Friday, June 11, 2010

CINTA


Salam.

Ini cinta sesama manusia. Masing2 punyai kehendak bukan.

Okay. Satulah kata2 di pagi Jumaat mulia ni. Memang benar cinta takkan datang kalau tak dicari. Tapi pernahkah kau jumpa pencari cinta yang kecewa di akhirnya?

Aku pernah.

Oh noo..luluh hati mereka2 itu.

Bagi aku, biarlah ia datang dengan sendiri. Buka mata dan cinta itu hadir saat pagi mula membuka cahaya.

Aiseh..taman sungguh ayat aku.

Lagi satu, kalau benar cinta itu bukan milik kamu, lepaskan ia bebas. Tak guna nak menyimpan. Nak buat apa? Pekasam?

Cinta kamu akan datang. Allah sudah tetapkannya, maka sabar dalam menempuhi hidup ini ya. Gagal dalam bercinta bukan bermakna kamu hilang segala. The thing is she atau he masih belum muncul kerana Allah tahu apa yang terbaik untuk makhlukNya...

Sekian tazkirah;)

FaizalSulaiman:---)Cinta bisa bahagia, cinta bisa sedih, cinta bisa....(sambung)

FARCIR EP 29 PART 1:Gotta Be Somebody: Akan disiarkan harini, June 11, 2010;) Selamat membaca pembongkaran rahsia bahagian pertama!

gambar ihsan google

16 comments:

Abe Annahl said...

cinta adalah persahabatan

=D

'AQILAH said...

cinta itu manis...

FaizalSulaiman said...

Abe Annahl ---)saya setuju!

FaizalSulaiman said...

'AQILAH---)seperti gula2 kan?;);) nyum nyum

El-Zaffril said...

Along cinta kamu... boleh tak kuar statement camtu ::fitam::

saya yang suka menulis - SHAHIRA - said...

cinta mcm bunga mawar.. warnanya indah pesona, haruman memikat.. tapi, kalau tak hati-hati kan tercucuk duri.. kalau tak disiram akan layu dan mati..

::ayat taman:: ekeke..

Kie-yu said...

setuju!
kalau sudah jodoh xkn kemana
tak perlu nak mencari cinta
jodoh kita telah ditentukanNya ;)

Parkcheek Chun Li said...

cinta yg buatkan pakcik single.....waaaaaaaaaaa

FaizalSulaiman said...

El-Zaffril ---)larikkkk.ahahaha

FaizalSulaiman said...

saya yang suka menulis - SHAHIRA - ---)aduhai syahirah..syahdunyaaa

FaizalSulaiman said...

Kie-yu ---)Ya! Yang ini benar.Thanks singgah;)

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Chun Li ---)pasti ada di luar sana Pakcik.sabaq naa;)

Tunjuk Bintang said...

pernahkah engkau merasa sekelumit rasa cinta hadir dalam hatimu. jika tidak jangan kamu keluarkan kata cinta dalam setiap apa yang lahir dari hatimu...

hans said...

seronok kut cinta

p/s : Episod 32 Siri ADKDA Sudah Boleh Dilayari Sekarang http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/antara-dia-kau-dan-aku-episod-32.html

FaizalSulaiman said...

Tunjuk Bintang---)haih mestilah pernah!takkan la nak cakap benda yg aku tatau plak.LOL

FaizalSulaiman said...

hans---)woot woot hans.nanti aku baca!rajin sungguh ko kan;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR