Tuesday, November 02, 2010

25: MENCARI IDENTITI BLOGGER YANG HILANG


Salam:)

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it’s because I want to know you more."

Arahan simple

Tag dari Mr Tengkorak Emas. Blognya cantik. Penuh visual sana sini..dan talent nak design2 tu memang aku takdak la. ha ha ha

Jom semak 25 perkaran tentang Faizal Sulaiman. Yang mungkin kau orang tak tahu.hihi

1) Mengalami Premature Infancy semasa bayi Dimasukkan ke dalam incubator selama hampir tiga minggu dan peluang hidup hampir tipis. Tapi Allah Maha Berkuasa. Dapatla korang baca corat coret celoreng aku neh..

2) Suka conteng dinding rumah semasa kecil. Tak kira, pensil ke, crayon ke sebab cita-cita nak jadik cikgu.

3) Jarang demam, tapi kalau sekali dah kena demam, aku boleh dengar ‘suara-suara’ asing macam nak buat kenduri kendara. Pretty scary though!

4) Takut dengan kilat. Nampak aje flashing lightning, terus nak cari tempat berlindung.Kalau kat rumah, aku terus carik bantal.kah kah kah

5) Penggemar Harry Potter dan siri Desperate Housewives

6) Suka menulis and looking forward to be a writer suatu hari nanti

7) Pernah berjumpa dengan blogger Parkcheek Mooda di UiTM Puncak Alam. Aku mintak tolong buddy gila ni jawab questionnaire utk research aku. Perkara sama juga dilakukan semasa bertemu blogger Bard. Lain pula halnya dengan blogger Hami Asraff sebab pernah jumpa mamat ni masa belajar diploma di UiTM Pulau Pinang. Dia sendiri pun tak ingat agaknya.ha ha ha

8) Kaki wayang. Tapi jangan ajak aku tengok cerita yang crap okay.

9) Suka dengar music. Kegilaan sekarang ni mendengar music romantis Kim Bum Soo, penyanyi Korea yang terkenal dengan rentak balladnya

10) Jangan tak tahu, aku pernah order makan nasi, dua kali sekali makan. Ni sebab terlalu lapar sangat. he he he

11) Singgah KFC semata2 nak makan Cheesy Wedges dan Cheesy Chikeroni

12) Mempelajari subjek Pastry semasa diploma dan kenangan best semasa membuat segala jenis kek, roti dan cookies sangat diingati. Rindu nak buat swiss roll, soft roll, blackforest cake, cheese cake, brownies..huhu

13) Pernah cuba2 bermian gitar dan keyboard dan satu2nya lagu yang aku pandai goreng adalah Enter Sandman by Metallica. Tak formal je bukan betul2 pun.

14) Sedikit boros, bukan kepada aksesori atau pakaian, tetapi buku dan pleasure diri sendiri macam makan, tengok wayang, etc

15) Akan buka blog dan FB seawal jam 6 pagi

16) Meminati hasil karya pengarah Sepanyol, Pedro Almodovar, Penagarah Kabir Bhatia, pelakon Maya Karin, Penelope Cruz, Sean Penn, Johnny Depp dan Meryl Streep. Pemuisi Chairil Anwar dan Khalil Gibran juga penulis Habiburahman El Shirazi.

17) Sukakan lagu 80 an 90 an batch2 Aisyah, Azlina Aziz, Adam Ahmad. Timeless kot

18) Dicubit cikgu masa darjah dua sebab membisingkan kelas. Ketua Darjah yang sama bisingnya macam budak2 lain.hahaha

19) Menggagalkan cubaan peragut utk meragut lappy Mrs Asscerina kepunyaan aku. Hasilnya? Seluar slack hari isnin koyak, lutut koyak, motor member jahanam dan MC satu hari.

20) Chicken pox menyerang ketika berusia 16 tahun. Nak nak plak masa ni wakil sekolah ke sidang Forum Remaja antara sekolah.

21) Agak gerun dengan haiwan berbisa. Tengok dalam gambar aje aku dah seram.haaha

22) Genre penulisan kegemaran adalah seram dan suspense thriller. Tetapi cuba juga menongkah arus menghasilkan karya2 genre lain yang lebih mencabar

23) Filem kegemaran antaranya Lord of The Rings Trilogy, Gone With the Wind, The Hours, Dreamgirls, Volver, Sixth Sense, Schindeler List’s, The Pianist, Osama, Girl. Interrupted, Malena, Life is Beautiful, Pretty Woman, Disturbia dan thriller slasher Texas Chainsaw Massacre

24) Entah kenapa meminati scene politic dan kekejaman Edi Amin dan tragedy berdarah penindasan rakyat Pnohm Penh di zaman kuku besi Pol Pot

25) Meminati untuk mengkaji lebih dalam tentang 7 wonders of the world dan mistikal zaman silam macam taman tergantung Babylon, kota iskandariah, Machu Pichu, Borobudur, Angkor Watt, Haikal Sulaiman, Pompei History. Pernah ke Candi Lembah Bujang, Kedah dan aku dapati ianya sangat mengagumkan!

25 orang yang akan di tag:

1) Cik Kedondong
2) Bro Epol
3) Miss Sue
4) Nuke Rude
5) Mr Homisapiensz
6) Illie Hanani
7) Farah Aqilah
8) Mr Pejey
9) Apik Pehe
10) Faz Nandra
12) Shira Khairuddin
13) El Zaffril
14) Annahl
15) Nazz
16) Paan Ovrtd
17) Juliana
18) Alep Haikal
19) Tunjuk Bintang
20) Zaki Zafir
21) Jelly Beku
22) Syah
23) Jey Yusof
24) Ubye
25) Syarifah Nadia

Rajin-rajin buat lah ya

17 comments:

Jelly Beku said...

CONTEST JELLY BEKU IS ON!!!! Meh ar join :)

Azuan said...

x leh blah tang bukak Fb ngan blog seawal 6 pagi....hehe

imanshah said...

dah banyak kali tengok tag ni..meriah btol kat blog2 skrg

tengkorakemas said...

apa jenis cite crap melalui persepsi bro?

jom p cari tapak pulau Atlantis hehe

hm..suka tgk thriller ye..kelar2 semua..cerita hantu?

Paan Ovrtd said...

(buat2 x nampak)

FaizalSulaiman said...

Jelly Beku---)yeah jelly.kang aku join.make sure kamu jawab tag ok!

FaizalSulaiman said...

Azuan--)yelah hehehehe..awal2 internet laju.hehehe

FaizalSulaiman said...

imanshah---)best..boleh tau apa yg kita tatau:)

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas---)citer merepek repek yg memang jadah la.hahaha

ha'a la kota atlantis yg hilang.yikes

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd ---)jawab ko jawapp paan.hehee

Nazz@Purple said...

lepas exam sok naz buat eh..tq faizal..

Parkcheek Mooda said...

citer melayu lg??? hehehe

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple ---)baik nazz:) goodluck ok!

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Mooda--)ah kau!hehehe

mana ada citer melayu kat atas?

:)

iyllienaz said...

haha..kena cubit ngan cikgu..dulu kalau kena pukul kat tangan dengan pembaris besar tu dah mcm normal kan??

apik pehe said...

hahaha..aku kena tag doh..

NUke_Rude said...

eh! baru prasan nama aku!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR