Thursday, January 27, 2011

J’adore Un Film

Salam
It translate as I Love a Film

Some of my friends claim that I’ve been addicted to a film. Especially the malay one. They also saying that me as ‘kaki filem melayu’, I mean what the hell wrong about filem melayu at all?

I just watch the decent one. Not the crap one! I mean come on lor... Give Malay Film industry a chance. Who else gonna support Malay Film industry except us?

It doesn’t mean that you cannot talk about foreign film to me.

Did I mention, I love a film? I am the addicted one?

A film relates to 'a film festival', and speaking of which, I love to watch Academy Award!

It's elegent! Very ‘in-to’ film festival plus with no nyanyi-nyanyi atas pentas kinja kinja macam pesta lagu sort of!

The nominess will be appreciated. They will show the best moment on the screen and get applauded for their performances!

Pics source:Google


Here are the actress/actor that I watched..because of their BEST PERFORMANCE

Actor In a Leading Role/Supporting Role
1) Sean Penn (I am Sam)
Very sobbing movie. Penn's role as orang tua terencat akal sangat baik without expressing too much on muka cacat untuk raih sympathy.

2) Javier Bardem (Mar Arderto) and (The Country With No Men)
These two movies are very impressive. Bardem's role as a sailor turn into a runner on Mar Arderto caught me a lot and the motivation in this film, keep saying inside my mind ‘You can do it as long as you have courage’. Meanwhile, his portray as a killer yang sangat kejamnakmampus dalam TCWNM kelihatan sangat psiko. Takde dialog pun aku tengok udah takut.Phewww

3) Late Heath Ledger (The Dark Night)
Haram punya watak. Psiko gilababas kut! His role playing a psychopath Joker got a lot of attention from audiences. Joker is a troublemaker in Gotham City. Jahatnamampus and …’whyyyy so seriousss’

4) Adrien Broody (The Pianist)
His role as Jewish melarat masa tembok besar Berlin dibina conclude that Jewish masa jaman tu memang dilayan macam sampah! His role complexes with kebaikan dan mencuri tumpuan disebabkan pandai main piano, so entire family dia survive sebab dia sudah jadi breadwinner.

5) Phillip Seymour Hoffman (Capote)
Satu lagi karakter tak berperikemanusiaan. Sudahla lembut macam sotong, gay pulak tu, lepas tu sangatlah manipulative. Capote was a reporter on a kolum pojok ‘Breakfast at Tiffany’ and disebabkan desperate jadik wartawan tak laku, dia mencuri tumpuan dengan menemuramah banduan yang bersalah kerana membunuh. Di hari hukuman, si Capote ni haram tak menolong, membiarkan banduan yang sebenarnya tak bersalah tu mati macam tu saja..

6) Forest Withaker (The Last King of Scotland)
His portray as pemerintah kuku besi Idi Amin adalah yang terbaik. Idi Amin memang mempunyai fizikal mata juling dengan tubuh badan yang dempak, pendek dan sangatlah kejam pada rakyat. Bunuh orang macam bunuh ayam.


BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS LEADING/SUPPORTING
1) Catherine Zeta Jones (Chicago)
Watak sebagai penyanyi kelab retartded yang membunuh adiknya lalu disumbat dalam Cook County dan terpaksa bersaing dengan seorang lagi banduan glamer ‘Roxy Hart’. Performance paling tidak lupa adalah ketika Zeta Jones menyanyikan All That Jazz dengan penuh sensual.ahaks!

2) Kate Winslet (The Reader)
Winslet mempamerkan mutu lakonan paling baik selepas lima kali dicalon Oscar. Her character as Hanna Smitch stunningly caught a sympathy. Where her lover, an underage boy and her disability in reading books (Hanna ni buta huruf, so after making love, dia akan suruh loverboy dia bacakan buku cerita). Ease and complexity character though!

3) Jennifer Hudson (Dreamgirls)
Effie White! Just a perfect role for Hudosn. This former American Idol shines with her portrayal as a talented star with no looks compare to Deena Jones (played by Beyonce). Dissapointed of being kick of from the trio, she start new life with courage and confident! Most remembered performance? Her screaming on 'And I am Telling You, I am Not Going'

4) Marion Cotillard (La Vie En Rose)
Anoter brilliant performance by a French actress from fully French Language film. Based on a true story, La Vie En Rose tells a story about a singer Edith Piaf struggling life after her boyfriend dead (airplane crash), hampir gila dan di usia senjanya yang menyedihkan. Worth watch and Cotillard performance such in a high quality!Lepas je menang Oscar, Cotillard dah jadik aktres kelas A Hollywood ok! hehehe

5) Vivien Length (Gone With The Wind)
Filem terawal aku tengok versi Oscar Buzz. Filem ni tak silap diterbitkan tahun 60-70an macam tu dan watak Length sangat kompleks. Kejap dia happy, pastuh dia sedih, pastuh dia macam gila. Tapi seriously, filem ni memang panjangggggggggggggggggggggggg durasinya!

6) Penelope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)
Mantap! Cruz’s character as Maria Elena, half normal-half psycho makes me feel sick sometimes! She’s good playing a hot tempered Maria Elena. Marah kejap, karakternya macam perempuan gila plus having some abnormal sexual activity.Whopps!

ps: Birthday seorang kawan harini. Happy Birthday to you dude and if u read this, May your wish come true, May Allah bless you in a path you already choose and smile always.Always feels young:P hahahahaha. Perasan muda untuk nampak muda!

10 comments:

tengkorakemas said...

Bro, ko memang peminat filem yg mantap :D

aku xtgk lagi the reader, banyak babak dalam perbicaraan ke?

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas --->hehehe

dalam perbicaraan?

takla.dia babak dia biasa2 je.mcm filem2 biasa.

flashback yg banyak

Paan Ovrtd said...

Takde pun Shawshank Redemption? Nombor 1 kat 250 Best Movies of All Time di IMDb kot.

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd --->aku lupa la paan!in fact, hero citer tu menang best actor!!!

citer terbaik selepas prison break.hehehehehe

mr.syazwan said...

bila kamu buat list2 ni

rupanya banyak lagi cerita wan x tgk

aduhhh

>.<

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan --->hehehehehehe..yup gi tgk:)

Seri said...

tiada satu cerita pun yang Seri pernah tengok

Mr.IX said...

semuanya tak pernah dgr pun...huhu

FaizalSulaiman said...

Seri--->takpa seri.ada masa kang seri tengok ya:)

FaizalSulaiman said...

Mr.IX --->orang gila filem cam aku je pena dengar.hahahahahaahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR