Monday, April 05, 2010

PERTEMPURAN DEWA DAN MANUSIA


Salam;

Ini adalah filem remake sekitar tahun 1981 dengan tajuk yang sama. Dibarisi pelakon terkenal Sam Worthington, Ralph Fieness dan Liam Neeson, filem ni menjanjikan action-packed berbaloi-baloi lebih-lebih lagi jika ditonton melalui 3D!

Jom semak 5 point terbagak filem Clash of the Titans neh:

1) Perjalanan cerita yang tak lari banyak sangat dengan filem asal melainkan beberapa babak dipendekkan. Tujuannya satu je. Nak bagi filem ni padat dan tidak terasa bosan

2) Efek CGI mengagumkan. Baik Witch 3 beradik tu, the Djinn, Scorpion besar gabak, Medusa, Kraken ataupun alam2 dewa tuh. Hollywood kan?

3) Satu menariknya menonton filem epik fantasi (bukan filem ni saja, tapi termasuklah trilogy Lord of the Rings) mesti ada humor. Elemen tu sebenarnya nak balancing between action-drama dan fantasy which is quite good!

4) Plotnya pantas. Perseus kecil, tukar kanak2, pastu besar, pastu kematian adopted parents Perseus dan semuanya disudahkan dalam lima belas minit pertama. Kat sini aku boleh lihat perhatian penonton tak berganjak which is benci dgn sikap permaisuri yg sangat bodoh sehingga Hades datang menarik balik raut mudanya sehingga mati kerana tua! Padan muka beliau!haha

5) Another heroic performance Sam Worthington baik sebelum ini sebagai Terminator, Jake Sully's-Avatar mahupun Perseus!.

4 comments:

deqyalalink said...

tp taktau la tgok cite ni cam nak gelak pun ade hehe

NUke_Rude said...

haha. aku dah ade tumbler KFC dia. lawa!

tu je. haha.

iyllienaz said...

haha..dah tgok jugak..kelakar time masa kraken jadi batu..guna kepala si cantik je..

epol said...

another fantasy story..hurm..tgu donlod la..hehe :p

**actually aritu nak tgk cite nie..tapi x jadi sbb tgk kl drift..orait gak cite tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR