Monday, January 24, 2011

Berita Sekarang dan Motivasi Untuk Pulih

Salam Isnin.

Aku suka mulakan hari pertama bekerja dengan surprising moment. Macam contoh pakaian ke, joke of the morning ke mahupun sarapan.

Sebabnya Isnin permulaan hari untuk yang bercuti Ahad.

Entry harini, actually a bit sensitive tapi aku cuba mengulasnya dengan kewarasan akal.

Berita sangat penting dalam kehidupan kita. Nak tahu perkembangan terkini. Tekan punat remote, terpampang penyampai kacak-manis menyampai berita.

Satu yang aku jadi tiba-tiba tak suka hendak menonton warta berita.

Isi berita yang semakin menyesakkan untuk diterima.

Tujuan berita adalah menyampaikan dengan lebih perinci. Let say pemahaman kedua belah pihak. Macam kita tengok program hiburan cacamerba Melodi lah. A kata Si B ni rampas boyfriend dia. Siap tunjuk mesej-mesej berahi di telefon lagi. Minggu depan Si B diminta buat penjelasan, betul atau tak dia ni cuba nak caras boyfren si A.

Macam tulah berita. Ada laporan both parties, barulah saksama.

Cakap lebih-lebih kang...

Susahlah.

Kalau kita, let say akulah, bersuara-pung-pang-pung-pang bubuh di FB, confirm esok hits FB aku naik disebabkan ada pihak yang mewujudkan fan page membenci aku. Common lah masyarakat kita. Asal tak suka je, wujudkan fan page.

Betul kan? Aku cuma rakyat biasa yang nak katakan sesuatu yang biasa:)


Status FB semalam. Thanks yang Like, Thanks juga yang comments



Tutup cerita berita.

ps: Sekarang ni masih lagi dalam proses recover/rebuilt/remodeling/reinstall/reboot dan segala RE lagi. Bukak folder lagu, kiri kanan lagu menyeksa jiwa. Nyesal plak kumpul lagu jiwa rasa neh:P

Sudah-sudahnya, aku layan lagu ni:)

Gelak sendiri: Senyum plastic lagi harini:)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Terima kasih sebab baca cerpen semalam. Thanks again!

18 comments:

Lelaki Ini said...

hmm..
betul2!
nak buat laporan berita..
memg kena bgtau yg adil n saksama..
drpd kedua2 pihak...

~fais~ said...

like. :)

FaizalSulaiman said...

Lelaki Ini--->at least both parties la kan:)

FaizalSulaiman said...

~fais~--->thanks:)

tengkorakemas said...

bila dah ada keterangan kedua pihak, baru kita boleh nak analisis, yela, blogger kena analisis kalau nak ulas tentang sesuatu isu melibatkan antara dua pihak..

Paan Ovrtd said...

lagu takde kena langsung dengan entri! hahaha!

avid gunner said...

mungkin sebabnya ada kena mengena dengan kenapa aku benci surat khabar.

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas--->setuju!

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd --->hahahahahaha..aku teringat ahmad jais dok nyanyi lagu neh.ngeh ngeh ngeh

FaizalSulaiman said...

avid gunner--->isinya..hampeh wehhh

epol said...

nak wat camna bro..lagi2 nak PRU x lama lagi ni lagi banyak la propaganda...kita sebagai rakyat je lebih bijak..

**prasan tak penyampai berita buletin utama skang kalut semacam..cakap nak tersyasyul je

mr.syazwan said...

xmau jd ana raffali or fasha sandha no 2 di benci org kang hahaha

mentaliti rakyat malaysia mcm gitu lah

Nazz@Purple said...

setuju:)..

mR.sYaH said...

dah bosan nk tgk berita..

tgk blog jer..

FaizalSulaiman said...

epol --->sangat perasan,nak2 masa memula nak intro berita tu.siap ada casual talk lagi.hahahahha

mesra abess

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan--->itulah wan.Nak tulis lelebih pun malas..

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple --->thanks nazz:)

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH--->sebab banyak benda tak betulnya dari yang betul..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR