Monday, July 26, 2010

SEMALAM: MATTA FAIR 2010

Salam

Tak banyak nak diperkatakan tentang lawatan semalam di JB:Matta Fair. Maklumlah jadi pengiring saja. Selain mahu memastikan keselamatan pelajar dalam keadaan baik, kita pun kena pastikan timing berjalan lancar.

Budak2 ambil gambar, aku senyum dari jauh. Teringat rombongan2 gonjeng zaman2 universiti dulu.Jom tengok gambar, sepanjang perjalanan trip semalam.


1st trip, pergi ke muzium Sultan Abu Bakar. 2nd time pergi sini


Kepadatan Pengunjung di MATTA FAIR, Danga City Mall. Last day katanya, So haruslah nak dapatkan info2. Mana tau ada voucher free!


Signboard besar mcm billboard ini aku snap di luar DCM. Wah macam nak pergi!

Keseronokan ini semakin terasa bila pelajar2 beritahu aku tentang networking yang mereka dapat lebih2 lagi dalam industri hospitaliti dan pelancongan. Aku pesan: "Jangan malu untuk bertanya" dan hasilnya ada yang sudah mendapat tempat untuk melakukan practical training.


Antara travel agent yang mengambil bahagian


Aku dan students. Eh yang dua dari kiri tu kawan sekerja.Cikgu dorang gak. Mereka kata aku mcm students.hehe..tatau samada aku yg nampak muda (wekk) atau aku ni rendang spt bonsai.hahahaha

Berkat muka tak malu. Nak malu pun bertempat ok:)

Alhamdulilah, menjelang jam 5.00 seperti yang dijanjikan, semua students balik dengan selamat. Seronok sgt2 tgk budak2 happy dengan trip ni and all of them beri kerjasama yg sgt baik.

2 perkara yang aku fikirkan semalam:
1) Pakej melancong ke Universal Studios di Singapura. Macam best! Murah!
2) Voucher yang aku menang di booth Sunway International Hotel (kut..lupa apa nama dia). Aku kena redeem pakej 3D 2N di Regency Hotel, Philippines utk 2 pax:).Ntah nak pi bila tatau!

Lepas ni nak buat pasport! Senang aku nak travel!

1 perkara best tentang Matta Fair ni. Dapat goodie bag. My fav purple:)

FaizalSulaiman:--)Balik umah ngan penat2 tu, terus buat nota untuk subjek harini. Touch-up sikit2 sebelum menaip FARCIR 38.Jangan lupa membacanya, malam ini jam 8 ok!

16 comments:

s a r a rusydin said...

waahh sonoknye bejalan sakan..

incik faizal, pesta buku tu nanti wat kat danga city tu jugak ke?

aaa nak gi!

BLOG PUTERA YUSOFF said...

banyak event kat johor x pat g.. huhu.. sedih la

cik ian@aH Lian~ said...

jumpa masa pesta buku
hujung minggu ni!

'AQILAH said...

jb sekarang setiap minggu ada event..start bulan 6 hari tu...:)

hanisah hassan said...

ya jumpa disana ya...

iyllienaz said...

muzium tu nape illi xpenah sampai??haha..nak pergi universal studio nak ikut!!

FaizalSulaiman said...

s a r a rusydin ---)yerp sara.kat danga city mall.tempat sama berlangsungnya Matta fair neh

yay!jom gi!!!

FaizalSulaiman said...

BLOG PUTERA YUSOFF ---)ni pun bwa student jai.hehehhe..dapat la jalan2 tgk ;)

FaizalSulaiman said...

cik ian@aH Lian~---)yay! mari2:)

FaizalSulaiman said...

AQILAH---)bagusla weh.tarikan pelancong.hehehhe

FaizalSulaiman said...

hanisah hassan---)insyaAllah kak:)

FaizalSulaiman said...

iyllienaz ---)whoaa illie,dok jb tapi tak pnah g?rugi wooo

Faz Nandra said...

wahhhhh.. nak pegi jugak pesta buku tu.. nak jumpa kak ian,kak nisa,faizal.. dan lain2 (n_n)
* faz nak voucher tu.... ngeheheh~

FaizalSulaiman said...

Faz Nandra ---)hehehehe,,sila la datang Johor.dapat g pesta buku, leh gi dapat voucher lagi.weeee

Pencacai Alim said...

comel awek2 duk keliling tuh..ahaks!!

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim ---)wahhh..ko kena tanya cikgunya dulu.hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR