Tuesday, March 23, 2010

PALING BODOH

Jalan nak masuk kampung aku.weee..terus, pusing kanan leh jumpa rumah beliau;)


Salam;

Bangun pagi terus membalas komen seorang rakan baik di FB. Satu perkara menarik mengenai kami adalah berkongsi minat yg sama.Gila filem back in 1996 hinggalah muncul filem animasi pertama, Silat Lagenda sampai kepada kemerosotan filem Melayu pada tahun 2000 dan kebangkitan P.Madya Razak yang very tipical yet balik modal; terus susah nak tengok;p

Pada 1996 umur aku masih budak2 tetapi mencabar kepala otak dengan menonton filem Fantasia, Femina, Ringgit Kassorga, Perempuan Isteri dan..., Jogho, Selubung, Perempuan Melayu Terakhir, Embun, Layar Lara, Scoope etc etc. Dan minat aku ni disokong penuh oleh beliau.

Paling menarik, beliau juga individu yang dikira bertanggungjawab memperkenalkan aku dengan dunia penulisan. Serius!. Siap bagi pinjam novel Ahadiat Akashah bagai semua ok!.hehehe. Biasalah, bila dah banyak menulis, makin banyak imaginasi liarnya!

Dan kerana beliau gak aku mengalami satu perasaan bodoh tersuka dengan seseorang yang akhirnya dilahirkan di dalam bentuk cerita. And I'm very serious coz that is the one stupidest thing ever happened in my life. A story about a couple fall in love, but one of them still searching for her loved ones. Alah tipkial budak sekolah!

Klaka doh! And that crap was my first love story and tak tahan nya pulak tu, aku bagai sudah berjanji dengan diri sendiri tak mahu lagi menulis lagi kisah cinta!

And now, after 9 years aku kembali menulis sebuah Prosa. Entah jadi entah tidak, kau tengok saja ya. Dan ini semua kerana beliau!;)

FaizalSulaiman'sFootNote:---)Farcir BAB 6 sudah boleh dilayari sekarang. Peraduan masih terbuka dan kalian harus sertainya ok!;)

6 comments:

epol said...

lame tak menjenguk..yuuhuuu

citer2 yg bro cakap tu dah lame gile kot tak tgk..tp yg paling segar dlm ingtan semestinya perempuan,isteri & jalang...hehe ;p

nway,perkara bodoh tu tak berapa nak sampai la bro..pecer sebenarnye ek?

FaizalSulaiman said...

epol---)bagi aku kot bodoh sebab jatuh cinta masa sekolah tu.hahahaha.
situasi tu nampak bodoh bagi aku la;p

jenguk2..jum join kontes bro;)

Mr.Homosapiensz said...

bila dah besar ni..rasa dah matured jer....fikir2 zaman kecik2 kebanyakkannya benda bodoh2 jer kiter wat...hhaha..

papepn, asal dr benda bodoh tu tu mematangkan diri kita kn...

iyllienaz said...

haha..silat lagenda..best kan cite tu masa kecik2 tgok..mana nk cari now ni??u tube ada??

FaizalSulaiman said...

Mr.Homosapiensz ---)exactly beb!hehehe

FaizalSulaiman said...

iyllienaz ---)yay!!!ntah ada lagi ke tak citer tu tatau la;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR