Thursday, July 15, 2010

BUKAN SEKADAR "SUKA"


Salam;

Sudah jadik trend agaknya, semua blogger nak menempel button like Facebook, selain share Facebook dan Twitter button.

Bagi aku, aplikasi ni sgt convinience. Convinience nya bila kau boleh "like" sesuatu entry tanpa perlu taip untuk tinggalkan komen. Sometimes, ada entry tu tak tahu nak komen apa. Ada entry plak seolah-olah perfect selain kebanyakan readers menyetujui satu2 entry tersebut.

Ada jugak yg malas nak komen. Heh penulis pon selalu juga. Baca entry, kemudian dengan internet yg slow dan lembab, aku tekan saja button like. Sebenarnya button ni ada pro and cons juga. Pro nya, kau boleh up traffic. Most of the time, bila kau share article kau di wall FB, secara automatik kawan2 yg menjadi friends di FB tertarik untuk membacanya. InsyaAllah..kalau entry tu memang sohih menarik.

Cons nya pula, kebanyakan blogger-mungkin-nak-jaga-hati- kemudian tekan saja button like itu. Dah lah kita tak baca. Kita main taram "suka" saja.

Elakkan lah bersikap demikian. Aku sendiri akan mengambil masa untuk membaca, walaupun lewat-telat (sedang mencuri-curi masa membaca Jiwa Lara yang entah bila sempatnya). Button like perlu digunakan sebaik yang mungkin. Jika kau suka post/entry orang tu SILA LIKE. Tak suka, tak perlu lah nak LIKE. Macam terpaksa la pulak bunyiknya.

Jadi apa lagi, SILA LIKE entry ini, kalau benar kalian "suka". Har har har

FaizalSulaiman:--)Aplikasi semua dah ada kat atas. Hey aku pakai balik aplikasi PLURK! Comel tol dinosor "blub..blub" tuh (bunyik buih)

6 comments:

Aby Umy said...

aku pun pasang juga button like Facebook tu
tapi jarang orang yang like
aku sorang je lah yang like
haha :D

FaizalSulaiman said...

Aby Umy ---)meh aku like jugak.lalalala

xazryx said...

aku da like .haha .

FaizalSulaiman said...

xazryx ---)hahaha..terima kasih!

Parkcheek Chun Li said...

btol3

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Chun Li ---)hehehehehe...
kan. asal ko tak klik?hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR