Tuesday, March 01, 2011

Antara Perut Memboyot Portman dan Ucapan F-BOMB Leo

Salam

Entry pertama March!

Semalam berlangsungnya penganugerahan besar edisi ke 83 Anugerah Akademi. Atau familiar disebut Oscar

Seperti tahun-tahun sudah, aku suka memerhatikan acceptance speech para pemenang.

Paling ingat tatkala pelakon Halle Berry menggigil seluruh tubuh badan bila menang katergori Best Actress in a Leading Role menerusi filem Monsters Ball ataupun ucapan terbaik lagi berbisa pelakon Mo’Nique yang menang Best Actress in a Supporting Role menerusi watak ibu paling jahat dalam donia melalui filem ‘Precious: Based on a Novel Push by Sapphire’

First, I would like to thank the Academy for showing that it can be above the performance, not the politics

Nampak sangat, sometimes African American masih dilayan berkasta macam dulu lagi.

Edisi semalam agak menarik, selain beberapa jangkaan pemenang menang anugerah walaupun tekaan aku agak tersasar untuk Aktor, Direktor dan Pengarah Terbaik.

Ada masa karang, aku review filem The King’s Speech. Tak dan lagi nak tengok!!

Apa-apa pun, penerima Best Actress in a Leading Role, Natalie Portman menerusi peranan split identitynya, Nina Sayers dalam Black Swan bagai sudah dijangka. Bawak perut memboyot, ko!

Tak ada apa sangat dalam ucapan Portman selain her gratiute to all ensemble casts dan mereka-mereka yang pernah terlibat dalam hidupnya dalam menjana kariernya. Macam ucapan pemenang artis kitalah.

Terima kasih mak ayah di kampung

Nak panas sikit

I look stupid when I speak in Malay

LOL
Jangan marah naa. Minta maaf kalau ada yang terasa pedas. Sekadar mengimbau kenangan lalu.

You see, perkara live macam Academy Awards adalah sesuatu yang bukan boleh dibuat jimba-jimba atau dalam erti kata mudah, main-main. Sekali cakap, berjuta sedang telecast siaran langsungnya. Ramai orang pay attention lalu membuat konklusi buruk atas perilaku selebriti itu.

Macam Melissa Leo yang menang Best Actress in A Supporting Role dalam edisi ke 83 ni.

Gigil makcik ni(tapi takleh nak lawan gigil Halley Berry lagilah)

You pinch me


Wah! Mine? For me?
Sian penyampai anugerah tu mumble. Cakap macam takde gigi plak

Leo start nak flirt macam ala-ala lawak gatal gitu
Hey, you pretty good in yourself. What do you do later on??


Ya..I kinda sppechless myself…..(lambai-lambai tengok audiens belah atas)


When I watched Kate (Winslet) two years ago looks so fucking..(beep) dia tutup mulut konon-konon ‘ish pebenda jadah la aku merapik nih’


Trivia: Melissa Leo merupakan pemenang pertama Oscar yang terlepas cakap F word! Masuk rekod suda!!


Dia happy sangat nih!


Jangan lupa episode pertama Keramat Lima, malam ini jam 7pm

Kita mulakan dengan kisah 'Sick Bay'

16 comments:

tengkorakemas said...

Aku mahu tengok fighter...hehe

Muhamad Zaki Zafir said...

menarik lg 4 tajuk tu.. ;)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh...
tak tengok pun...
ayah OE mungkin tengok... kalau bukan dekat astrolah..
heheh... rumah OE tak ada astro tapi ada tv singapore yang kadang ada keluar juga benda2 macam ni...
(n_n)

Adlan Solis said...

ouh! tak sempat nak tengok oscar tuh..ciss..tapi my fren siap ade bagi movie yang menang oscar malam tuh..nanti la tengok.hehe..

i look stupid tak when i speak in malay..hehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

jap2 nk tya..keramat 5 tu crite ape???

W. Hidney said...

aku menjerit "ITS JUST A FUCKING SUPPORTING ACT HELLO!!!"

sakit hati. sekian terima kasih

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas --->samala ngan aku.nak tgk gak wehh:)

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir--->hehehe..cerita ko dah siap=)

FaizalSulaiman said...

Orkid Edyliyne @ OrkEd --->dulu kat TV singapore.hehehehehe

FaizalSulaiman said...

Adlan Solis --->the king's speech..blom tengok lagi.blom de masa.hahaha

FaizalSulaiman said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) --->citer seram, bermula malam ni.pukul 7 pm=)

FaizalSulaiman said...

W. Hidney --->melissa leo ni happy sangat gamaknya.hehehehe

mR.sYaH said...

xsabar nk baca..

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH ---> hehehe..tunggu ye syah!:)

tengkorakemas said...

@FaizalSulaiman

bro, aku sempat pergi kedai semalam, gambar Fighter belum lawa lagi..sakit mata je tengok huhu tapi tak taula kat internet mcm mn..

♕ Mr.IX ♂ said...

aku x pernh tgk pn oscar ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR