Saturday, April 10, 2010

REVIEW 5: PROTEGE, FAN BOX DAN LELAKI APRIL


Salam;

Pengetahuan semua sebelum review ditulis. Tarikh contest akan dilanjutkan sehingga April 30, 2009. Mereka yang nak meyertai, jom sertainya ramai2;)

Klik sini jika nak tahu mengapa

Hanis Aleeya
Indahnya masjid. Masjid terapung kan?. Melihat gambar ni, hati aku menjadi sangat tenang. Serius sungguh tenang. Satu quote yg membuatkan aku terfikir: "Agak2 berapa banyak duit digunakan untuk membiayai masjid ini?"

ZannaMamaBatrice
Kerakusan mengejar sebuah pembangunan. Penerapan sampah sarap with a development menunjukkan manusia zaman sekarang tak kisah lagi nak mengambil peduli tentang kemusnahan alam semulajadi, asalkan kehendak wang dipenuhi. Jahil kan?

Honey

Puan Madu kita menghantar keindahan sebatang sungai di Perak. Fuhh eye catching seh! Serius cam nak pinjam pintu sukahati doremon then go to the place mandi manda. Sejuk mata memandang;)

Anisayla
Gambar hening pagi yg cantik plus diambil syotnya di tepi pantai. Nampak tak ciptaan Tuhan ni sungguh tiada batasnya, kan?

Safwan Husaini
Rakan seperjuangan di Aksara Keraian menerusi karya beliau Malaikat Dari Seberang. Nice pic wawan!. Api yang membakar dan hidup kita pun sebenarnya galak bermain api sehingga semuanya tak sedar dah membakar diri sendiri

Asha
Suka sangat header dia!comel! Gambar capturing a father & a daughter sangat cantik ditambah lokasi tepi pantai yg menarik. Sukalah!;) Dari kecil mendidik anak2 supaya menghargai kecantikan alam semulajadi. Bagus;)

Zati
Whoaaa banjir! Tapi rumusan aku satu lah. Manusia akan kelam kabut bila sort of disaster dah berlaku kemudian akan merasa menyesal atas kesilapan yg telah dilakukan. Tapi itulah lumrah manusia. Mudah alpha. Bertaubat kemudian mengulangi lagi. Nice syot Zati;)

Miemiey
2 budak lelaki (terus mengingatkan aku pada karakter Amer dan Arel dalam FARCIR untuk siaran Aksara Keraian). Cahaya dari lampu membawa padah sebenarnya thru alam semulajadi. Some more ia bukan tenaga solar yg mampu memberi surviving kpd tumbuhan. Nice pic;)

Hang Lipur
Fuhhhh jerebu seh! Ada bebayang menara berkembar plak tu. Ngeri aku tengok sebab udara jerebu neh membawa bad effect thru our lung kan?"Udara tercemar-nafasku tersekat. Simple but lot of words;). Bermakna;)

Marsha Arlis
Pantai yg sangat sedih persekitarannya. Akibat kerakusan manusia jugalah semuanya jadi tak bersih dan mengurangkan nafsu kita-kita ni nak bermandi manda disana;)

Ayu Idris
Ombak pantai sangat cantik. Indah benar ciptaan Tuhan kan?. Benar kata si penulis. Ombak bisa membinasakan.

Sudah dah review. Masih panjang nak join kontes ye. Mereka yg follow blog ni, terima kasih banyak2. Belum ada masa aku nak merayap2 ke blog korang, baca entry dan komen. Ini terus mengingatkan aku kepada beberapa follower lama yg dah jarang update. Bizi agaknya.hihi

Ok buat mereka yg dah tahu, aku sekarang ni mencari-cari rakan sepenulisan untuk terus berkarya di laman novel online Aksara Keraian. Kriteria-kriteria semua ada disini. Meraka yg diluar sana, yg mahu menyertai sila baca requirements yg diperlukan. Yang penting anda perlu bersemangat waja ok;)

Menyentuh tentang perkembangan FARCIR (FARGH-SEE; pronounce), novel dark comedy ini sudahpun mempunyai aplikasi fan box di Facebook. Kira semua details-juicy and bayang2 karakter mana yg bakal mati akan didedahkan disini dahulu. KLIK UNTUK MENYERTAI

April menjelang lagi untuk edisi 2010. Dan sebagai lelaki April, aku sangat bertuah kerana banyak kawan2 lelaki aku dilahirkan di dalam zodiak Taurus nih. Kira kitorang leh faham perangai masing2 la.hehehe. A few bloggers pon ada yg dilahirkan di tarikh ini termasuk yg sama dan dekat2 dengan tarikh kelahiran aku err yg berkongsi dengan si cantik-seksi-meksi Penelope Cruz.. hahahaha

Have a nice Saturday!.

6 comments:

Wawan Saini said...

FS : wawan pn lelaki april okeyh.
jangan lupa hadiah my besday..
wkakaka;)

FaizalSulaiman said...

Wawan Saini----)wawan selang satu hari awal dr FS.hehehehehe.

NUke_Rude said...

(buat2 tak tahu yg ko lahir bulan april) hahahha..

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude---)hahahahha..ko memang.LOOL

'AQILAH said...

Faizal...hoyeeh, aku tersangat busy! huh hahha. Faizal, citer kau dah siap download. tapi macam kau dh tengok je...terasa bersalah sebab nak download begitu lama...

Mr.Homosapiensz said...

happy incoming besday ke belated besday? haha!

happy april...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR