Wednesday, March 10, 2010

MINI CONTEST: EARTH WE CARE, WE LOVE YOU. JOM JOIN!!!!!

Salam;

Teruja pasal Aksara Keraian pon belom habis, aku tambah lagi satu kejutan dengan mini kontes plak!

Nak mencapai tahap environmentalist status dewa pon masih terlalu jauh ye. Tak apalah, aku mulakan dengan kontes kecil2 lan. Mungkin kau juga akan sedar yang bumi kita sebenarnya dah lama "sakit". Jadi, kita sebagai penghuninya perlu membuat sesuatu agar generasi akan datang melindungi dari apa2 ancaman seterusnya menyumbang kepada populasi yang akan bertambah. Amin!

Kontes ni diadakan demi menghargai followers baru dan followers lama blog SDK nih, selain membuat penyedaran secara tak langsung terhadap alam sekitar.

Ok enough talking!


Jom semak!

The Facts:
1) Kontes ni dinamakan "Earth We Care, We Love You Contest"

Methodologies:
1) Ambil gambar pemandangan alam sekitar. Apa2 je TETAPI mestilah mempunyai SALAH SATU unsur2 di bawah. Salah satu sahaja:-
a) Air (Hujan, Banjir, Pantai..yg berkaitan dengan air)
b) Tanah ( tanah runtuh, sampah sarap, kesesakan pembangunan..yg berkaitan dengan tanah)
c) Api (kebakaran, cahaya lampu, elektrik..yang berkaitan dengan api)
d) Udara (asap2 err bau kentut tak termasuk ok;)


2) Buat 1 caption @ ayat2 pada gambar tersebut. Contohnya caption pada gambar asap2 kilang dan tertulis pada gambar tu "asap mampu membunuh" . Faham ke?


3) COPY badge kontes di atas, kemudian PASTE di page blog korang. Buat 1 entry bertajuk "Earth We Care, We Love You Contest".


4) Pastu dah siap tu, korang leh tinggalkan URL entry tersebut di comment box @ di shoutmix blog page ni untuk di review oleh aku. Korang gak leh semak list name contestent yang join contest ni sehari selepas pertandingan ini dianjurkan.


5) Pemenang akan ditentukan berdasarkan:

a) Originaliti gambar. Kalau boleh, biarlah gambar sendiri. Kalau nak ambil sumber internet, korang perlu menyatakan dimana korang mengambil gambar tersebut. Perlu diingat, gambar yg diambil sendiri berpeluang cerah untuk memenangi hadiah utama berbanding gambar internet kerana gambar internet hanya akan memfokuskan kepada caption@ayat2nya saja.

b) Kreativiti caption.Boleh di dalam bahasa Melayu atau Inggeris. Kalau boleh, cerita sikit kat mana gambar tu diambil.


6) Mereka yang tak folow blog ni, boleh join kontes ni. Tak perlu follow pon takpe sebab aku pon tak janji akan folow blog kamu balik.


7) Kontes bermula Rabu--hari ini (10 Mac. 2010-10 April. 2010). SEBULAN ok!. Para pemenang akan diumumkan pada 13 April. 2010. Pertandingan ini akan menggunakan juri luar, bukan pemilik blog ni. Err nak elak bias!. Blog juga enable right click selama sebulan;)

8)Peserta hanya boleh menghantar SATU penyertaan sahaja

The Prizes:
TEMPAT PERTAMA
* 1 X Beg Hijau
* 1 helai T-Shirt "Hijau" (free size)
*1 X Button Badge "Dunia: Kami Sayangkan Kamu"

TEMPAT KEDUA
* 1 X Beg Hijau
* 1 X Button Badge "Dunia: Kami Sayangkan Kamu"

TEMPAT KETIGA
*1 x Button Badge "Dunia: Kami Sayangkan Kamu"
*Topup RM 10

SAGUHATI

*3 X Beg Hijau

FaizalSulaiman'sFootNote:---)Selamat menyertai! Oh ya..leh la korang promote kan kontes ni di blog korang!

47 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mahu hadiah tempat pertama! tak kira tak kira...tak kisah berebut! haha! :-D

lady waleane said...

tak mahu t-shirt hijau free size. mahu saiz xs. hehe.... ;p

lady waleane said...
This comment has been removed by the author.
FaizalSulaiman said...

Blog Anuar Kamaruddin™ ---)jom nuar join!!!!

FaizalSulaiman said...

lady waleane ---)hehehehe,,free size je akak.hoho.join ok

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.nk size xsssssssss ;D

Frodo Baggins said...

wohoooooo ~~ kagoom2!!!

jap tgk kalau aku leh join.
kalaux join pown leh letak x logo
ko ni pejal??

tahniah beb!!


>>___<<

FaizalSulaiman said...

intanurulfateha (◡‿◡✿) ---)ehehehe..pertimbangan saiz baju sedang difikirkan skunk neh.hoho..jom join;)

FaizalSulaiman said...

Frodo Baggins ---)boleh2.ko promote skali pon takpe;)

Hajib said...

aku dah join.. hehehe... ni link nyer..

http://abanghajib.wordpress.com/2010/03/10/kontest-earth-we-care-we-love-you/

shamimi said...

bro asal hadiah tmpt ketiga lg menarik?hehe...

Mr.Homosapiensz said...

bagus2.....
aku pun ada beberapa pic nature yg caption sendiri.....satu penyertaan jer ker?? heheh....

'AQILAH said...

:) contest...insyaallah, akan join weheee

FaizalSulaiman said...

shamimi--)menarik ke?hehehe..sbb de topap kot.tp dari segi value, no 1 ngn 2 lagi best!hehehe,

weh,jom a join.ko kan byk gambar dive apa?hehe

FaizalSulaiman said...

Mr.Homosapiensz---)ha'a mal. 1 je.adil la wat semua nak join.hehehe.ngan promote nih sapa lagi nak join!hehe

FaizalSulaiman said...

'AQILAH --)join2.jangan tak join!hehe

-aTie- said...

mahu berebut dengan tuan pengetua. mahu tempat pertama :)

Khaizarien @ atie Blog

iyllienaz said...

nak button badge je boleh??

AzuanBudakMemandai said...

aku akan join...tapi mungkin lepas alumni dinner geologi tamat huhuu..

joegrimjow said...

beg hijau mantap ni
hoho
ada masa
ku join
iA

lady waleane said...

tak dapat nak join lah encik. kamera broken suda... ;(

Wawan Saini said...

aku mahu.
nmpk gaya nk kena kuar snap sana sini..
hadiah pertama..
mimpi...

LORD ZARA 札拉 said...

nak!!!
bila nak ambil gambar ni~
uhuks~~

Mr.YesterdaY said...

aku join ni....

sila la tengok...

http://semalam4u.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-sayang-sangat.html

Mr.Homosapiensz said...

Dah join dah akhirnya......
Link:
http://homosapiensz.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

zai kulim said...

salam..zai join

http://zaikulim.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

tak lengkap bagitau zai erk..

tq

Mikhail said...

Dah join..kalau rajin, jengah la ye..

http://ahmadmikhail.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

anin said...

salam
saya nk cuba nasib

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/03/join-sini-jom-httpseindahduniakita.html

beritahu ye kalau tak cukup syarat

Nana said...

nak join

http://ibudamia.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam..
dh join...
http://lilo80.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

ASRUL ANWAR said...

salam. join jugak. my link-
http://asrulanwar.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

ayuselalu said...

salam bro ayu join arr

http://ayuayu101.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

Aryn Salleh said...

salam & hye!
nama saya aryn.

saya minat photographer!
saya juga cintakan bumi!

tp maafkan saya ye en.faizal, sbb sy dh 'terbuat' karangan plak kt blog...hehe :)

ni linknya ye:
http://arynsalleh.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

thank u^^

tary said...

salam.
saya dah join.. sile ditengok :)
http://shinzuishou.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

oYa said...

sekadar cuba nasib badan..ade tuah ke idok

http://oya-contest.blogspot.com/2010/03/earth-we-care-we-love-you-contest.html

silalah tgk2 ngan malu2

maceh

Mama Balqis said...

sila singgah

http://balqissayang.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-jom-join.html

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

nak join gark
nie link entry zana k :

http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

Honey said...

Assalamualaikum ....

Saya dah join ...

http://hanifadhlina.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

anisalya said...

askm...

yeay..yeay..yeay...

sy dh joint contest ni...

http://cariwriter.blogspot.com/2010/04/mini-contest-earth-we-care-we-love-you.html

anisalya said...

askm...

yeay..yeay..yeay...

sy dh joint contest ni...

http://cariwriter.blogspot.com/2010/04/mini-contest-earth-we-care-we-love-you.html

Asya said...

salam..
dah join..terjah yer:-

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

zati said...

salam singgah...

zati dh join:-

http://zati2810.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

miemiey said...

saya dah join sila terjah yee

http://miemiey-akucintacontestgiveaway.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

kalau boleh follow me back
http://miemieyslamzer.blogspot.com/

hang_lipur said...

salam
saya pun join jgk!

http://acitnadey.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

thanks!

masha_alris said...

dah join...

http://mashalya.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

AYU IDRIS said...

Salam....tah sempat tah tidak...apapun,ni link n3 ye...

http://ayuidris.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

cik kedondong said...

bleyh join lg kah?

saje2 join kontes ko..heheh

http://misskedondong.blogspot.com/2010/04/earth-we-care-we-love-you-contest.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR