Tuesday, January 11, 2011

110111, 111111 atau 20112011

Selingan: Lama tak makan Fettucine sos jenama Prego:LOOL


Salam

Buat mereka yang berada di Johor, selamat bercuti.

Jadah apa nombor-nombor di atas yek?

Ok ini bukan suruh korang crack code ke apa ye.

Ini adalah tarikh-tarikh.

Tarikh yang sangat possible untuk pasangan pengantin baru untuk melangsungkan perkahwinan.

Haihh mimpi apalah aku ni nak tulis pasal perkahwinan? Nak kawen dah ke? Oh noo..belum lagi ye. Jauh lagi:)

Harini jatuhnya tanggal 11-01-2011. Selasa.

Mujur bukan hari Ahad. So possibility untuk tak ada kerja kahwin adalah sangat tinggi!

Ok kita semak tarikh seterusnya.

11-11-2011. Jumaat!

Sesuai untuk majlis akad nikah! Wah! Busy la tok-tok kadi pasnih.

Kita semak seterusnya, lagi

20-11-2011. AHAD!!!!

Finally. Sapa nak kahwin tarikh ni cepat-cepat booking. Cepat-cepat budget dari sekarang ya!LOL

Ok tutup kisah tarikh. Kita buka kisah yang lebih rasional.

Apa signifikan tarikh-tarikh ini kepada kita, especially yang akan memilih tarikh tersebut? Pertamanya, mudah ingat dan Keduanya, nak-kononnya-mengambil-tarikh-istimewa-supaya-yang-jarang-ditemui-pada-tahun-tahun-mendatang-sehingga-akhir-hayat.

Kedua-dua kebarangkalian ini boleh diterima akal waras. Hendak-hendak kepada wanita yang selalu claim lelaki tak boleh ingat tarikh-tarikh penting. This is the truth guys. Wanita memang pentingkan kita mengingati tarikh-tarikh ini. Depa lebih rasa dihargai, selain mahukan kita memberi perhatian kepada mereka. I’ve did my own so called research through this and dari 10 responden wanita, 9 daripadanya mengatakan bahawa…

“Orang lelaki memang buat buat tak tahu tarikh tarikh penting macam anniversary atau birthday.Lepas kita buat muncung penyangkut baju, barula dorang sedar”

Ok aku tambah perkataan ‘penyangkut baju’. Jangan marah naa

See?

Ramai wanita menganggap perkara ini as a big matter, walaupun kita lelaki memandangnya sebagai satu perkara enteng. Ini bukan nasihat untuk lelaki lain tapi untuk diri sendiri juga.

Sesekali depa nak manja-manja. Bukan salah pun kan?

Manja-manja bila sudah kahwin saja ya!



Tetiba kerap plak dengar lagu mak si Atillia nih..

22 comments:

Muhamad Zaki Zafir said...

haha..aku lak x lupa tarikh, tp dh smpi tarikh, aku xtau nk buat ape.same je kena marahnya dgn lupa tarikh. :D

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir--->tak lupa takpa weh.

mcm aku plan siap awal2.bubuh dlm planner.hehehehe

zixol said...

aku igt tp slalunye aku xbuat pape pon..hahaha..men fb maybe? hahah

FaizalSulaiman said...

zixol--->hahaha..jangan weh.depa ni (girls) akan memandang benda2 mcm ni.so jagala hati orang tersayang jul.hehehehehehehe..orang jauh kan?hahahaha

cik bebel sentiasa said...

cik bebel pilih 9/10/11...


amamcam?????

FaizalSulaiman said...

cik bebel sentiasa--->wahhh!!!

tak terfikir faizal.

9/10/11 tu jatuh ahad.wahhh

cayalah!!!!

tunggu kad kawen cik bebel je yek:)

shatooman said...

rasa2nya, kebanyakan lelaki bukan lupa tarikh2 penting tu.. tapi kalu tiba saat tu, buat macam x tau je.. tak tau nak buat apa.. just buat macam hari2 biasa je.. ye x?? bg aku macam tu la~ ahaha

FaizalSulaiman said...

shatooman --->this is responden yg aku buat kata lelaki tak ingat tarikh tu.mcm ko ckp la kan.kita bukan tak ingat, tp kdg2 hari2 tu dilalui biasa saja sedagkan pempuan ni nak something yg suprise.hehehe

eqbalzack said...

thanks faizal vote abg eq kat contest aku dan kacamata....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

tak tahu nk buat apa dgn ketiga2 tarikh yg diajukan;)

eh eh, layan lagu salamiah hassan lah jap;)

FaizalSulaiman said...

eqbalzack--->sesama bang.small matter:) good luck ans wish u will win the competition:)

FaizalSulaiman said...

FIFIEY LYCHEE MARATION --->hehehehe

jom jom layan!

Seri said...

Seri buat remainder awal2 kat hp. orang perempuan pun kadang2 selalu gak lupa

dandelion kiss said...

11.11.2011
jam 11:11 AM/11:11PM

layan!

FaizalSulaiman said...

Seri --->oyeke..ingat org laki je selalu lupa.hahahaha

FaizalSulaiman said...

dandelion kiss --->wahh apakah??

Mr.IX said...

stakat ni tarikh besday aku tak lupa lagi....org je lupa tarikh besday aku...huhuhu

p/s: dah dpt yg aku pos tu msj aku k.

NUke_Rude said...

biasa lah.. org kita ni pun obses sgt dgn tarikh2 cenggini.



tarikh dlm kalendar Hijrah, takde lak nak sebuk2 cenggini.. kan?

tengkorakemas said...

tarikh 110111 tu kira penting gak buat aku bro, sori lama juga tak dtg sini, internet takde sgt dan aku agak sibuk ke sana sini

hm..bg aku sbg lelaki, memang kena ingat tarikh tu..cuma kadang2 nak buat surprise juga :)

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas --->apa yg penting weh?hahahaha jeng jeng jeng:))

tengkorakemas said...

@FaizalSulaiman

hehe pengalaman baru je bro, tgk entri terbaru :D

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas--->warghh kang aku baca weh:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR