Monday, April 12, 2010

TAKE 5: BROADWAY MUSICAL SCENE TERBAIK


Salam;

Ohhh..aku paling meminati Broadway musical. Entah kenapa ya. Aku sangat suka rentak era 40-50 an camtu. Semangat beb nak dengar!. Jom semak Take 5 edisi kali ini!

5:
Song: The Worst Pies in London
Singer: Halena Bonham Carter
Film: Sweeney Todd: Demon Barber of Fleet Street

Scene ini memaparkan Mrs Lovette (Halena Bonham Carter) sedang membuat pie di kedai beliau dan menyanyi lebih kepada memuji pie beliau adalah pie paling sedap di Kota London yang pada ketika itu Sweeney Todd (Deep) baru sampai dan sedang mencari bilik sewa.




4
Song: Dancing Queen
Singer: Meryl Streep, Julie Walters
Film: Mamma Mia

Keindahan Greece sambil tiga wanita2 berumur ni menyanyi Dancing Queen!. Fuhhh!! Siapa tengok pon teringin nak menari sekali!!. Saat paling best bila ramai2 berjoget sakan kat atas jambatan sort of! Bravo!



3
Song: Take It All
Singer: Marion Cotillard
Film: Nine

Scene kesedihan seorang isteri bila si suami wat affair ngn perempuan simpanannya selain lebih mengutamakan kerjaya dari isteri sendiri. Emosi Cotillard ketika menyanyi lagu ni sangat baik ditambah Guido Contini (Daniel Day Lewis) yang memerhatikan isterinya sambil terikat dengan tali pada seluruh tubuhnya. Ia umpama “apa perasaan suami bila isteri buat benda yang sama pada beliau”




2
Song: A Call From A Vatican
Singer: Penelope Cruz
Film: Nine

Fuhh!!! Bak kata seorang blogger, scene ini kalau ditonton boleh berdarah hidung tuh!. Sexy appeal Cruz dlm scene ini sangat powerful. Dia seperti menggoda Guido Contini melalui phone audition! Dan pencalonan kedua beliau menerusi katergori Best Actress in Supporting Role dlm Oscar tahun ini sangat berbaloi!



1
Song: Cell Black Tango
Singer: Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger, Mya
Film: Chicago

Dari pengarah Nine juga. Lagu ini berciri tango dan menceritakan bagaimana penghuni penjara membunuh lelaki-lelaki di dalam hidup mereka. Persembahan yang sungguh seksi (serius) dan penuh emosi!



Di Malaysia kita, belum ada yg berani utk buat muzikal.

Satu perkara yg aku suka pasal broadway musical..

Buat hilang rasa mengantuk;)

Pilihan di atas sekadar random pin-point je.Korang ada favret scene musical pilihan sendiri?

P/S---)FARCIR BAB 12 boleh dilayari jam 12.04 tengahari. Kemunculan Ezani Ashraf dan dendam seseorang kepada Dalilah. Catch it first on Aksara Keraian;).

Selain tu, buat peminat PROSA CINTA AMIR NAUFAL, korang boleh memilih watak kegemaran korang menerusai poll yg disediakan. Selamat mengundi!

FaizalSulaiman'sFootNote:---)Bagi korang yg nak join sama2 dengan aku sebagai rakan sekarya dalam AKSARA KERAIAN, sila hantar karya bab 1@prolog korang di email berikut faizalsulaiman85@gmail.com

Nak tau syarat2 nya, klik sini ya!

7 comments:

cik kedondong said...

ko patut tengok musical phantom of the opera la

beluncas said...

aku nak tgk sweeney todd~

epol said...

slalu tertidor kalo tgk filem tema broadway :p

**sbb aku minat citer full actions & lawak je :p

FaizalSulaiman said...

cik kedondong---)perghh phantom.mang nak tengok tuh.ko ada tak cik?hehe

FaizalSulaiman said...

beluncas ----)yay!!!

FaizalSulaiman said...

epol ----)warghhh hehehehe..takle nak ajak tengok la neh.hehe

cik kedondong said...

aku pon tgh cr blk.kdai dvd ade la kot.dlu aku tgk pon cetak rompak kwn aku nyer.memang layan la weyh.plg aku ske lagi Masquerade[cmni eyh eja die?]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR