Wednesday, January 26, 2011

KOMIKA: Tertutup Buatmu




































Salam

Hi Guys!
Mood jiwang. Slot Komika ni dah lama tak terisi.

Kita selalu dimomokkan dengan kejadian bila seorang manusia menanti kekasih hatinya, berkurun lama, masih setia dan tak pernah berubah cintanya.

Menanti dan percaya bahawa si polan, si polan itu akan memberi kebahagiaan hakiki untuk kita.

Hakikat yang sangat bullshit bagi aku.
Maaflah bagi sesiapa yang terasa.

Menanti sesuatu yang tak pasti adalah mustahil.

Keajaiban jarang berlaku dalam kehidupan kita. You see, despite of being positive all the time, kita kena berfikiran negative juga. Kehidpan berkasih sayang manusia, tak boleh hidup dengan kesetiaan semata-mata. Apatahlagi yang jauh-jauh nih. Jangan cerita pat ploh tahun yang lalu ya.

Berpijaklah pada reality. Kita pun bukan hidup dalam zaman batu lagi. Wake up people!

Adakala kita nak jaga hati si polan, sesekali tanya khabar, ambil berat, telefon atau apa saja yang kita rasakan memberi kegembiraan buat dia. Tapi bagaimana kalau si polan tu buat tak layan?

Mesej panjang dibalas pendek. Lebih malang, tidak dibalas langsung?

Adakala lebih elok jaga hati sendiri, berbanding orang lain. Penat nak jaga hati orang nih..

Bak kata kawan aku, nak pedulikan orang ni senang saja.

Jadilah HATI KERING. Pedulikan dia. Luputkan dia dalam ingatan.

Ingat, masih ada orang lain lagi yang nak sayang kita. Nak jaga kita. Mengasihi kita. Menyayangi kita seumur hidup.

Bangkit dari kekecewaan. Tebus kembali kehampaan.

Allah ada. Dia boleh bantu. Dekatkan diri kita dengan Nya. InsyaAllah, Dia akan menolong…

16 comments:

tengkorakemas said...

bro, aku rasa di sinilah sifat pelupa manusia memainkan peranannya yg baik, lupa pada hal silam dan perkara yg membangkitkan rasa sedih dan kekecewaan..supaya boleh teruskan kehidupan..

cik bebel sentiasa said...

sayangi lah orang yang menyayangi kita.....

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas--->betul tu.tebus semula kekecewaan dan teruskan kehidupan:)

FaizalSulaiman said...

cik bebel sentiasa --->setuju!

mR.sYaH said...

teringat plak lagu disaat aku mencintaimu..

lebih prefer orang mencintai kita dari kita mencintai orang... kerana skurg2nya hati tak terluka.. hehe..

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH---> betul tu syah! kalu terluka pun sikit jer.hehehe

cik_sue said...

amboi3 en. faizallll oii
memang tak berbaloi pun tunggu org yang sentiasa tak menghargai kita...
abaikan saja si dia. ramai lagi calon2 yg lebih baik sedang menanti.
redha pada kuasa Allah..

FaizalSulaiman said...

cik_sue --->kan..biarkan ia pergi..hehehehe..betul2:)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ape patik bole ckp "hargai org yg menyayangi kite..kelak perasaan SAYANG akan muncul"...b stong k!!!!

Mr.IX said...

tetttt..................

mr.syazwan said...

wah cute laa yg tulisan atas tu

hehe

insyALLAH pasti ada jodoh

klau ada jodoh x kemana

sob2 ye

=_=

FaizalSulaiman said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)--->hehe

thanks fauzi!
thanks very much!

:)

FaizalSulaiman said...

Mr.IX --->tut tut tutttttttttttttt

engage*

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan--->thanks wan.

InsyaAllah:)

Muhamad Zaki Zafir said...

bg aku, let go saja yg x menghargai, yg kurang baik.tak di let go yg kurang baik, takkan berjumpa la kita dgn yg lg baik kan. :)

aku xtau exactly pe yg berlaku bro, tp aku dpt lah bygn ceritanya mcm mane.takpe, hikmah Allah tu Maha Besar.Ada seorang lg yg istimewa utk mengisi ati ko bro, cuma menunggu masa je utk ko berjumpa dengan dia.Insyallah. :)

maaf, komen tara entry. :D

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir --->wahh

nasihat bagus nih.hehehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR