Wednesday, February 10, 2010

ALLEN VS LAMBERT

Salam;
Dua Idol.

Ada kelebihan (err walau yang sorang lagi tuh gay)

Okay harini aku nak bercakap tentang review 2 album yang sebenarnya dah lama ada dalam simpanan aku iaitu Kris Allen- Kris Allen dan Adam Lambert- For Your Entertainment.

Dua2 album ni memiliki kekuatannya. Serius!

Kalau Allen lebih kepada music santai, typical RnB and rentak2 balada, Lambert pula cenderung memilih konsep dance, techno selain rock!. Music beliau seperti inspirasi Micheal Jackson!

Pada awalnya aku agak kureng meminati Allen, selain menjangkakan kemenangan berpihak kepada Lambert. Tapi lepas je dengar album 1st Allen (lepas mamat ni menang Idol), aku terpaut ngan lagu "Heartless" (nyanyian asal Kanye West).

Rentak lagu ni slow, ballad dan penuh kekecewaan..huhu

Apapun, untuk album baru Allen, aku mengemari track "Life like We Dying" selain "Heartless" yang digubah rancak. Lambert lak cemerlang dengan lagu "For Your Entertainment", "Whataya Want From Me" selain "Music Again"!

Err "Time For Miracle"soundtrack 2012 pon cambest!

FaizalSulaiman'sFootNote:---) Sedang mencari masa mendengar album Jay Sean-All or Nothing, Muse- The Resistance & Rihanna-Rated R! Fuhh!!

6 comments:

NUke_Rude said...

lagu kris allen 'Live like we're dying' tu asalnya lagu bonus kump The Script.

but still, aku prefer version kris allen.

haha.

mr.syazwan said...

download kat internet je leh kan??

huhu

'AQILAH said...

aku nak try dengar juga...dah hapir seminggu asyik dengar lagu cina je

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude ---)patotla cam pena dgr. versi kris allen bes kan?hihi

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan ---)hihihi..yeah!!!

FaizalSulaiman said...

'AQILAH ---)lagu cina?ko wt drama manadarin ke?hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR