Monday, April 19, 2010

REVOLUSI GAGA

What??FlashDrive limited edition?Nak..nak!haha


Salam;

Lapuk kan aku buat entry khas pasal si Gaga nih!. I have to admit myself, yg aku sudah mula menyukai evolusi elktromusic Lady Gaga atau nama sebenarnya Stefani Joanne Angelina Germanotta. Hah kau! Ambik, lain terus dari nama komersil beliau. Jom semak trivia2 yg aku selongkar sikit di kamus wiki (tepok2 sebab aku dah wat homework)haha

1) Dilahirkan pada March 28, 1986 (wahh muda setahun rupanya si Gaga dari aku). Merupakan anak paling tua dalam keluarga native Italian-American kepada Joseph dan Cynthia Germanotta di bandar BigApple-New York. Menunjukkan minat seawal 4 tahun dalam seni piano dan mula perform masa usia semuda 14 tahun (aku 14 tahun???masa2 gonjeng lagi ok)

2) Ditakrifkan sebagai pelajar yg sangat pintar, berdisiplin, berdedikasi, tak ada masalah sosial dan sangat popular di high school beliau. Walaubagaimanapun, Gaga tetap menyatakan yg karier nyanyiannya merupakan minat NO 1!.

3) Album pertama beliau LadyGaga: The Fame yg menampilkan hampir keseluruhan lagu2 hits termasuklah kolaborasi 30 saat dengan penyanyi Colby O'Donnis dlm lagu Just Dance, diikuti dengan suksesnya single PokerFace, Papparazi, LoveGame selain versi Boys Boys Boys. The Fame juga dicalonkan di Anugerah Grammy utk Best Album of the Year dan menang katergori Album Terbaik (Electronic/Dance)

4) November 2009, Lady Gaga telah melancarkan lapan track album berjudul The Fame Monster dimana dengan album tu, nama beliau melonjak lagi dengan single kaba-boom Bad Romance (pilihan peribadi aku tatkala mahu menghindari rasa mengantuk tatkala berada di opis) selain kolaborasi dengan Beyonce menerusi Telephone. Beyonce juga memuatkan kolaborasi ngan beliau menerusi lagu Videophone. Tau2 la bila dengar lagu Beyonce, all the sexy senses tu datang tiba-tiba.haha!!LOOOOL

5) Gaga turut terkenal dengan fashion beliau yg maha pelik!. Pelik doh!. Apalagi, sukalah Hollywood Fashion Police "menangkap" beliau dgn gayanya yg ntah apa2. Personally, aku boleh kata fesyen Gaga selaras dengan music dia. Haruslah dia pakai pelik2 bagai, so leh match dengan music dia kan?. Pemilik Gaga Haus ni juga dipengaruhi oleh fesyen Gwen Stefani selain Donatella Versace as her muse. Digelar"Queen of YouTube" selepas videonya mencapai 1 juta views pada April 16th, 2010.

Bagi aku, music Gaga sangat brilliant. Kira kalau kau mendengar album pertama beliau, The Fame tu, memang puas hati. Banyak lagu2 berbaloi untuk didengar. Quote beliau setiap kali menyanyi "GA..GA" sah sudah menjadi treadmark.

FaizalSulaiman:--)Betul juga, nak jadi sesuatu kita perlu ada ilmu. Nak menyanyi kena ada ilmu muzik, nak berlakon kena ada ilmu lakonan..

Bagi korang yg nak join sama2 dengan aku sebagai rakan sekarya dalam AKSARA KERAIAN, sila hantar karya bab 1@prolog korang di email berikut faizalsulaiman85@gmail.com

SILA KLIK SINI UNTUK SYARAT2 NYA

16 comments:

'AQILAH said...

betul, sekurang-kurang nya ada ilmu sikit dalam bidang nak diceburi :)

FaizalSulaiman said...

'AQILAH---)hehehe..betul2 weh.at least tau kan apa yg dibuat;)

cik kedondong said...

bg aku aku, fashion yang pelik baru la fashion..yang normal dan cantik itu adalah trend..tu bg aku...

tp aku memang ske weyhh..telephone dah 6weeks dlm carta kt fly-fm..ape carta yg ryan seacrest tu?aku pon da lupe.

Nazz@Purple said...

mule2 nazz tak suke..suare dia biasa2 je..tp lagu2 dia best2 belaka..suka la jgk..sekali sekala layan ar jgk..

nuRuLain_zAiNi said...

fesyen die amat dasyat kot

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Uhhh lagu beshh tapi pakaian die halamak !

shandye. said...

sila cari dan lihat persembahan lagu 'paparazzi' secara akustik di sebuah stesen radio sebelum membuat spekulasi bahawa beliau tiada bakat!

lady gaga hakikatnya sangat-sangat berbakat. tetapi mungkin fashion sense beliau yang keterlaluan dan sedikit gila-gila membikin hati para remaja sedikit tidak keruan dan ibu-bapa kerisauan. haha...

FaizalSulaiman said...

cik kedondong ---)40 with Ryan Seacrest kot.hehehe..telephone pon best!

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple---)lagu dia best kalu pasang masa nak joget2.hahahaha

FaizalSulaiman said...

nuRuLain_zAiNi ---)dahsyat dan pelik and i like it a lot!

thanks comment!

FaizalSulaiman said...

miss lolly---)hehehe..pakaian dia weird tp ok la miss lolly.hehe

FaizalSulaiman said...

shandye---)saya ada dengar lagu tu.tak silap di Hitz.fm

Gaga memang best la kan. Fesyen dia yg weird tu berjaya menonjolkan dia. betul tak?

thanks comment!

NUke_Rude said...

so far, lagu dia yang paling aku suka ialah Bad Romance. haha. vdeo pun psycho je.

Frodo Baggins said...

bad romance dah nak jadik most watch kat utube. huhuhuhu ~~ 170 mil views. dia mmg bebakat. britney n lelain cam xder makna dah .... wakakkakaka.


plus, mungkin leh jd next megastar after MJ n madonna. mungkin.

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude---)yah yah!!siap ada bakar2 lagi.hehehe

btw, aku masih teringat suara serak ko tuh.LOL

FaizalSulaiman said...

Frodo Baggins ---)hey bro..lama tak update..hehehe

ha yg tu betul.dia cam bawa sedikit revousi kan?gaga..gaga

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR