Sunday, February 13, 2011

Pandang Belakang


Salam

Ahad yang sudah menghampiri hujungnya. Hujunglah sebab hari sudah petang.

Mengimbau kembali Ahad-Ahad yang lepas, terutama waktu sekolah dan sesi perkuliahan di Universiti beberapa tahun sudah--menjanjikan suatu memori yang paling tidak terganti.

Mana nak gosok baju, mana nak siapkan kerja rumah, mana nak mengemas buku---perbuatan yang jelas untuk memastikan perjalanan ke sekolah esok harinya tidak terganggu macam stoking cari tak jumpa pada pagi Isnin and my late mom-akan-membebel -sebab -aku -tak -siapkan-awal-awal.

Padan dengan muka aku, kan?

Bila dah bekerja, hari Ahad selalunya dirai dengan penuh kenikmatan, per-say duduk lepak di rumah sambil tonton Nona. Wakakakakaka..

Literary means, Ahad selalunya disimpan sebagai hari rileks sebab quality times cause we get so few of them, right?

Hendak-hendak yang memang kena bekerja pada hari Sabtu. Sesuatu yang membazir kalau keluar rumah hari Ahad tanpa hala tuju--melainkan ke kenduri kendara majlis majlis kahwin.

Ahad beginilah aku nak menghabiskan masa dengan mencari waktu tidur yang berkualiti. Bukan kuantiti yang dicari. FAKTA: Kalian bukan tidur (sleep) jika tidur itu hanya memakan masa 6 jam. Itu dipanggil Nap. Tidur, secara teori mengambil masa selama 8 jam.

Tapi bila petang, aku akan fikir..

Bila lagi aku nak dapat Ahad yang berkualiti macam ni? Muehehehehe

Selamat menghabiskan baki Hari Ahad!

Promoting new five episodes horror mini series: 'Keramat Lima'.
Akan Datang.



TRIVIA: This is the first series in 2011 selepas aku menulis siri seram 'Seru' (Jan-Feb 2010) dan kolaborasi 'Loro:Jilbab Chendana' (Ogos-Nov 2010)

16 comments:

NUke_Rude said...

kantoi!! ko tgk rancangan nona tiap2 ahad!!

wah! teaser utk Keramat Lima!!

mr.syazwan said...

sweet bila faizal tengok nona

hehehe

malam ni ada SITI.. ke nak tgk Mentor?

hehe

berehat di hujung lebih FUUUYOOO rasanya

=_=

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude--->hahaha

contoh la tu:P

pernahlah slip tengok dr bilik masa maya karin jadik pengacara dulu.hahahahahaha

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan --->berehat ajelah kot. oo malam ni ka program talk show siti tu ek?huhuhu

iyllienaz said...

Ahad untuk rehat..hehe..

FaizalSulaiman said...

iyllienaz--->haaaa tau takpa!

Afzainizam said...

_____♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
______ ♥♥♥♥♥♥♥♥SAY NO TO VALENTINES
_______♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥DAY♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
_________♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uihhhhh malam ni tak dapat tengok tv pasal aku kerja mlm

mR.sYaH said...

dulu paling xsuka ari ahad.. skang dah ok.. hehe..

tengkorakemas said...

bro, aku paling suka tidur setengah jam tapi rasa mcm berjam-jam..tapi pernah juga tidur dah lebih 6 jam rasa mcm 5 minit..sadis kan?

bila sampai part last...WOOO!!ada siri baru hehe

p/s:kalau akula, keramat lima tu tajuk cerita lanun ada kuasa haha

[r][a][y] eusouff said...

Whattttt???
faizal tgk nona?
hahaha

Seri said...

tak rasa nikmat tidur siang. nanti kepala ting tong. hehe. orang lain mungkin tak

FaizalSulaiman said...

Afzainizam--->takpa weh.

rezeki ko tuh!

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH --->aik nape tak suka ahad, syah? kena sekolah hari ahad ke?

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas --->hahaha

pernah jadik juga kat aku.

tidur yang berkualiti tu penting:) hehe


yup siri baru.pengalaman 5 blogger:)

FaizalSulaiman said...

[r][a][y] eusouff---> muehehehehehehe

FaizalSulaiman said...

Seri--->memang ada sesetengah macam tu, seri. tak selesa tidur siang:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR