Saturday, December 11, 2010

Eqbalzack 2010 Giveaway Contest


Hidup ni macam kartun.

Tak percaya?

Tengok sekeling. Ya. Tengok sekeliling kau orang sekarang.

Kehidupan ini tak semestinya kena serius tegak. Lurus macam batang joran.
Sesekali kena gelak.
Sesekali kena melawak.
Align Center
Aku boleh conclude kan menerusi carta pie yang aku buat nih

Mendahului senarai adalah Action orang lain (40%).

Ya..kita akan gelak kalau orang lain jatuh terkangkang, terjelepuk, hampir2 nak jatuh.

“buat break dance ke?”

Disusuli dengan lawak jenaka (30%)

Kita bleh dengar lawak jenaka menerusi radio, TV ataupun kawan dan famili. Heh! Menyumbang jugak tu.

Diikuti dengan Diri sendiri (20%) dan Lain-lain (10%)

Biasalah..kadang2 kita gelak dengan diri kita sendiri. Foolishness ataupu memori lama yang tetiba teringat dalam kepala

Ini hanya pemerhatian dua hari dari blogger picisan. Eh! Jangan pakai untuk research ok! Aku tak tanggungjawab:P

Actually entry ni respons pada contest blog...

yg berlangsung dari 10 Dec hingga 17 Dec. Hadiah best! Kalander Upin Ipin. Aku nak satu! Leh buh kat meja kerja:)

Syaratnya, aku kena tag sorang.

Bro Tengkorak Emas, aku tag ko ye!

Aku buat entry ni sebab hadiahnya kalander Upin Ipin. Macam siri tu, hidup kita ni adakala memerlukan sedikit comical relief. Kalau tak, tak best, kan?

Kesimpulannya: Gelaklah untuk reduce stress. Hidup ini hanya utk mencapai kebahagiaan. Lain takda dah..

Fakta yang bukan auta: Manusia hanya menggunakan 17 muscles untuk senyum berbanding 43 muscles untuk mengerutkan kening tanda tak setuju, merajuk atau jengkel

14 comments:

tengkorakemas said...

fuh..kena buat entri sekreatif yg boleh ni..haha orait bro, nanti aku join, ni dah masuk list homework dah..

good luck bro :D kreatif ni

Seri said...

good luck FS

nak join sekali walaupun tak ditag

eqbalzack said...

wahhh! canggih betul entry dia...ada statistik lagi tu...hehe

abg eq linkkan dulu nama faizal dgn yg lain dulu...
nnt kena go through semua peserta, ada rezeki leh menang

selamat berhujung minggu faizal..

FasiHaH SupiaN said...

good luck!
sama-sama join. follow sini :)

shahirahkhairudin said...

fakta: SK suka gelak.. haha !

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas---> Thanks..ha buat kreatif kreatif ok!

FaizalSulaiman said...

Seri ---> hehehehe..sila2.faizal join sebab hadiahnya chomel

FaizalSulaiman said...

eqbalzack--->bereh bang! selamat hujung minggu jugak!

FaizalSulaiman said...

FasiHaH SupiaN --->yupe! sama2 join!hehehe

thanks!

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin --->jom gelak reramai!

Nur Azila Ismail said...

saya pun join . good luck ya :)

tengkorakemas said...

bro, aku juga nak berkongsi tentang contest, jadi ada tag ko, ada masa join ye :)

http://tengkorakemas.blogspot.com/2010/12/contest-banner-dan-blog-layout.html

Muhamad Zaki Zafir said...

bila ketawa, mslh hilang kejap.so marilah gelak. :D

tp gelak byk2 nnti ilmu cpt lupa lak.adoi org tgh blaja lg xblh gelak byk2. :(

Kuwe said...

mula mula skali kawe nok kata. batang jorang tu lurus lah mana sangat?

kawe laa jenis paling payoh nok senyum. buke kata kawe stress. tapi kawe sekeliling kawe ni serius. kahkah.

goodluck contest.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR