Saturday, May 22, 2010

KENALI FARIS: SI RAMBUT KERINTING PUSAR DUA DI KEPALA


Salam;

Hah ambik kau, dik. Aku letak muka kau tertebeng dalam blog aku.hahahaha.

Beliau merupakan adik bongsu aku, dengan satu ayah lain mak. Waktu gambar ni diambil, umur beliau mencecah enam tahun.

Sekarang budak ni dah besar. Besar sikitla kalau nak compare masa time dia kudut dulu tuh. Mulut makin meriah. Aku cakap sepatah, berpatah-patah dia menjawab. Sib baik aku tak patahkan tengkuk dia--smackdown--

Dia ni berbeza sikit dengan abang dia. Tang rambut yang nampak bezanya. Faris ni rambut kerinting. Lebat. Masa baby dulu, siap boleh ikat rambut dia. Skunk ni bila tengok je rambut dia dah berserebeh, berpintal-pintal..memang dah tiba masa nak kena potong la tuh.

Kenapa aku mention si Faris ni berpusar dua. Aku tak tahula kepercayaan korang. Tapi apa yang aku tengok, budak ni sumpah degil. Ohhh kalau nak citer betapa dia suka membangkang dan membantah..,sampai besok pon tak abes. Beliau jugak sangat defensive! Pulak tuh kuat betul mengamuknya. Kuat pulak kang menjawabnya. Lepas tu dia akan ambil buku lukisan, ambil pensil color kemudian mewarna. Memang itu tabiat beliau kalau setiap kali kena marah.

ha ha ha..lawak la ko dik!

Tapi perangai tu ikot masa la. Kalau dia memang dalam emo2 tahi kucing, memang dia angin satu hari. So kena cakap slow2, baik2 dengan budak ni. Tak boleh tengking2. Kalau si abang dia, tak kisah pun kalau aku marah dia. Dia buat muka sememeh don't know saja.

Si Faris gak ada satu perangai yang susah dia nak buang. Selalu tinggal barang dalam kelas. Kadang2 color pensil, kdg2 pencil box, kdg2 buku?! Songkok pon pernah tertukar dengan kawan2. LOL!

Apalagi, kena marah la ngan bapak I.haha..klaka tengok dia duduk patuh angguk2 dengar cakap ayah dengan teliti. Fuh! dia memang takut betul dengan ayah saya! Sekali cakap, dia dengar berdesup masuk telinga! Bagus tol kau, dik!

FaizalSulaiman:--) Ini sorotan kes semalam, sebelum aku gi semayang Jumaat. Dia balik skolah, terus kayuh basikal. Aku pun tegurlah."dik kau pegi tukar baju dulu. nanti mak bising" (mak aku takde gi Shah Alam). Dia buat derk jer. Pot pet pot pet bagi alasan.hahaha..adik..adik..Kau tau tak, Degil2 aku sayang kau jugak, dik;)

14 comments:

cik kedondong said...

errr..aku pon ade 2 pusar.tapi aku baik kan?

FaizalSulaiman said...

cik kedondong ----)wahhhh rahsia neh.hehehehehe..errr ok la.ok ok.hahaha

'AQILAH said...

perangai suka tinggal barang tu aku...lol

FaizalSulaiman said...

'AQILAH---)ya ka?haa nanti ko mesti selalu tinggal anak dlm supermarket.hehehe

Abe Annahl said...

hahaha

adik degil
abang garang

teettttt

:p

ayie said...

haha..baeknyee abg die yee letak post adek..hehe

NUke_Rude said...

gila nakal muka adik ko bro!

FaizalSulaiman said...

Abe Annahl---)erkk..garang le sangat.haha

FaizalSulaiman said...

ayie ---)ehehehe..lama dah tak mai blog ayie;) thanx singgah;)

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude --)haha..bukan stakat nakal, degil pon ya.hahaha

iyllienaz said...

haha..sama macam my younger brother..memang ada dua pusar..degil betul..

El-Zaffril said...

Rambut kamu bukan kerinting ke?

FaizalSulaiman said...

iyllienaz ---)hahahaha..meh bawak dia jumpa adik aku.leh buat geng pengembaraan bermula tuh.hahaha

FaizalSulaiman said...

El-Zaffril ---)tak ar long.rambut saya lurus.guna jari pon boley.muahahahahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR