Thursday, July 09, 2009

PENGAKUAN SEORANG SHOPAHOLIC

Biarla korang nak kata aku dah ketinggalan zaman sebab skunk ni orang dok sibuk layan Revenge of the Fallen. Sekadar meminjam kata2 Azwang Ali--"ada aku kesah"..cak..cak..cak..hahahaha

Walaupon sebenarnya korang memang tak kisah kan?
Sapa dah tengok citer ni?. Nice story dan sangat simple but olahan yg sangat menarik. Ishla Fisher sangatla cun dan komikal in her character portrayed as a shopaholic named Rebecca Bloomwood. Pasangannya, Hugh Dancy juga menunjukkan skill lakonan yg best. His British accent really caught my ears!

Well citer ni center around Rebecca's life yg suka menjolikan hidupnya sebagai pembeli-belah berani mati. Almaklumlah kad kredit banyak so harusla makcik ni belanja tak hengat dunia kan!. Nasib ko tak meminjam dari PTPTN sbb confirm duit tu leh habis dlm masa 1 hari je, I bet!

So swap punya swap, tak sedar la minah ni, yg dia dah exceed the credit limit!. Apalagi panik bagai la dia!. Siap menipu lagi kat bos dia cakap yg tukang pungut hutang tu ex-bf dia dan asyik benar menyekodeng hidup dia. Seyesh sengal fi'il minah ni.

But the way she behave sangatla cute dan memikat hatiku walaupun dia dah dicop kepunyaan Sacha Baron Cohen (mamat slumber dlm filem Borat!). Ades!

Indera:--)Aku still terkial2 nak download citer He is Not Into You...

11 comments:

CikYana(",) said...

cikyana bkn shopaholic
hehehe
shopping ikut keperluan jer
bkn ikut kehendak :)

already read diz novel
already watch diz movie

not bad la
:)

Indera said...

CikYana(",) --)setuju sgt cik yana.
tau jugak citer ni ada novelnye but masa tu masih typical lagi coz ingatkan citer ni is another teen chick movie.

hahahaha

CikYana(",) said...

novel nye lg bez dr movie
kalo novel..more satisfied la

huhuhuhu

rizz said...

cte tu best sgt!! cm terpalit gak r kesan kat rizz

shamimi said...

Citer nie mmg best.
Awek pn sweet giler.
But yg jgn jd shopaholic.
Owh lorh msh mcr cerita he's just not that into you.
Citer tu mmg lyn, lorh mesti tengok.

Indera said...

CikYana(",) --)yes definitely reading is more satisfied kan?

Indera said...

rizz --)pergh rizz.ni musti gila shopping nih!

Indera said...

shamimi--)betol2.sangat best!
a..kalu dah dapat he is not into you share2 la...hehehehe

sharing is caring.hahahaha

CikYana(",) said...

yup
definitely yes
:)

harry porter and the half blood prince coming soon

lalalala jom layan
:P

epol said...

shopaholic~mereka yang berduit..hehe

skang baru je masuk ptptn..walopon keinginan nafsu utk bershoping nie membuak2..tapi tepaksa le thn..

(seronok bile ade gaji sendrik)

Indera said...

epol --)tau takpe.skunk ni cuma belanja berhemah.ehehhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR