Wednesday, April 28, 2010

DUA PULUH LIMA..AND I GUESS I'M READY


Salam;

Entry ditulis selepas Subuh. Dan aku rasa entry terpendek yang pernah aku tulis.

Just wanna wish myself: Happy 25th years edition of life. Sangat2 berharap dimasa umur sudah meningkat 25, fikiran akan jadi lebih matang, mempunyai visi hidup yang semakin jelas dan dalam proses untuk bertukar menjadi manusia yang lebih baik akhlak, mentaliti, cara pemikiran, penerimaan dan lebih mendalami ilmu agama. Dunia takkan hanya dikejar semata mahu mencapai kepuasan hidup yang maksima. Akhirat kekal abadi, bukan?

I had an experience of living-like-dead 25 years ago. Penulis yang menulis entri ini pernah mengalaminya sewaktu usiaku sehari dilahirkan ke dunia. Aku dilahirkan tidak cukup bulan (7 bulan) and I've been living in an incubator for quite a while. My father told me once: "Kau dah biru sangat waktu tu dan nurse yg merawat pun cakap--encik perlu sediakan apa yg patut, if anything happens (barang2 pengebumian):

Alhmadulilah. 25 tahun sudah bernafas lega di bumi Allah membuatkan aku sangat menghargai kehidupan. Menghargai peluang yang datang. Melakukan dengan penuh kesungguhan. (selain kerosakan yg dilakukan terhadap diri yang perlu meminta taubat sebelum terlewat)

To all my friends baik family and relatives, Aksara Keraian's brilliant writers, officemates, bloggers, ex uni colleagues, ex schoolmates or facebookers who we even not know each other, THANK YOU VERY MUCH INDEED FOR ALL OF YOUR WISHES.

It means a lot compare to a piece of cake, guys!. Two of my blogger members actually got their birthday a same row like me, myself. Luckily three of them were guys!.

To SafwanHussaini (Apr 27), Me (Apr 28) and SaifulSamsudin (Apr 29) Wishes a very good life we had today plus in future. Just for u know, kalau korang nak tau la, April Men aka guy ni a bit WITTY,
UNPREDICTABLE,
VERY DETERMINE,
BIT JEALOUS,
NEVER GIVE UP,
KNOW WHAT BEST FOR HIM,
A BIT RUSH THEN REGRET WHAT THEY'VE ALREADY DONE

Aku tak rujuk mana2 buku horoskop kejadah ok. Ini based on myself who born in April. Dibawah lembu jantan.muahahaha.

Tapi aku tetap dengan prinsip: age just number: Don't ever feel sorry about your age. Life is about good things, Life is always painted with a beautiful colors that will remind us how simple yet complicated it was. Life can be painful if you let it be. It can be sorrow if you determine to live with it.

So, just face confidently with life. It just the matter come and go. But the point is: would you treat and appreciate your life accordingly?

Ce'st la vie. That is we called life..

FaizalSulaiman:--)Birthday cake di atas sumbangan my sister. She was on April 29 (tomorrow) hehehe..Advance tol dia!Thanks kak! Aku tatau nak bagi ko apa weh besides gaji aku lom masuk daa;)

p/s--)pendek ke entry aku neh.Cam leh buat rumusan!haha

9 comments:

NUke_Rude said...

happy birthday!!

lpas ni dah boleh kawen...

'AQILAH said...

haha tak pendek pun faizal. Pape pun, happy birthday again :)

yang penting ada perubahan dalam diri kite...

weee

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude ---)aku tunggu ko dulu langsung bro;)

FaizalSulaiman said...

'AQILAH ---)thanks Qilah!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

FS kalau menulis, ada je poin-poin matangnya...hehehe :D selamat hari lahir sahabatku! semoga hidup FS dikelilingi yang baik-baik saja...amin ya rabbalalamin...next gath, wajib jumpa! AWAS! :P

FaizalSulaiman said...

Blog Anuar Kamaruddin™---)hehehe thanks nuar;). Amin ya robbal alamin;). wajib nuar. FS tak sabar nak jumpa kalian.hihihi

cik kedondong said...

happy birthday pejal..lupe lak bday ko..tb2 tringat lak dlu penah sambut bday ko ngn imah kan..rindu la mse tu.

FaizalSulaiman said...

cik kedondong ---)takpe.small matter.lonvo nanti kita borak sampai muntah ok.eheheh..rindu la nak jumpa korang!huhuhuhu.

Anonymous said...

erk...name kwn baru awak ni xmasukkan ke?kite kan kembar lain jntina..hoho...

-Rina Shaari-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR