Tuesday, April 13, 2010

TENANGNYA MAHER


Salam;

Kenal Maher Zain?

Penyanyi ini sangat masyur dengan lagu2 kerohanian. Serius beb aku tak tipu. Dari album "Thank You Allah", album ini mendapat sambutan menggalakkan ketika ianya di pasarkan di Timur Tengah selain mendapat anugerah album terbaik di salah sebuah festival music di sana.

Fan page FB beliau juga banyak fans!:-)Dan beliau seorang yg senang membalas setiap komen peminantnya;-)

Pendekatan Maher senang. Kebanyakan lagu2 beliau disaduri lirik English which we all understand, plus suara beliau yg mempunyai mix R&B yg cukup baik!.

Nampak yg cara berdakwah itu bukan sekadar satu saluran sahaja kan?

Album ni dah aku dapatkan sejak Mac lalu dan sering diputarkan di playslist;). Terutama masa nak cari ilham untuk Prosa Cinta Amir Naufal.hihi

Overall, semua tracklist best tp yg paling baik adalah InsyaAllah versi RnB, For the Rest of my Life, Baraka Allahu Lakuma, Hold my Hand.

5/5 untuk Thank You Allah.

Bagi korang yg nak join sama2 dengan aku sebagai rakan sekarya dalam AKSARA KERAIAN, sila hantar karya bab 1@prolog korang di email berikut faizalsulaiman85@gmail.com

7 comments:

cik ian@aH Lian~ said...

puas dah dengar,
tetapi nak cari yang ori,
susah betullah...ade tak
jual CD dia dekat area FS?

For The Rest Of My Life, sudah lama meniti dalam karya CI, untuk [11:11; Aku Rindu Kamu]....haih~

suker semua lagunya!

cik kedondong said...

nakkkk!

'AQILAH said...

yeh. kat rumah sekarang, kakak2 selalu pasang lagu ni.

FaizalSulaiman said...

cik ian@aH Lian~ ---)for the rest of my life best kan?FS donload.hehe

FaizalSulaiman said...

cik kedondong ---)bleh..bleh..camne?

FaizalSulaiman said...

'AQILAH----)cayalah kakak ko;p

aneszailani said...

lagu2 dia memang menenangkan.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR