Wednesday, December 23, 2009

AKU SUMPAH KAU

Serius aku marah nih!
Marah yang teramat!!

Tapi..chop!

Sebelum korang membuat tafsiran ahli nujum pak belalang yg maha tak bertauliah lagi liar tu, meh sini aku jelaskan. Faham adalah langkah pertama dalam membuat satu tindakan, bukan?

Aku sebenarnya sangat marah ngan Acer a.k.a Ass-cer kepunyaanku ni. Sumpah,! aku betol2 hangin. Sebelum tu, aku nak tanya kat korang. Sapa yg pakai Acer Aspire 4520 (hah gua siap gitau model lagik), atau mana2 suku sakat mangkuk hayun ni, pernah tak mengalami sindrom2 skrin tetiba jadik putih. Puith melepak cam kat bawah neh.
Err..sebenarnya takla sehodoh ni (aku paint kan putih kat skrin dr gambar sumbangan Incek Google). Serius, aku mang fail bab2 colour2 nih. Tapi, kurang lebih camni la. Kadang2 time aku tengok citer kat Ass-cer nih, tetiba je dia meragam tukar kaler jadik putih.

FYI, ni adalah entry ketiga aku tentang Ass-cer yg meragam cam free2 nak mintak give-away sepenyepak-dua dan ini adalah kali ke dua lappy aku buat hal yg sama. Tudiah!!Kali kedua, Senah!!. 1st masa bulan Mac 2009, kalau tak silap. Masa tu cepat2 aku htr ke Acer Center kat Shah Alam. Padahnya, aku kena tukar hard disc utk ketiga-tiga partitions (sib baik gua leh wat backup tanpa dicas, coz masa tu lappy ni still under warranty) ngn tukar skrin.

Serius complicated!!! Tambah plak, lama gila nak tunggu. Nearly three damn weeks!

Agaknya beliau (ass-cer) tau kot sebab skunk kan Year End Sale. So harusla nak tukar baru bagai semua. Cam sheyal je kan?. Kalau la mulut aku semasin mulut mak Tanggang , aku bukan takat sumpah ko jadik batu, aku transform kau jadik lappy paling canggih ngn feature leh berubah menjadi Megatron! Hahahahaha. LOL!!!

Kot ye pon lu tunggu ar gua dapat job dulu. Time tu kalu lu nak gedik2 leh ar gua treat lu best2!. (err.. asscer aku ni laki ke pompuan? ROFL!!!!)

NotaKakiFaizal--)Berdebar nak tunggu Dec28th, 2009...

22 comments:

Unknown said...

kan dah pesan jgn amek acer..
amek la serena..

eh, serena plak..
amek la dell...
brg baek punya!!!

Faizal Sulaiman said...

sHaH --)serena! LOL!
hehehe..tulah telajak beli takle pulang balik.

acer---)Awas CEpat Rosak.hahah

'AQILAH said...

patut usha laptop baru la macam ni...heeee

bye acer (tuan ko cakap :D)

Faizal Sulaiman said...

'AQILAH --)tulah.mesti dia tau year end sale, dia pun nak bagi laluan kat tuan dia beli baru. banyak la dia. ingat kita ni tokey kurma ke apa?ngeee

avid said...

merajuk acer lu baca entri ni...kang dia buat blue screen plak kang...haha...merana..

Anonymous said...

dah brapa lama ko guna Acer smpai jadi camtu??
aku guna Acer gak dalam 1tahun 5 bulan dah..hrp2 x ler meragam camtu,,..huhu

Faizal Sulaiman said...

avid gunner --)warghhh harap2 acer mangkuk ayun ni takla merajuk sampai skrin biru.kalu "gambaq biru" takpa.hahahahahahahahahaha

Faizal Sulaiman said...

Mr.Homosapiensz--)aku start guna april 2008. than, 1st simptom mac 2009. at 1st, jadik putih tetiba. pastu taklama jadi biru ngn kuar sort of notification for about 2seconds, then padam balik.

aku g acer center kat shah alam.tukar 3 partitions tu. and now it happen again.hadessss..

ko kena jaga2 la sbb ntah ar weih..acer ni tak tahan lama kut.

ezzati said...

hehe..x penah la pulak guna cop ni..xleh nk komen...apakata bwk g kodai..

Faizal Sulaiman said...

ezzati --)cadangan kita.,baik takya pakai.hehehe.menyosa den yo.huhu

Bardboo said...

haha..welcome to d' club.. =)

Faizal Sulaiman said...

bEEdLE d' bARd --)hahaha..chop!
blom RIP lagi weh.hahaha.

epol said...

sob3 terase kesihan yang same bila laptop rosak..

nway,asscer ngan COpaq (compaq@kopak) mmg tak yah pakai la...bek amek toshiba..seriuos lagi bagus

Tunjuk Bintang said...

kalau camtu.. apa kata kalau ko rendam kat air yang sedang mendidih, kemudian campurkan dengan adunan kuih apam. kiita tunggu 5 minit kemudian.. pa yang terjadi.

Faizal Sulaiman said...

epol--)hehe "kopak".ngeee..
ye ke bro?nanti aku try okay.btw, ko pakai brand pe, pol?

Faizal Sulaiman said...

Tunjuk Bintang--)wah bernasnya idea en bintang kita ye?apakata encik bintang cuba dulu dan lihat sendiri keberkesanannyaaaaaa..hahahahah

mr.syazwan said...

tu leee acer mmg mcm tu...

lain kali compaq je...

mulut ang leh tahan gak erk..

hahaha

Faizal Sulaiman said...

mr.syazwan--)entahlah en wan.fenin kefala ente memikirkannya.haha..mulut kita ada power tuh:-)

NUke_Rude said...

skrin tu cakap "asyik kaler 'biru' je.. skali skala bia la kaler putih!"

hahahaha!

weh! word verification kali ni ialah 'comel'!!!!

hahahahah. comel dowh!

Faizal Sulaiman said...

NUke_Rude--)alamak bro.kantol la camni.heheheheheheehe..siut nye skrin. takle nak kawtim langsung.mihahaha

yaka?wah selama ni aku dapat verification yg sangat tak comel.cis!
hehehe

iyllienaz said...

dpt job nant ley beli laptop baru..naseb baek acer yg ni xpenah buat hal lagi..eh..28 ada ape??

Faizal Sulaiman said...

iyllienaz --)wakaka..insyaAllah iyllie mang ada hajat nak beli baru, kalu de rezeki lebih. ya..kita tunggu dan lihat ye :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer is his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please note that all works include short stories and online novels published in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer first.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED