Monday, May 31, 2010

KONVO: BERAKHIR SEBUAH PERJALANAN-MUNGKIN BAHAGIAN SETERUSNYA MUNCUL?


Salam;

Sidang konvo aku sudah berakhir semalam. To be exact yg ke 17, lastly. Nak sedapkan hati, aku akan kata-save best for the last-

Takpelah last sekali pun.
Bunga aku dapat harga murah! LOOL!

Tiada kata lain yang aku nak kata melainakan aku sangat happy dengan majlis ni. Ok semua yg involve akan rasa happy. Tapi tersangkak sikit sebab a few things yang tak sepatutnya jadi, terjadi di hari kejadian.

Aku cuba ulas dengan rationale, positif dan tanpa menyakiti sesiapa. Aku cuba ya.

1- Aku tak sempat ambil gambar dengan family. Ini yg aku sangat ralat. Seriously! Sebabnya: Abang saya dah call berkali-kali suruh cepat. Cepat..cepat dan cepat. Dalam kepala otak aku takde lain dah..cepat bermakna “mungkin dah penat nak balik JB agaknya”. So aku terus pulang jubah, amik transkrip dan jumpa family without robe yg sepatutnya aku pakai.
2- Disebabkan cepat juga, aku tak berpeluang nak mengambil gambar dengan rakan2 lain. Dahla jumpa pun masa itu saja. Lepas ni bila lagi nak jumpa? Honestly, deeply aku minta maaf sangat2.
3- Lain2 takde. Flow sangat-sangat bagus!

Konvo ini mungkin akan jadi yang terakhir jika perjalanan aku berakhir disini sebagai pelajar. Tetapi keinginan hendak belajar ke peringkat seterusnya masih ada, dan InsyaAllah jika diizinkan akan menjadi kenyataan.

Seriously, aku masih ada passion untuk ke arah itu. Prinsip aku senang. Pedulikan apa yang orang kata. Aku takkan ambil peduli orang cakap pasal umur jika melibatkan soal pelajaran. Kita berhak untuk mendapatkan “SELF ESTEEM” untuk diri kita sendiri bukan?

Orang boleh cakap. Ya ia sekadar cakap. Hidup pula punyai pilihan. Kalau nak ikot cakap oranglah..kau takkan maju sampai bila2.

Ingat, selagi kau mampu, kau capai apa yang kau kehendaki. Jangan jadikan “orang cakap” sebagai batu penghalang. People may say, but the decision’s all yours!

FaizalSulaiman:--)Jumpa lagi kawan2. Damn rindu gilak dengan korang, tahu?

14 comments:

suffyan razzaq said...

samalah..ku pun terkejar-kejar semalam. apapun, tahniah ok! all the best to u! ^^,

FaizalSulaiman said...

suffyan razzaq---)huhu kn?dah la sekali je.huhuhu

ainhany said...

salam ziarah.

tahniah ..kejayaan berbaloi dgn harga segulung ijazah diterima..semuga ini mjdi permulaan utk kejayaan setrusnya...semuga mmperolehi kerjaya yg hebat juga..

alhamdulillah

Abe Annahl said...

mane gambar konvo?
sila upload untuk tontonan umum
hahaha

:)

*congrats*

El-Zaffril said...

Terasa mahu pergi convo kamu... tpi kamu tidak menjemput... jadi tidak mahu malu dan terhegeh2...

FaizalSulaiman said...

ainhany ---)terima kasih byk2;) thanks dropping by;);)

FaizalSulaiman said...

Abe Annahl ---)hahahaha..insyaAllah,
thanks:-)

FaizalSulaiman said...

El-Zaffril ---)ololololo along.hehehehe..masa tu pntas sgt long, lebih2 sidang petang.huhu..nanti ada masa kita jumpa lain;);)

'AQILAH said...

faizal! congratz :) nak tengok gamba ..hee

FaizalSulaiman said...

'AQILAH ---)insyaAllah;) nanti aku tunjuk ok;);)

hafizzuan said...

congrats..!!

fikri FAUZI said...

tahniah!!
wishing u all the best ;D

iyllienaz said...

congrats!!

epol said...

alamak..congratz bro..sorry le lambat ucap ye..pasni leh kawen da..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR