Thursday, December 17, 2009

MUZIKAL SEMBILAN

Sapa minat muzikal?Jom join gua.
Hehehe..

Entry ni, aku nak review siket pasal soundtrack filem coming soon yang berjudul "Nine". Asalnya filem ni adalah muzikal broadway dengan tajuk 81/2. Jujurnya aku memang minat tak ingat dunia ngan muzikal. Sebelum ni, aku pernah post entry berkaitan ngn filem muzikal (klik sini) dan sangat terujaaa bila filem Nine ni diarahkan oleh my favorite-only-one-musical director Rob Marshall (yg sebelum ni sucsess ngan muzikal Chicago ngn adapted Memoirs of a Geisha).

Filem ni akan ditayangkan Krismas nih. Tapi sayang ia mungkin tak ditayangkan di Malaysia kot sebab the other day masa aku check di GSC, filem ni takde dalam senarai Coming Soon. Hopefully they list it soon coz I'm really want to see this film so badly.hehehe.

Soundtrack Nine concists of 12 tracks plus 6 tracks bonus. Aku tanak review sumer la sbb mesti kau bosan kan?. haha.Tapi, voices of all the casts memang best gila la.

1) Daniel Day Lewis (Guido's Song & I Can't Make This Movie)
Suara beliau serak dan performance actor serius ni dlm muzikal ni quite impressive. Nominasi utk Best Actor in Musical/Comedy for upcoming Golden Globe dan former Oscar winner.

2) Marion Cotillard (My Husband's Makes Movies & Take It All)
Warghhh..Aku sangat suka beliau. Dahla pandai blakon. Nyanyi pon minah ni reti. No wonder she ended with an Oscar for her performance in La Vie En Rose. Tercalon utk kategori Best Actress in Musical/Comedy utk Golden Globe. Leh menang lagi nih!

3)Penelope Cruz (A Call for The Vatican)
Sexy performance beliau sebagai mistress bernama Carla. Menyanyi? Sumpah lagi sexy. Tapi awat dlm poster muka ex girlfren aku ni cam bapuk?hahaha..I tetap sayang u no matter what! gitu. Juga tercalon dlm Golden Globe utk Best Supporting Actress. Hope she also get a nomination in upcoming Oscar as well marks herself as two repetitive years nominee. (She won in suppoting role for Vicky Cristina Barcelona)

4) Nicole Kidman (Unusual Way)
Yeah!!! Suara beliau umpama pari2!(aiceh..cam aku penah dengar je sore pari2). Sangat membuai dan membuat aku nak terlena.hahahaha. Oscar winner for Actress in Leading Role in The Hours.

5)Fergie (Be Italian)
Double yeah!!!!. Sapa tak kenal Fergie aka member Black Eyed Peas ni?Penyanyi, belakon plak dlm muzikal, so what do you expect?. Sangat bagus okey! Sumpah bagus!!!. Lagu ni gak digunakan untuk trailer filem.

6)Kate Hudson (Cinema Italiano)
Lagu yg sangat rancak dan membuat kepala aku bergoyang gerudi kejap.ahaks!. Former winner of Golden Globe.

7)Judi Dench (Folies Bergenre)
Bole tahan la dia nyanyi walaupun tak bape sedap sangat.hehehe. Sangat veteren yet masih laku lagi berlakon. An Oscar winner for supporting actress in Shakespere in Love.

8)Sophia Loren (Guarda La Luna)
Aktress yg juga berasal dari Itali ni memegang watak sbg ibu kepada Daniel Day Lewis. Lagu Guarda La Luna yg beliau nyanyikan sangatla touching. Menceritakan kasih sayang seorang ibu tu takde batasnya.. Former winner for an Oscar in Actress in Leading Role for Two Woman.

Kan best kalu Malaysia ada muzikal jugak. I mean truly muzikal cam P Ramlee The Musical ngan Puteri Gunung Ledang The Musical tu. Bukan nynyi kejar2 kat pokok okay!!hehe

NotaKakiFaizal--)Sapa nak tengok citer ni ngan gua?hahaha

10 comments:

ezzati said...

pelakon sme power2..x dpt msk kot sbb byk aksi2 18sx..haha

FaizalSulaiman said...

ezzati --)hehehe.ntahla ek..harap2 dapatla masuk mesia.huhuhu

f said...

arghhhhhhhhhhhhhhhh!!!

x sabar!x sabar!

ade Nic and Fergie ;)

FaizalSulaiman said...

f--)yeahhhhhhhhhhhhhh..
memang mantap pon citer ni!!!

fergie mang best la nyanyi dlm citer ni!

Kuwe said...

haih. kawe sikit abuk tok rajin tengok sengoti alah2 muzikal lagu nih.

'AQILAH said...

teringat high school the musical...heee

FaizalSulaiman said...

Kuwe--)ya ka We.hehehe..takle la kawe nak ajak demo g tengok gak,hehehe

FaizalSulaiman said...

'AQILAH--)hehehe..suka jugak citer tuh:-)

FFButhaks said...

jgn dgr ckp si FS nih....citer nih hrm ditgk.......

FaizalSulaiman said...

FFButhaks--)hahaha..aku tau ko nak pi tgk ngan aku kan?wakakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR