Friday, April 09, 2010

AKSARA MENCARI


Salam;

Fikiran umpama milo tabur mapley. (sedap seh). Sepanjang April ini warga Aksara Keraian termasuk aku dikehendaki mencari TEMAN SEALIRAN PENULISAN. Ini dikira menjadi sebahagian warga Aksara Keraian. Bukan sistem mentor segala. Cuma teman se-peng-karyaan sebab aku rasa aku pun banyak kelemahan.

Mana yang boleh kongsi, kita kongsi sama2.

Berminat?

Syarat2 ini aku ambil terus dari blog teman sealiran Aksara Keraian, Miss Nera. Sila telitikan ya.

1. Umur : 18 tahun - 25 tahun


2. Lelaki / Perempuan - indie! (paling penting bermula dari scratch)


3. Minat menulis


4. Ada Facebook ( supaya senang untuk kita semua berkomunikasi)- tak ada sila buat! hehehe


5. Menepati masa ( maksudnya di sini boleh menghantar karya kepada pihak AK 2x seminggu tanpa GAGAL -Mengikut kepada tarikh dan masa yang ditetapkan oleh AK)


6. Boleh ditegur / dibincang! - perintis-perintis AK juga terbuka kepada teguran mahupun kritikan dan kami berusaha untuk mengatasi dan memperbaiki kelemahan. saling tegur menegur..


7. Terbuka kepada pelbagai genre. cinta.. seram.. komedi gelap, komedi.. Thriller.. kerohanian, asalkan korang boleh mengolah cerita

8. hantar satu bab kepada emel yg akan diberikan untuk diteliti terlebih dahulu. Atau linkkan blog penulisan anda.

9. penggunaan bahasa adalah Bahasa Malaysia standard! bukan bahasa PASAR or SMS!


PROJEK INI BUKAN BERMAKSUD PENULIS AKSARA KERAIAN SEDIA ADA SUDAH CUKUP HEBAT UNTUK MENJADI MENTOR KEPADA PROTEGE2 YANG DIPILIH. MUNGKIN ADA DIANTARA KALIAN LEBIH HEBAT DARI KAMI. DI SINI PENTINGNYA KITA BERKONGSI SEGALA ILMU YANG ADA. HARAP MAKLUM. =]


Ayat aku:

Ini bagai peluang buat kalian yg hendak mengembangkan bakat dan melihat penulisan sebagai cabang serius dalam kehidupan. Buat cari rezeki, mungkin. Siapa tahu?. Mulakan dari bawah. Aku sendiri pun masih mencari ruang terbaik untuk sukses dalam penulisan. Kalian juga boleh begitu, bukan?

Kalau berminat, korang boleh tinggalkan link di kotak shoutmix tuh. Pastikan berminat. Semangat..semangat. Pastikan korang yang berminat meneliti semua karya di AK sebab hendak mengelakkan stereotype @ klise. ;)

Jika berminat, hantarkan bab pertama hasil nukilan korang tu ke alamat email ini:

faizalsulaiman101@gmail.com

untuk diteliti. Macam kata2 Miss Nera. Sebarang kisah!. Tapi perlulah pengolahan baik dan mengujakan!;)

Sama2 membuktikan kepada Malaysia yang orang kita tak malas membaca sebenarnya.hehehe

FaizalSulaiman'sFootNote:---)Pencarian bermula

P/S---)Terima kasih buat mereka yang membaca Prosa Cinta Amir Naufal. Oh ya FARCIR bab 11 boleh dilayari jam 9.04 malam ini. Selamat membaca!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer is his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please note that all works include short stories and online novels published in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer first.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED