Friday, November 12, 2010

KAWAN-KAWAN..IZINKAN AKU PERGI


Salam.

Hidup mati memang tak boleh nak ditentukan kita, manusia.

Banyak perancangan kita yang kadang2 tak tertunai. Allah tahu apa yang terbaik untuk umatnya.

Badan tak sedap. Kepala berat dan suhu makin panas. Mujur tak bertukar ke Human Torch-Fantastic 4 tu!:P

Sakit..
Sebagai salah satu kifarah dosa-dosa kecil yang pernah kita lakukan.
Istighfar banyak2…

Jujurnya aku tak suka sakit.
Siapalah yang suka sakit? Habaq mai?

Tak selesa semua.

Andai kata aku tiada esok..maafkan aku kawan-kawan.


Kematian itu suatu kewajipan. Hidup belum tentu…mati sudah pasti

3 perkara mengingatkan aku tentang kematian:
1) Rupa aku waktu mati
2) Azab kubur
3) Amalan yang dah aku lakukan


Adakah kita bersedia menghadapinya?

ps: Alhamdulilah…pagi ni badan dah bugar selesanya. Moga Allah permudahkan urusan..

36 comments:

avid gunner said...

tazkirah pagi pagi. sob sob. elok la. baru je melabun tengok mad tv pas subuh tadi T_T

Muhamad Zaki Zafir said...

betul bro..even kita tak mati 5 minit lagi pun kita xblh jamin. :(

FaizalSulaiman said...

avid gunner---)melaban sekali sekala takpe.hehehe

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir ---)tu lah..bila2 bleh mati,kan..huhu

akaSHa said...

Mati itu pasti,
Hidup tgah lalui,
Kuatkn iman dhati,
tak lupa t/jwb diri,
tak myesal di akhirat nanti
:-)

Lelaki Ini said...

alhmdulillah..
dpt bgun lagieyh n idup hr inieyh!

Paan Ovrtd said...

Cis FS! Cuak aku pagi2 jumaat bukak google reader baca tajuk entri!

Selamat Jumaat FS! :)

FaizalSulaiman said...

akaSHa ---)mati itu memang sudah tentu nya:)

FaizalSulaiman said...

Lelaki Ini---)apa yg terjadi..teruskanlah hidup kita ni:)

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd---)salam jumaat paan!

Jelly Beku said...

wah....jangan pergi....and noks x sedia lg sebab terlalu banyak cita2 yang noks belum capai

mR.sYaH said...

risau gak bila tgk tajuk entri.. semoga betul2 sembuh yerk... mati itu pasti.. harap2 kita mati dlm iman..

PMOfficial said...

bila pakcik mati??? kuiz utk hang

FaizalSulaiman said...

Jelly Beku ---)thanks jelly..hehehe..sama2 la kita doa umur kita panjang ya!

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH ---)betul tu syah.biarlah kita mati dalam iman:)

FaizalSulaiman said...

PMOfficial ---)hehee takde jawapan tuk tu pakcik besides masih ramai yg memerlukan mu..gitu!hehe

Nurcita2 said...

salam Singgah..
lama tak jenguk blog FS....
sibuk memanjang..

FS, mati itu pasti...hanya DIA sj yg tahu...

Pejuang Kesenian EXtreme said...

Cepat atau lambat,kematian pasti akan tiba..Yang penting kita besedia..

FaizalSulaiman said...

Nurcita2---)tulah kan..kita pun lama tak singgah blog awak.memang kan..Allah aje yg tahu bila masanya..

FaizalSulaiman said...

Pejuang Kesenian EXtreme ---)harap kita bersedia lah:)

shahirahkhairudin said...

wahhhh.. FS dah sihat.. Alhamdulillah.. me yang tak suke mam ubat ni tak baek2 lagi.. *ngee*

Mr.Ix said...

masa sakitla kita ingat masa sihat.......huhuuu

eqbalzack said...

get well soon faizal...mkn ubat k...

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin---)thanks shira! wah musikal u!!mantop!

hehe

makan la ubat shira! lekas sihat pastu leh main2 formspring!

FaizalSulaiman said...

Mr.Ix ---)dan masa sakit jugaklah kita nak buat dan makan macam2.huhu.betul tak?hehe

FaizalSulaiman said...

eqbalzack---)thanks bang eq! appreciate that:)

tengkorakemas said...

Ingat mati seperti menghidupkan penggera untuk bgn dari tidur..

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas ---)membuatkan kita kena cepat2 tersedar.good irony!!

Seri said...

get well soon

FaizalSulaiman said...

Seri---)udah baik dah cik seri:)hehe

mr.syazwan said...

3 perkara tu mmg tidak tergmbr...

sama2 laa kita mendekati diri pdNYA

cik_sue said...

FS ok tak ni?YANG PASTI, MATI ITTU PASTI....cepat atau lambat jer...

Nazz@Purple said...

faizal..ni dah sihat ke lom..

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan ---)tambah satu lahi syah..moga kita tak terlewat:)

FaizalSulaiman said...

cik_sue ---)Alhamdulilah kak.tapi masih kena MC harini

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple---)Alhamdulilah sihat Nazz.thanks buat tag tu ya:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR