Wednesday, July 22, 2009

YM KU JADI DAJAL

Salam korang. 20 minit lagi ke jam 7 pagi which means aku kena bergerak menunggu bus di perhentian bus kolej. Aku ada kelas minor di kampus induk pagi ni. So, harusla bangun pagi2 nak tunggu bus disebabkan shuttle bus dah takde, berkemungkinan besar ramai student nak menumpang di bus yang disediakan ke kampus induk tuh.

Pendapat aku sendiri, aku malas nak bercakap soal pengurusan di sini.Tempat baru, tak payah la nak komen banyak2. Nanti kena banned baru padan muka aku.

Okay, enough of that. Hari ni aku nak citer sket pasal Yahoo Messenger ku yg tiba-tiba saja buat hal. Seyesh aku takle nak penetrate ke dalam ruang sembang tu. Aku admit, internet connection kat sini little bit slow. So aku tunggula sampai pagi. Re-install back all those things, tapi tak bole jugak.

Korang leh tengok 2 pics yg aku upload ni and guys..please help me. What should I do ek?

Aku siap download bebanyak lagi dow


Lepas tu,bila nak install dia jadik camnih. Adesss... "error on firewall apa kejadah ntah!"


Indera:--)Sorry ye member2 ymku. Bila dah okay kang, aku buzz korang :-)

18 comments:

CikYana(",) said...

lpas pc cikYana siap format aritu
cikYana pun ssh giler nk install YM
kalo xsilap cikYana..lpas 5ari try install
akhirnye bru la boley..

keep trying okey
insyaALLAH bole nye nnt
:))

rizz said...

ciannyaa

Mr.Homosapiensz said...

usaha tangga kejayaan...hehhee

wat masa ni ko guna webmessenger ker meebo ke dlu..

Zura said...

ape yg kuar tue...mana dtg smpah sarap tue...hehehe
xleh nk tolong lah sbb bkn budak IT...boleh sengih je lah...:D

The Moon Hapiz said...

pejal, ko try restore system ko. tapi pastikan segala mak nenek asignment ko tue da di save dah dalam pendrive. ko g kt "start" (desktop), then klik "help and support", the kt menu tue ad byk2 ko crk "performance and maintenance", then ko ikut a arahan.. Sistem restore akan restore balik system komputer ko, ap2 perubahan yg jadik la. Tp, plz make sure ko restore pada restore point (tarikh dan masa) yang betul. Then, make sure ko save segala mak nenek asignment ko dulu dlm pendrive. Kalo x fhm lagi tanyer la memb2 ko yg tau pasal it nie. Diaowg mesti tau punyer.. or ley je msg aku. no.mntk imah.. hahahah..

SwEeTFoResT said...

erm..sweet nieyh name je blaja it tp xtau plak pasal bende alah nieyh..erm maybe kene top firewall dlu kot..cube g kat control panel pastu cari firewall..turn opp dlu pastu try install..hehehe..sweet pon xpasti sgt menjadi ke x..try your best keyh..

FERDAUSferdy Buthaks said...

jgn lupakan aku.....

Indera said...

CikYana(",) --)dah banyak kali try tapi sangat la susah nak download semula.sama2 cuba.hehe

Indera said...

rizz --)tula rizz.sangat bosan bila tak ber YM nih.ehehe

Indera said...

Mr.Homosapiensz --)good idea mal.aku nak try gak la all the applications yg ko sebutkan tuh

Indera said...

Zura --)hahahha..

Indera said...
This comment has been removed by the author.
Indera said...

The Moon Hapiz --)thanks hapiz.adess banyaknya procedure.huhuhu

Indera said...

SwEeTFoResT--)trimas sweet.nanti cuba la bwt.ingat nak format jew lappy nih

Indera said...

FERDAUSferdy Buthaks --)tak pernah melupakan kamu:-)

Azam said...

try this: https://imo.im gune kan time YM tak install..yey

che said...

my ym pun gile2 sket.. agak geram jgak ney..anyway, gud luck!

bEEdLE d' bARd said...

eh btol ke dah xde bus shuttle?

ym aku dh lama bengong..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR