Thursday, March 18, 2010

CLIFFHANGER TERBESAR



Salam;

Taukah korang apa tu cliffhanger?. Err..cliffhanger yang ni berkait rapat dengan penulisan cerita baik writing ataupun on screen.

Secara literal, cliffhanger memberi maksud "satu pengakhiran sesebuah kisah, yang memberi penghujung yang tidak pasti mahupun samar-samar". Idea cliffhanger ni sebenarnya banyak digunakan di dalam siri2 drama bersiri Hollywood. (dalam drama tempatan, aku tak nampak pulak ya). Antara drama yang berjaya menggunakan idea nih seperti Heroes, Ghost Whisperer, Glee, Desperate Housewives, Ugly Betty maupun Grey's Anatomy;)

Jadi konsep cliffhanger ni secara terang-terang akan diaplikasikan dalam BAB 5 Farcir untuk mini siri online di Aksara Keraian yang akan bersiaran Jumaat ini jam 7.03 pagi. Di akhir Bab tersebut, pembaca akan berteka teki sendiri watak manakah yang akan mati;). Kali ni serius beb, seseorang BENAR-BENAR akan mati!

Selamat membaca;)

FaizalSulaiman'sFootNote:---) Korang boleh meneka watak manakah yang akan mati dan apa yang akan berlaku kepada 5 watak utama tersebut di masa depan . Hantarkan penyertaan di comment box Aksara Keraian-Farcir semasa penyiaran BAB 5 FARCIR, Jumaat ini, dan pemenang paling hampir @ tepat akan memenangi topup bernilai RM 10;). Selamat mencuba;)

13 comments:

Wawan Saini said...

Pergh..
ni yang buat makin tak sabar.
cayalah FS..
cpt2 la jumaat yea..:)

ai@reel said...

wah..

macam menarik ni...

thanks for info

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mau topup jugak! x kira x kira...hahaha! :-D

Mr.Homosapiensz said...

p/s : aku ni kurang membaca...layan movie n drama jer..heroes best!

FaizalSulaiman said...

Wawan Saini---)selamat membaca wawan!

FaizalSulaiman said...

ai@reel ---)selamat membaca reel!

FaizalSulaiman said...

Blog Anuar Kamaruddin™---)jom join nuar.leh teka..leh teka

FaizalSulaiman said...

Mr.Homosapiensz---)betol betol betol tuh;)

Primadona69 said...

cliffhanger aku x tau...
tp hanger baju aku tau..
hahhaha

iyllienaz said...

xsempat nk baca 1 pon dari ak..sorry..i'll read after hantar tesis nanti..

FaizalSulaiman said...

Primadona69 ---)hanger tu aku pupuh ko.hahahahah.

FaizalSulaiman said...

iyllienaz ---)takpe iyllie.aku faham k.ko setelkan dulu tesis ko ok;)

'AQILAH said...

ok ! baca esok, tapi lambat sikit, ade kelas...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR