Friday, July 10, 2009

BILIK KU ADA...

Ok rileks..rileks..

Benda menyeramkan tidak terlibat dalam entry ini.(klik risalah untuk pembesaran)


Aku baru perasan yang bilik aku ada Charlie a.k.a Roove Beetle!. Pergh siot tol la aku leh jumpa lagi dengan benda Allah ni. Dulu masa aku duduk di UiTM Penang, serangga ni sangatla bermaharaja tak hengat okay. Siap kena gigit sekali dengan bisa2 bagai. Tak cukup ngan tu, wujud pulak parut komeng kat muka. Gila ganas seh serangga ni.

Setau aku, serangga jalur kuning hitam ni hanya menyerang kawasan sawah padi jer dan kawasan UiTM Penang dulu betol2 situated in front of paddy field. Mang cari nahas laaa...

Sekarang, di Kampus Puncak Alam tak sangka plak binatang tu ada!!!. Tak sangka aku jumpa balik ngan musuh ketat aku tuh!. Nampak ekor melentiknya cam nak melastik bisanya kat kitorang. Adesss!!

Kenapala kau ada kat sini?!

Seruis doe, pengalaman lampau kena bisa Charlie ni masih segar dlm kepala otak aku. Takut seh!!!. Rasa pedihnya, melepuh kulit2, pastu dengan parut hodoh plak!. Kalu kena kat tempat sensitif, tak ke meroyan?!

Harusla aku kena beli jeli gamat siap2. Dan bersiap sedia dengan muka yg tak berapa nak hensem ni ditoreh oleh si Charlie!.

Indera:--)Bisa Charlie setanding dengan bisa ular!. Buat followers2 ku yg stay di Puncak Alam, berhati2 yer...

19 comments:

shamimi said...

Bro jom lyn harry potter sm2.ko helo jew gua kt fb.gua suka pavi kew ko nk cine?Mn2 pn x ksh janji dpt lyn.

Indera said...

shamimi --)Pergh syok ni.hehehe..tp bergantung pada tahap kesibukan aku la bro.tgk cane dulu.takle la nak hello ko kat FB sebab FB udah kena block weii.

hehehehe..seyesh aku tak tipu

CikYana(",) said...

berjaga2 la dgn si charlie 2
sakit woo kalo kena
plg xtahan gatal2

huhuhuhu

p/s--->perasan x almost every n3 de komen cikYana?lalala

Anonymous said...

biar btol ade? aku x pnh nmpak lagi..huhu..
takut ar..
dlu masa pg kat usm penang tmpt akak aku, ada byk benda ni gak..x senang ht aku nak tidur..huhu..

eh ko duk angsana brape?

~beedle d' bard~

dark said...

kah!kah!kah!
mane de tempat len se`unik` puncak alam..klu ko nasib baik, siap jumpe de sign board "awas! tapir melintas" hahaha!!
p/s : msti ko hengat aku tipu kan?
hahahahaa!!

rizz said...

hoho bite dieee

Indera said...

CikYana(",) --)seyesh cik yana.sakit sangat.ni dah tutup tgkap seawal jam 6 tadi lagi.

p/s--)perasan sgt.hehehe.thanks yer!

Indera said...

~beedle d' bard~)seyesh bard.ada.
semalam la bilik aku kena serang. anyway bilik aku menghadap padang.

aku angsana 3.ko?

Indera said...

dark--)wah dia kan kalu bab gelakkan aku, tak hengat punya!hehehehe.

aku taw la bro ada tapir kat sini.hehehe..seyesh 1st time tgk signboard tu senak perut aku gelak beso.hahahaha

Indera said...

rizz--)adesh rizz.ni musti rizz yg suh dtg kan?hehehehe

-- [ 4nkEl r4p ] -- said...

bro... aku nak tau tempat ko kena sengat tu kat mana.. amacam berani bagitau tak??

Indera said...

-- [ 4nkEl r4p ] -- )amboi ko nat tau je yer ankel!. katne lagi kat situ la.hahahaha

Aisyah AR said...

hahhahaha!!
seb baik kat uum ni tak ada charlie tue...

x pernah kena la...
tapi tgk org lain kena...
jadi seram!!!!
huhuuuu..

The Moon Hapiz said...

ak jumpe lagi dengan mende lah ni kat sini.. hrpnyer xde laaa.. jelmaan kot la tue..

Indera said...

Aisyah AR--)seyesh seram. mintak2 la jangan kena.hihihihi

Indera said...

The Moon Hapiz--)ish takdenyer main2..ini betul2..hehehe

philoColy said...

haha.
mna2 pn ade bnatang 2.

Indera said...

philoColy --)adesss..hehhee

Anonymous said...

binatang ni kalo korang nak tau bisanya bukan stakat stnding ngan ular
tapi lebih bisa dari ular,huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR