Wednesday, May 19, 2010

SURAT UNTUK ENCIK BROADBAND: HIJAU, BIRU DAN KUNING


Salam;

Ya saya tahu tindakan ini agak keterlaluan. Tapi sumpah!
Memang saya dah tak tahan lagi dengan tekanan semua ini.

Jangan panik.

Ini reaksi pertama ketika saya menggunakan jalur lebar berbayar bulan2 untuk perkhidmatan warna biru. Hijau dan kuning digunapakai oleh kawan2 saya.

Sengalnya kawan saya ni, beliau malas nak tulis luahan2 macam ni.

Takpelah, dia kata. Memang line nya lambat agakanya. Mengambil kira keadaan geografi kita duduk sekarang ni. Duduk Kampung! Faham2 sajalah

Meh sini saya nak cakap ya. Tak kisah la awak duduk kampung ke, bandar ke, pekan ke, kota ke...apa yang penting
we PAID the service. Kita bayar kan? Dalam iklan bukan main gah kata

"semua tempat boleh connect"

LOL!

Hakikatnya? Jawablah sendiri

Contohnya seperti brodband saya. Connectionnya sangat la lambat. Lambat ya..seperti siput.
Adakala bila level upload dan download sudah semakin tinggi, buka internet tup..tup

"page load error"
"data transfer interrupted"

Runtun hati ni menahannya.Kadang2 nak buka satu page, boleh tidur dulu, kemudian bangun semula, masih tiada apa2.

Impressive!

Nak maki hamun, buat tambah dosa yg menimbun. Apa lagi?

Sabar la hati...

FaizalSulaiman:---)Belum terfikir nak tukar baru.

PS: Esok, Prosa Cinta Amir Naufal jam 7 pagi. Selamat membaca!

17 comments:

El-Zaffril said...

Faizal... baik lepak di Wifi mana2 saja

FaizalSulaiman said...

El-Zaffril ---)ehehehe..along kan tau faizal duk mana.hahaha..adala sgt wifi.hahahahahahaha

Kudirat Sri Arjuna IPG Kampus Sultan Mizan said...

pki la streamyx. insyaAllah laju.

FaizalSulaiman said...

Kudirat Sri Arjuna IPG Kampus Sultan Mizan ---)hehehe..kalu pakai streamix takut kena pindah2 pulak kalau dah dapat keje kang.pakai broadband ni pun asal leh connect tenet.huhuhu

thanks singgah ya!

cik kedondong said...

xpe la..da stabil nnt leyh pki steamyx.

'AQILAH said...

aku pun mengalami masalah yg sama, dah sebulan. hasilnya aku malas nak berblog, haha nak bukak blog sendiri pun berjanggut aku tunggu. broadband ni tak lama dah ni, esok lusa ku tukar streamyx kot...huh

Mama Balqis said...

i pakai hijau punya. duk bandar o.k tp bila pindah kat kg k.o. sakit hati bayar mahal tp servis hampeh.terus tkr streamyx

FaizalSulaiman said...

cik kedondong ---)tulah.kalau dah duduk di residen yg tetap kang, baru aku tukar streamyxx.hahaha

FaizalSulaiman said...

'AQILAH---)patutla dah lama tak buat blog berjalan.ehehehe

FaizalSulaiman said...

Mama Balqis---)samalah kita.adehh..tolongla pasang connection broadband dlm kampung.huhu

HiGHNeSS FiQ said...

mule2 gne B.band kale biru, kat kg ok je..bwk g kolej a.k.a. s.alam xleh cnnect. pelik btol..nie mesti sbb too many students used their service..pastu tggal je r biru kt kg..then share purple nag rumate..jimat sket..hehe..

tw x purple tu sape?? ptong r!!hehe

bArdbOO said...

wau,...ini sgt dahsyat,,bersabau yer

FaizalSulaiman said...

HiGHNeSS FiQ ---)cambest je purple tuh.hahaha

FaizalSulaiman said...

bArdbOO---)ya ya dahsyat.hehehe..sabar la hati..

iyllienaz said...

hehe..gelak baca entri kali ni..streamyx pon meragam tiba2..

NUke_Rude said...

ayaya. bkn stakat kat hulu2 je. kekadang, kat hutan batu ni pun slow nk mati... huhuhu

Kesatria Baja Hitam said...

kami di beranang ni lagi lah terpinggir.line telepon nak psg streamyx xde.celcom lgsg xde coverage.maxis semput2 sempat pi mandi sembahyang bagai dtg ngadap lappy tgk farmvile pun xhabis load.digi mon tu xpyh nak cerita lah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR