Friday, February 05, 2010

AFDAL HIDUP


Salam Jumaat;

Hari mulia, dimulakan dengan sesuatu yang baik.

Dalam mencari ke-afdalan dalam hidup, kita akan melalui pelbagai perkara samada suka atau duka. Adakala kita akan terlepas pandang beberapa perkara.

Iyalah; nama pun manusia. Kesilapan itu alami.

Jadi dalam hal sebegini, aku selalu berpegang pada cakap orang2 tua. Selalulah berbuat baik pada orang lain. Ikhlas paling utama. Dan kelak, Allah akan mengurniakan balasan berkali ganda. Kau mungkin tidak sedar yang nasib kau sentiasa baik, rezeki kau sentiasa murah, kau jarang ditimpa penyakit dan hari2 dalam hidup kau bagai ada ertinya.

Tidak semestinya balasan Allah itu berupa harta kekayaan. Di dunia sudah dapat ditunjukkan;)

Jadi, buat kau yang membaca, sentiasalah berbuat baik, berniat murni selain berbaik sangka. Ingat, Allah sentiasa ada bersama kita.

FaizalSulaiman'sFootNote---)Kepada beberapa followers baru, terima kasih sgt2 aku ucapkan kerana sudi mengikuti blog ni. InsyaAllah, ada kelapangan, aku akan melawat blog korang;)

2 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

insyaAllah :))

akan cube jadikan hidup ini penuh dgn pengertian :)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

setuju sangat-sangat... =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer is his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please note that all works include short stories and online novels published in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer first.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED