Thursday, January 13, 2011

Aku, Muzik, Kamu

Lapaq McD plak pagi2 nih..


Salam

Maaf Faizal Tahir, aku pinjam tajuk album kau yang femes tu. Namaku Faizal juga. Tapi entahlah, aku tak suka sungguh orang menambah perkataan Tahir dihujung nama aku.

Oh aku pernah menulis dulu. Nama aku memang banyak digunakan. Bezanya namaku lengkap dengan Muhamad dengan satu ‘M’. Jadi, aku memang sudah pesan pada pelajar..

“Kalau nak bubuh nama saya, satu ‘M’ saja dan tolong jangan gatal nak ubah nama belakang tu. Saya potong markah nanti”

Yes. Sensitif sungguh dengan nama ni.
Haish! Melalut dah nak cerita pasal muzik, ter-cerita pasal nama. Lohiriah pendidik katanya. Mesti kena ada mukodimah dulu! he he he

Harini nak cerita pasal music. Aku memang sukakan music. Believe me, aku boleh mendengar all kinds of genre, asalnya soothing dan boleh diterima telinga

Music bagi aku satu terapi yang boleh menenangkan, juga boleh membawa kecelaruan, sepertinya ketika aku memandu di jalan raya sewaktu nak ke tempat kerja. Ada ketika, music tu memekakkan telinga. Seriously!

Bertahun dulu, ketika masih meneruskan pengajian diploma, aku teruja dengan music 80’s-90’s especially English song. Bagi aku lagu-lagu itu malar segar orang kata. Bila dengar je, terkenang orang jauh.he he he

Most of 80’s-90’s songs yang aku dengar biasanya lagu-lagu cinta. Cinta tak semestinya jiwang,tapi orang jiwang memang sedang bercinta.he he he

Meh aku senaraikan top 20 songs pilihan aku termasuk list tahun 00

1. Careless Wishper: George Micheal
2. Hard to Say I’m Sorry: AzYet
3. Back at One: Brian McKnight
4. Have You Ever: Brandy
5. My All: Mariah Carey
6. There You’ll Be: Faith Hill
7. I Don’t Wanna Miss A Thing: Aerosmith
8. I Swear: All 4 One
9. The Day We Find Love: 911
10. Kiss From A Rose: Seal
11. No More: A1
12. Purest of Pain: Son By Four
13. All Rise: Blue
14. Last Flight Out: Plus One
15. If You Come Back To My Life: Blue
16. Nobody Wants To Be Lonely: C.Aguilera ft Ricky Martin
17. My Baby You: Marc Anthony
18. All or Nothing: OTown
19. This I Promise You: N Sync
20. Soledad: Westlife

Mungkinlah ada dalam list ni yang korang tak pernah dengar.

Take time.Listen it:) Maklumlah..lagu orang tua=)

Haaa, hat lagu bawah ni memang sungguh aku terkenang orang jauh-macamlah-dia-baca.

See?macam aku cakap, aku leh dengar macam-macam genre..



Anak punai anak merbah, terbang turun buat sarang, anak sungai pun berubah, ini pula hati orang.....mengapa dikenang

34 comments:

Nazz@Purple said...

orang jauh....

avid gunner said...

orang kata dalam hati mesti ada taman. theme song taman kau lagu2 macam ni la ye? hahaha

drpd 20 list lagu kau tu, aku cam 9 je.

bardboo said...

ko ni anti faizal tahir ke? haha..

aku paling suka dlm list ko tu algu no. 7..

Jom Lawat Blog Bardboo

cik bebel sentiasa said...

quote "Anak punai anak merbah, terbang turun buat sarang, anak sungai pun berubah, ini pula hati orang.....mengapa dikenang"

kecewa ker??ngeeeeee

s a r a rusydin said...

kite paling suke dgn careless whisper&this i promise u..heee :D

btw skg baru nk tgk DH season7..arini tgk episod yg gaby baru jumpe her biological daughter..haha kelakar..cam mak die :D

shatooman said...

Hoh... x layan sgt seni muzik ni.. tp kalu dgr boleh layan la walau apa2 lagu pon selain metal... mental aku kalu dengar lama2 lagu metal lagi2 kalu black metal.. lirik penuh sumpah seranah sampai aku pon nak menyumpah bila dengar..bunyi pon menyakitkan telinga. ;p

siti azizah Sang Pencinta said...

kalau akak lagu paling berkesan di hati ialah sentuhan listrikmu by M Nasir, selain lagu sedap lirik pun amboiiii...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

suke lgu my all & my baby you...hehehe...

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple --->betul! orang jauh:(

FaizalSulaiman said...

avid gunner --->pandai pun kau, avid.hehehehehe

FaizalSulaiman said...

bardboo --->hahaha..takdela..cuma aku tak suka orang panggil tahir dihujung tu:P

ooo lagu rok kapak tu weh

FaizalSulaiman said...

s a r a rusydin --->btw sara tgk ikut mana? faizal dah sampai episode 12 dah..

pesan faizal, desperate housewives semakin sedih la.semua character vulnerable

FaizalSulaiman said...

cik bebel sentiasa --->cik bebel rasa cmne?hahahaha

FaizalSulaiman said...

shatooman--->asal boleh masuk sudahla..hehehe

FaizalSulaiman said...

siti azizah Sang Pencinta --->fuhh lagu tu best kak:)

FaizalSulaiman said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)--->yupe these 2 reminds me a lot of memories..

tengkorakemas said...

lagu dalam list tu ada yg faveret masa sek menengah dulu bro...layan he2..

sekali rambut belah tengah daa..time lagu ni tgh hot elemen hardcore belum meresap jiwa lagi XD

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas--->hahahaha..kan.rambut style belah tengah tu klako:))

epol said...

banyak lagu genre lagu jiwa lagu cintan je bro..haha

mR.sYaH said...

suka dgr lagu jiwang.. lagu english kurg tp ske sgt lagu my baby you..

FaizalSulaiman said...

epol --->hahaha

almaklonglah sejak mendudes neh.LOL

Muhamad Zaki Zafir said...

no 9,11,14,18,20 aku x prnh dgr kot.haha. :D

blue - fly by pn sedap jgk. :)

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH --->hehe..lagu tu best:)

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir --->hahaha..cuba ko dengar..mesti CCM suka.LOL

iyllienaz said...

seriously smua lagu listed, also my favourite songs!!

mr.syazwan said...

MY ALL TETAP DI HARI.. hehehe

lagu english lama2 lg best n meruntun kan

=_=

FaizalSulaiman said...

iyllienaz --->waaa sama lah kita illie:)

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan --->setuju sangat2:)

hanaahmad said...

muzik sememangnya terapi buat kita jadi lebih happy.

zixol said...

this i promise you my all time fav..heh

FaizalSulaiman said...

hanaahmad --->betul.setuju sangat!

FaizalSulaiman said...

zixol --->always favorites!!

Mr.IX said...

hehe...curi list nk google n download lagu ni.....

Seri said...

Seri tak berapa gemar lagu inggeris tak tahu kenapa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR