Thursday, December 16, 2010

TIDAK SELAMAT TINGGAL DI JALAN INI

Okay..before all of you start to freak out, I ‘ll reveal the secrets.

Jalan ini telah banyak kali diancam dengan pelbagai insiden menakutkan.

Pada tahun 2006, sejumlah penduduk menjadi tebusan, berpunca dari sikap seorang suami yang telah berlaku curang pada isterinya. Si isteri mengambil keputusan mengancam bunuh sejumlah penduduk.

Pada tahun 2007, ribut taufan melanda dan kejadian mengerikan ini memberi tamparan yang sangat hebat kepada penduduk. Harta dan nyawa juga banyak terkorban.

Tahun berikutnya (2008) menyaksikan kejadian kebakaran terburuk di sebuah lounge, membunuh satu-satunya saksi dalam satu kes jenayah yang disimpan bertahun-tahun yang lampau.

Tragedi menimpa penduduk tidak berakhir disitu.

Setahun kemudian, tragedi itu berulang lagi dan kali ini ia disusuli dengan kejadian aneh. Sebuah kapal terbang (jenis pesawat ringan) yang hilang kawalan, lalu terhempas, memusnah dan meranapkan pesta tahunan yang diadakan di kawasan kejiranan tersebut, sekaligus membunuh banyak nyawa.
Dan bagaikan sumpahan, kawasan penduduk di jalan itu terus dihantui dengan pelbagai insiden mengancam nyawa. Kali ini insiden rusuhan, melibatkan kira-kira 400 penduduk sekitar, dibantu penduduk lain, membantah cadangan salah seorang bekas banduan yang ingin membina rumah pemulihan @ Halfway House untuk bekas banduan yang pernah dipenjarakan.

Kejadian protes yang berlaku di awal pagi itu turut merosakkan banyak harta benda dan menyebabkan nyawa penduduk dalam bahaya.


Memburukkan keadaan bila si banduan yang mencadangkan untuk membina rumah pemulihan itu, ditembak di waktu malam, sebelum rebah tidak sedarkan diri di depan rumahnya…

Real kan?





Drama sungguh!

Well, apa yang kau orang baca atas ni adalah sedutan beberapa disasater episodes untuk siri kegemaran penulis, soap-drama mystery ‘Desperate Housewives’

Jangan marah aaa..

Nanti kena jual!
he he he

Apa yang aku boleh katakan, untuk musim 7 ni,aku leh tengok kebanyakan karakter nampak lebih matang, especially Susan Mayer (yang dulunya bersikap cemerkap). Kebanyakan action dia musim ini, disusuli dengan akal—berbanding musim-musim dahulu yang kebanyakannya mengikut nafsu—

Anyway, badass Paul Young (played by Mark Mosses) sudah merencanakan rancangan dia yang maha-jahat-ya-ampun-macam-aku-nak-sepak-saja-tu. Habis kucar kacir Wisteria Lane disebabkan perbuatan dia sekarang ni.

Episode 10 “Down The Block There’s A Riot” merupakan episode cliffhanger DH, meneruskan tradisi siri black comedy ini menghentikan sekejap siarannya bagi memberi laluan kepada festive season (Christmas Eve dan New Year Eve) yang sebelum ini dihentam dengan tebusan, ribut taufan, kebakaran dan kapal terbang terhempas.

Episode 11 “Assassin” akan disiarkan Jan 2nd , 2011 nanti. Aku rasa..Paul Young tak mati lah!

FaizalSulaiman:-->Chendana Penamat dua, sudah boleh dibaca di SINI. Tinggalkan respon anda!

14 comments:

Seri said...

SINI tu tak ada link pun

FaizalSulaiman said...

Seri---> dah ada seri.klik2

Muhamad Zaki Zafir said...

suspense je.aku baru ingat nk tanya kt mane.haha. :D

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir --->Miahahaha..
sorang dah terkena..

MiSzy DiaN said...

ceyhhhh..
ya ya jak ingt tadi betol.
tu crita rekaan ke apa??hahaha..

FaizalSulaiman said...

MiSzy DiaN---> Ni cerita la dian. Desperate Housewives:)

Paan Ovrtd said...

Stop minat Desperate Housewives lepas season 1. Tak tau kenapa.

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd ---> Belum terlambat untuk follow, Paan. Silakan..silakan! banyak gila kut juicy details...

MiSzy DiaN said...

best ke crita tu..
dulu tgk brapa kali je pastu dah stop..
eh..eh.. org lelaki pn minat crita mcm ni gak ke??hehe

FaizalSulaiman said...

MiSzy DiaN---> best bagi sayalah sebab sukakan genre dia. ada komikal. ada misteri.

entah.haha..lot of my friends said the exact things as u told to me, tp dah minat, nak buat lagu mana.hahaha

Menonton DH ni menambahkan lagi penguasaan BI saya:)

tengkorakemas said...

bro, tgk kat channel mana DH ni, dulu selalu gak aku nampak tapi tak pernah tgk full, kalau csi baru aku jarang tinggal hehe

aku dah baca ending tu..bezanya Chendana takkan kacau lagi tapi Jamil pula yg pergi..

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas ---> csi..legend! hehehe

kat internet. pastu download.hehehe

mr.syazwan said...

adehh tipah tertipu tipu tertipah..

hahahaha

Desperate Housewives suatu ketika dulu mmg femes kan

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan --->hahahaha..
kan

suka tgk eva longoria..slurppp..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR