Tuesday, June 08, 2010

SARINGAN SEMUA APLIKASI. JANGAN SAMPAI NASI MENJADI BUBUR

Lamanya tak makan bubur..huhu


Salam;

Kekecohan berlaku dalam minggu lepas. Oh kekecohan apa. Biar korang cari sendiri. Aku lelah nak mengulas.

Biar kita fokus pada tajuk sahaja. Nak mengelak dari perkara2 yg tak diingini berlaku itu mudah. Buat yg ada jaringan2 sosial spt Facebook, Friendster, MySpace, Twitter, Formspring, ini pesanan aku.

Saring kawan2 kau. Ya, saring. Tatau saring?
Ermm tapis.

Ada yg kita tak kenal. Ada yg kita kenal, even tak pernah jumpa muka tapi kita kenal si dia menerusi gambar, cerita di blog melalui laporan hidup harian dia.

Kita add dia dalam applikasi ini tanpa langsung menyedari baik buruk di kemudian hari. Ok bila benda ini terkena di batang hidung sendiri, of course memang menyesal tak sudah.

Aku cakap “ menyesal tak sudah”

Pada mulanya mungkin kita (malah aku sendiri pun) akan rasa tersentap kalau kawan2 dlm FB tetiba remove as friends. Tapi bila kau fikir balik, dia buat bersebab. Mungkin dia nak kawan yg betul2 dia kenal, rapat dan pernah bersua muka.

Takdelah orang cakap yg kita ni berkawan dengan org yg tak pernah nampak bayangnya. Setakat gambar.

Perlu diingat, semua orang boleh menipu okay! Aku bercakap soal penipuan kaw kaw punya.

Nak disesal tak guna juga. Nasi sudah menjadi bubur. Penting lain kali, kita perlu sentiasa berwaspada.

Ingat ya. Waspada.

FaizalSulaiman:---) Manusia..mudah alpa

Bermula hari ini akan bermula countdown FARCIR. Be alert with the promotion!hehehe

13 comments:

Abe Annahl said...

ape kes?

hmm lately nih asyik post benda2 yg xbest jek

what happen?

cik kedondong said...

ap kes ni?dun worry,aku xremove ko.tp langkah2 keselamatan mmg da amek tok prevent org xkenal.

El-Zaffril said...

Along pun selalu la... orang add... tp tak pernah pun nak tegur... kadang2 along komen la kat diorang... tp nak komen ape ape kat along...nan adoo... hahahaha last-last diorang delete along... I DON'T GIVE A DAMN

Anyway... terkena batang hidung sendiri... sekali-sekala kan... hahaha...

FaizalSulaiman said...

Abe Annahl---)hahaha..tak best ek?lol okay aku best kan esok.hehehe

FaizalSulaiman said...

cik kedondong ---)takpe.yg penting waspada.

FaizalSulaiman said...

El-Zaffril---)pernah jadi begini.huhu mang sesekali kena batang hidung sendiri.haha

epol said...

stranger yang camne tu?ape yg dah jadi bubur?kne ape bro?kne ngorat ke?

FaizalSulaiman said...

epol---)wakaka..ko neh bro.wat aku sakit perut doh.apa yg jadik bubur, ye nasik.hehehe..tak ada apalah.harap2 semuanya okay;);)

eNaSaN said...

salam singgah..



mgkin ade sbb tertentu org remOve kiter...



amat berhati2 tuk add kkwn yg xbape kenal...

Parkcheek Chun Li said...

btoll.....even my fren list pun tggl sekangkang manusia je...

FaizalSulaiman said...

eNaSaN ---)yerpp.hati2 itu penting.thanks komen

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Chun Li ---)hahhaa..tu aku perasan.ko jgn delete aku plak ok;);)

Abe Annahl said...

oke, perhatian.
disini ade sedikit kekeliruan.

"xbest" disini bukan merujuk kepada entry yg bosan, merepek, atau tidak menarik..

tapi, "xbest" disini merujuk kepada cara expresion penulis yg seakan sedang marah, kecewa, perasaan yg xbest atas sesuatu perkara yg blaku thadap penulis sejak kebelakangan ini.

maka hanya bertanya adakah penulis oke?

semoga tiada salah faham

harap maklum :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR