Tuesday, December 08, 2009

WAJAH BARU FRIENDSTER

Balik dari interview je, terus terjah MukaBuku. Mana tau ada yg berkenan nak menambah jadi kawan ke, calon suami ke (gila sangat perasan yg aku popular.hahaha). Sambil menyumpah seranah sebab notifications banyak nak mampus sebab tak update, aku terbaca status kawan MukaBuku alias blogger tentang new looks of Friendster, salah satu social network yg sangat faymes masa aku budak2 dulu (sekrarang aku sudah tua.hehe)

Nah, aku persembahkan new looks Friendster yg sikit lebih kurang macam Faceboob eh eh Facebook:-)

Tulisan Friendster pun lain. Siap ada game lagi. Leh la kau tukar2 main dgn FB!

Menariknya, kau boleh pos shoutout, lebey kurang cam Status dlm FB dan kawan2 Friendster kau boleh komen. Sama kan?

Kalau rajin, kau boleh bagi gift kat member2. Ni cam adapted dari FB & Tagged

Serius, pada mulanya aku agak terkejut dengan massive changes dari FS ni. Tapi bila memikirkan banyak social network seperti Facebook, Twitter, MySpace, Tagged, Plurk maupun Bebo yg lebih best dan praktikal, Friendster memang patut keep on running with changes. Mungkin nak sesuatu yg baru ataupun mereka sudah alert yg kunjungan ahli ke laman sosial itu kurang sedikit berbanding laman2 sosial yg lain.

I'm just guessing...

Apa2 pun, terpulang pada keselesaan individu. Ada yg suka FS, ada yg prefer FB. Tap aku sendiri lebih menggemari MukaBuku sebab ia lebih praktikal, boleh chat ngan rakan semukabuku yg lain dan kebanyakan ahli2 mukabuku menggunakan nama sebenar. Senang nak trace berbanding Friendster.

NotaKakiFaizal--)Lama gila tak buka Friendster...

20 comments:

ezzati said...

lama gila x bukak frenster..sejak wujudnye facebook..hehe

FaizalSulaiman said...

ezzati --)totally agree with u ezatti.i'm so sorry tak add up you coz i'm got confuse which one blog u.hehehe.thanks again for comment.

samala ngan kita.dah lama tak buka FS. alih2 je suda tukar daaaa

f said...

nice ;)

lame dah x bukak frenster

dianna said...

friendster dah tak femes baru nak ubah itu ini. susah lah sebab sekarang dah ramai org tak layan friendster. but the change is a must to compete.

FaizalSulaiman said...

f --)samala kita.suda naik berlabah-labah frenster saya.hahahaha

FaizalSulaiman said...

dianna --)tulah kan?but as u said, the changes is crucial.thanks for dropping by:-)

Syarifah Nadiah said...

fs da old scool wek hehe

FaizalSulaiman said...

Syarifah Nadiah --)tak bek ckp oldskool.nanti fans2 FS mara.hehehehe

memang quite oldskool la.hehehe

bEEdLE d' bARd said...

yup aku setuju yg fb lagi besh..
skrgni bila bkk fs rasa macam xtau nak watpe la..huhu..

hafizzuan said...

yeah..i still love fs oldo fb makin berleluasa skang... ;p

Dr. Darren said...

frenster is so 90's.. haha
boring ar frenster asyik2 kuar new app invitation lar.. notifications lar.. new birthday lar.. cam annoying sket. yes. fb lebih praktikal ;)

FaizalSulaiman said...

bEEdLE d' bARd --)nak tambah..nak tambah.hehe.boleh la bard.tuka layout.hehehe

FaizalSulaiman said...

hafizzuan --)and u gonna love the new looks of FS. serius i felt shock a moment.hehe..sangat cantik!

FaizalSulaiman said...

Dr. Darren--)hehehe..application tu okay jugalah.nak mengigatkan kepada kawan2:-)

Kuwe said...

dulu biru.
skarang hijau.
macam macam.

tp sama ajo ha. nk ada akaun kt suma social networking website apa jadahnya.

FaizalSulaiman said...

Kuwe--)nak ubah.hehehe..bagi cun gamaknyer.hehehe

Syarifah Nadiah said...

haha fs pun ada fan. em hebat hihi

FaizalSulaiman said...

Syarifah Nadiah --)ada.ada yg masih stick to FS eventho FB suda semakin fofuler skunk:-)

dayah aziz said...

tepok2...=)

FaizalSulaiman said...

dayah aziz --)tengkiu..tengkiu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR