Sunday, May 16, 2010

EMOSI CELARU


Salam

Ikan cencaru tak terlibat dalam hal ini ya!

Apa aku tulis ni?LOL

Ok memandangkan sekarang ni sedang sibuk outstation, sempat ye aku update blog ni. Mana boleh tak update. Gila kentang namanya! GIGIH!

Make it quick Faizal. Semalam ada budak baru datang mendaftar. Dia pun isi-isi lah borang pendaftaran. Muka dia..cemberut gila! Interviewer pon tanya, "kenapa adik minat bidang ni?"-coz when they saw her result, quite cemerlang ok.

Dia diam.

Interviewer senyum

Dia tarik muka seketat-ketatnya.

Mak dia bilang "Takde mood, dik. Dah dua tiga hari macam ni"

Cheasss kek punya budak! Bagi aku la kalau kau ada poblem, kau setel la sendiri. Jangan terbawak-bawak sampai macam tu sekali. Mana profeesionalisme kamu. Ok she's 18. But c'mon! Janganla bawak perangai harem jadeh budak2 kau tu. Dah tau2 nak kena interview, plis jangan buat muka cencurut tua tu ok.

Kenapa aku suruh professional? Sebab bagaimana kau akan menghadapi situasi ini bila nak bekerja nanti. Macam mana kalu kau bad mood nanti? Nak menghadap interviewer tu dengan muka cemberut?

Sampai mati la kau tak dapat kerja!

Kalau aku lah, buat perangai tu depan mak bapak aku..sumpah at the same time aku kena luku! Ulang ya. KENA LUKU!

FaizalSulaiman:--)Kalau budak tu depan mata aku semalam, aku akan sound dia. "Dik..kalau ya pun awak bad mood, awak jagalah air muka mak awak tu"

gambar Google

11 comments:

'AQILAH said...

masih tidak dapat mengawal emosi...sabar faizal...emo ni...hehe

FaizalSulaiman said...

'AQILAH ---)ehehehe..marah neh..marah neh.lol

apa la budak tu;)

Abe Annahl said...

garang!

sekian~

hahahaha

joegrimjow said...

mmg xtengok yg garang2 ni
iterviewer poon akan lari

Paan said...

Budak2 sekarang...manja yarabbi! Sama la dengan kes bekas pekerja akak aku yang lepasan SPM. Kerjanya di pejabat tak adalah byk mana, alih2 kantoi dengan kawan2 blogger yang dia mengutuk tempat kerja dia - office akak aku - dalam blog dia. Heh...silap besar dia tak kenal aku. Haha! Riak la plak...

zulkbo said...

salam faisal..
emosi robot ke ni
hu hu..

NUke_Rude said...

biasa la.. baru 18.

baru2 nk knal dunia. haha.

Kuwe said...

Bekeng nah abe kito nih.
Mari angin guano tu. Kehkeh.

Faizal Sulaiman said...

Abe Annahl---)ye ye gsrsng neh!ehehe

cik kedondong said...

yang pergi interview tu bdk tu ke mak die?giler xleyh blah...nak interview buat muka lak.lawa sangat ke?

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/
sekalian nak ijin follow blog ini

kalau ade mase ziarahlah ke blog saye :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR