Saturday, March 27, 2010

REVIEW 3: KONTES DAN EARTH HOUR


Salam;

Seperti dijanjikan. Aicehh.. Jom semak review 3 dan wahhhh teruja beb disebabkan banyak penyertaan yang menyertai Kontes Earth We Care, We Love You Contest nih!

AsrulAnwar
Beliau mengirimkan 3 keping gambar dan atas budi bicara para juri, mereka memilih satu gambar yang benar-benar menarik hati. Serius aku tengok pon memang tertarik, kau memang da-boom la.haha. Cam angle camera filem epik.Smart;)

AyuSelalu
Memang ayu benar gambar ni. Macam puteri bunian.ahaks! Jangan marah ya!;). Tengok saja gambar Ayu, terus rasa nak pejam mata dan teleport terus kesana ala2 filem Jumper tuh.hahaha

ArynSalleh
Fuhh. Another beautiful capture. Satu pengajaran bila menatap gambar Aryn. Belajar menghargai alam fana yang kita ada;)

Tary
Bagai satu reflection air. Sungguh bah! Bayang-bayang air dalam lopak sangat cantik dan menenangkan;)

Ok habis Review 3. Peraduan masih terbuka OK!. Masih ada kurang lebih seminggu lagi untuk kalian menyertai. Gambar internet pon boleh!. Tapi capture kena bagus lah ya;). Satu lagi bagi mereka yang nak sertai, cuba2 lah explore unsur-unsur lain yang belum diketengahkan. Monopoli banyak pada Air sahaja. Kreativiti tidak terhad disini.

Kalian boleh mengambil gambar plastik2, bekas2 polisterin, tanah retak@ merekah, kesesakan lalu lintas (penyumbang pencemaran udara) dll. Sekadar idea. Kalian boleh menggunakannya;)

Ingat, kreativiti ini akan membezakan anda dengan peserta lain dan laluan sbg pemenang cukup mudah. Oh ye..biarlah capture ayat2 tuh di dalam gambar yg sama. Macam kita buat poster anti dadah dulu2 masa skolah tu.;)

Masa masih ada buat yg belom menyertai. Hey..aku rasa cam nak bagi hadiah lagi lah!hehehe.
Hat tu kena tunggu noo. Kontes yang sama tapi buat peneka bertuah!. Tunggu lepas kontes ni habis tarikhnya, aku akan umumkan oficially;)

Umum mengetahui, malam ni Earth Hour. Setahun lalu, aku ada buat entry pendek khas sempena kempen memulihara bumi nih. Ramai gak selebriti yang menyokong kempen ini. Terbaekk ar!

So korang, malam ini tepat jam 8.30 mlm-9.30 mlm, sila ramai2 padamkan elektrik korang selama sejam. Alah sejam je kot. Nothing happens pon. Korang sayang bumi tak?

Visit here for more

FaizalSulaiman'sFootNote:---)Alexis's viewer rate semakin menjunam-junam jatuhnya .hehehehe. Perah otak untuk mencari paparan menarik.weeee;p

2 comments:

tary said...

yeay! masuk review :)
thank youuu

NUke_Rude said...

wuwu.. mcm x dpt nk join earth hour je mlm ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR