Monday, December 21, 2009

SIRI BARU...LAGI

Menulis membutkan aku menjadi tenang. Sungguh aku tak tipu. Mungkin sebab aku suka berfiksyen atau lebih tepat berangan. Tak salah berimaginasi. (lagi2 nak kaber-kaber seh) ahahaha.

Sebelum ni, aku pernah menghasilkan dwilogy balas dendam Oktober 7. Quite a good viewers. Tapi aku decide untuk tutup blog itu berikutan aku rasa takde progress dan kurang komentator mengenai jalan cerita tersebut, lebih2 lagi installment ke dua.(tapi skunk ni,aku sambung balik dan buat koleksi mini siri, so jom klik utk vote favorite genre korang). Lepas tu, aku jump into another genre yg lebih light dalam 7Hari @ 7Days, yang bergenre dark comedy. Rasanya, mini siri itu juga kurang berjaya dari segi viewers. Ok lah. Aku optimistik.

Untuk edisi mini siri kalini, aku nak expose genre seram dan misteri. Kena ada variety dalam menulis kan? Seru menampilkan empat cerita berbeza iaitu Jalan Akhir, Obsesi Isadora, Memori dan Ummi dimana karakter dan watak setiap cerita adalah sangat berbeza, tetapi misteri itu berakhir dengan twist yang saling berkait di akhir siri ini.

Jalan Akhir lebih kepada pengorbanan seorang isteri kepada suaminya, Obsesi Isadora pula menceritakan tentang obesesion seorang pemuda kepada seorang artis, Memori menyingkap erti persahabatan antara kawan manakala Ummi membawa kepada kisah seorang anak yang terbeban kerana dosa lampau kepada ibunya.

InsyaAllah, episod Seru akan disiarkan pada Januari 2010. Selamat membaca!!!


NotaKakiFaizal--)Karang karang mengarang!!

12 comments:

'AQILAH said...

citer hantu...nak baca nak..:)

FaizalSulaiman said...

'AQILAH--)ya ya..sila..sila.. jangan lupa komen ye:-)

ezzati said...

gud luck :)

FaizalSulaiman said...

ezzati--)selamat membaca!

sHaH said...

ermm.. siri2 yg sebelomnyer takde ek?

FaizalSulaiman said...

sHaH --)hye shah.ada2.cuba sHaH tgk kat arkib (his-story) atau clik kat link yg ada dlm entry tu okey!

avid gunner said...

mana boleh rembat buku ni?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

dah ramai beloger tulis novel.

good job!

cikmemy said...

goodluck wat mini series ni..ade mase nnt aku bace..huhuhu..

FaizalSulaiman said...

avid gunner--)salam avid.1st, thanks for following. 2nd, Seru ni adalah mini siri dlm blog ni.hehehe..keep reading okay

FaizalSulaiman said...

miss lolly a.k.a luvfareda --)tengkiu.jgn lupa baca update nanti ye:-)

FaizalSulaiman said...

cikmemy --)beres2!jgn lupa baca okay:-)tengkiu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR