Tuesday, June 29, 2010

EXTEND PLUS ACTIVE FAST PLUS AIR BADAK PLUS MISI KEMBALI


Salam

Ok semalam aku demam for the first time ever dalam environment bekerja. Sudahlah demam, selsema pulak tu. Selsema disini merujuk kepada running nose bukan flu yg membahayakan itu. Aku pulak kalau demam, mau makan seminggu kalau tak makan ubat coz demam aku ni akan membawa kepada keadaan yg teruk, effect sampai hidung, bawak ke suara, bawak ke deria rasa semua.

So everything la kan. :P

Mood nak besembang pon takde, nak makan lagi lah. Sampai one of my colleauge tegur "You look pale". Gelap2 aku ni, nampak jugakla pale nya. So means takdelah hitam sangat.hahaha.

So lepas balik agak awal dari kerja and after all tasks as AJK induk minggu suai kenal kali ni dah selesai, aku mengambil keputusan untuk makan sikit, then telan ubat yg diberi oleh clinical instructor. One small tablet akan membawa aku ke tidur yg panjang.

Lepas makan nasi dan makan pil tu, aku terus tidur. But then, bila aku sedar dalam waktu maghrib tu, tubuh aku still tak bole nak react ngn ubat tu, which means takde langsung tindak balas. So dalam keadaan lemah dan sendi yg sakit2, aku quickly fikir..

I must do something. Takkan aku nak biar sakit2 ni menghalang kerja2 aku nanti kan? Kerja, kerja lah. Sakit tu tak bleh dijadikan alasan untuk tidak buat kerja. Lepas mandi ala2 suam2 kuku, aku pergi ke kedai berdekatan dan membeli segala ubat2 yg kau tengok dalam gambar di atas tuh.

Aku telan sekali active fast (untuk kelegaan cepat) dan extend (untuk joint's pain). Aku bukan OD, tapi memang itu aku amalkan kalau2 badan aku demam, then sendi2 pun sama sakit2. Aku minum sekali air cap badak tu.

Alhamdulilah, semuanya ok menjelang tengah malam tadi. OK la sikit walau tak sepenuhnya. Badan I dah tak sakit-sakit. Terima kasih tummy trim.*tetibe.

And guess what,aku akan menulis lagi di laman Aksara Keraian as well as kalian nantikan promo2 di application FB dan blog merah menyala neh. Misi kembali!

FaizalSulaiman:--)Nak kuar snap2 gambar untuk header baru. Kalau sempat, semua link2 yang takde tu akan di adakan harini. Thanks guys!!!

5 comments:

El-Zaffril said...

Wah... dah buat renovation... cantik la faizal... memang faizal cantik... wakakakkaka

FaizalSulaiman said...

El-Zaffril---)chitt along.hahahaha

iyllienaz said...

haha..ingat lagi kes air cap badak yg tersalah sebut jadi air cucur badak..

FaizalSulaiman said...

iyllienaz ---)hahaha aku igt lagi post tu.hahaha

Lady Waleane said...

ape kaitan tummy tim tah.. haha ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR