Wednesday, March 02, 2011

Treadmark dan Abang Usop

Pentas muda-muda Usop.Kata penari kebudayaan. : Gambar di Pentas Teja, Ayer Keroh Melaka

Salam

Fenomena sungguh Usop ni.

Usop mana lagi?

Si penari kebudayaan itulah! Penari kebudayaan yang dah berwheelchar tuh! Yang suka kek perisa Bluberry tuh!

Ok you might laugh, tapi pengaruh karakter si lembut ni memang mengancam golongan muda.

Mana-mana peringkat usia, lebih-lebih lagi students, gemar betul meniru liuk lentuk tangan si Usop.

“Sapa yang setuju, umah Kak Limah tu kite bako, sile angkat tangan macam sayee”

Dan secara tak langsung, menggeletik jiwa raga aku tiap kali students buat depan mata.

Yalah, inspite of jadikan benda ini joking, why not you take it as a serious talk. Ada beberapa indicator yang aku lihat sangat berpotensi untuk membeli trademark Abang Usop dari Tayangan Unggul per say, Mamat Khalid.

a) Losyen Pelembut Tangan Abang Usop- Sekali pakai terus lemah gemalai

b) Patch Usop..Ishh Simpangg- Patch yang dibubuh kat kaki, mempercepatkan proses pemuliharaan sakit lumpuh.

c) Mari Belajar English Bersama Usop- Itulah pentingya English Educassyeen.LOL

d) Planner untuk majlis cukur jambul- Tema pink siap punggah press conference

e) Pengangkut Kerusi Roda- Rela nak angkut kemana-mana sebab dia sayang nak lempor kat sungai

f) Kaki Bako!!!

Cukuplah lima.
Maaflah kalau terpaksa membazir masa baca entry tak berpekdah pagi ni.

Seriously aku stress! Ha ha ha. Sesekali lurus, nak jugak bengkang bengkok. LMAO!!!

Harfiahnya, Usop, kalau dipaternkan dengan betul, boleh membawa kepada penghasilan produk yang baik. We talking about Marketing, here. Figure dah ada. Produk kena carik lah.

Hey, jangan terkejut kalau tetiba muka Abang Usop terpampang kat billboard Celcom.

“Siapa yang pakai Celcom, sile angkat tangan macam sayee’

*Abang Usop, karakter dalam filem Mamat Khalid, Hantu Kak Limah Balik Rumah, which is noted as first Mamat Khalid film I ever watch. Sebelum ni tak minat Zombie K.Pisang, Rock or Kala Malam.

* Abang Usop should win Best Actor in a Supporting Role untuk Festival Filem musim depan. Kalau tak menang, tak tahulah sebab..we all know macam mana festival filem kita berlangsung.

Ps: Thanks for those reading ‘Sick Bay’ semalam. Love You All! Terlepas baca, sila tekan SINI
Malam ini kisah ‘Pelangui’:)

19 comments:

avid gunner said...

terus terang aku cakap, aku putus harapan dengan movie melayu yang bukan afdlin shauki punya. tapi usop ni sebab utama aku pegi beli tiket kat midvalley. haha.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

kala malam bulan mengambang mesti tengok...
memang best sangat... OE tengok sampai gelak guling2 tak cukup tempat nak guling bila OE tengok cerita tu...
hhehhee...
memang joke dia fresh...
rock pun boleh tahan...
lagi satu, man laksa... itu pun OE tengok sampai tak tidur malam asyik gelak dengan adik OE...
hehehhe...

penangan mamat khalid biasanya akan membuatkan OE ketawa sampai bertahun2 kalau awak tu dibangkitkan balik...
lagi2 abang usop nie...
hehhe...
(n_n)

tengkorakemas said...

alahai..belum tengok lagilah..ni makin teruja ni, ramai cakap best..sanggup ku beli ori

mr.syazwan said...

usop ada trademark dia sendiri

x perlu ada kontroversi dia boleh di ingati mmg terbaik!

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uihhhh betoiii ade treadmark dia sendiri .... rasanya ramai yang mengakuinyerrr

Nazz@Purple said...

hehehe..terhibur gak bace entri ni..

FaizalSulaiman said...

avid gunner --->dia kelakar weh. hahahaha

but, ada unsur dark dalam diri si usop nih

FaizalSulaiman said...

Orkid Edyliyne @ OrkEd --->belum ada waktu nak tgk kala malam. gambarnya cantik, kan?

tp yang boleh pergi mamat khalid, memang citer hantu kak limah ni

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas--->rugi ko , bro. pi la tgk.leh wat bahan sendaan:))

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan --->nak nak tangan lemah gemalai dia tuh

FaizalSulaiman said...

Afzainizam --->yaaa

jom kite bakooo

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple--->hehehehehehe..

thanks Nazz

Adlan Solis said...

hahahahaha..jangan bako! jangaannnn! hehe

FaizalSulaiman said...

Adlan Solis --->bako! lot ni kita ratakan buat tanam cili:))

♕ Mr.IX ♂ said...

bagi aku tgk hantu kak limah balik kampung tu tak brapa lawak sgt ler...

jadi, tak brapa mempengaruhi aku...

p/s: aku pn suka lagu last burlesque...hehe

mR.sYaH said...

haha.. mmg famous dlm kalangan student skang..

FaizalSulaiman said...

♕ Mr.IX ♂ --->haaa

aku da baca review ko HKLBR tuh.hehe

takpa mal, lain orang lain pandangan.

BTW, yup lagu tu sounds theoretically!

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH --->syah mesti leh buat.hahahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

pembawaan usop 2 mmg berpotensi tinggi..setiap grk nye mmg lawak tp in a gud way ade nsihat nye kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR