Thursday, December 31, 2009

UNTUK KAMU, DARI AKU. SILA BACA...

Bila aku bosan, dua site wajib akan aku bukak. Facebook dan Blogspot. Di dunia Blogspot ni macam2 ragam penulisan aku jumpa. Macam2 rasa ada. Umami taste pon ada. Percaya ngan tidak sajalah. Macam biasa, aku akan selongkar blograck. Membaca coretan sarkastik Nukerude, selain ingin menyentap perut dengan penulisan lawak oleh Hans selain pembacaan yang sangat telus oleh AvidGunner.

Kalau mahukan yg santai, aku akan terjah blog Bard, menyelami warna2 pink dlm blog beliau (hehehe) sambil membaca entri2 sengal sambil tersenyum Ezzati. Kalau nak sesuatu yg pedas berapi, aku akan ke laman Primadonna maupun F sambil menunggu Kak Pidah menulis isu yg bukan saja buat aku tergelak tetapi berfikir panjang. Sekiranya aku mahu membaca sesuatu yg puitis, aku akan menghentam laman Bintang dan berfikir...ada masa betol mamat ni tulis panjang2.

Ingin sesuatu yg light, aku akan membuka blog Mr Wan selain membaca entry penuh warna Rizz. Kalau nak tgk filem2 baru, aku akan ke blog fevret Iszaham dan Anuar Kamaruddin, selain mengagumi cara penulisan mini siri beliau. Huhuhu..sungguh saya sgt amazed;-)

Inginkan imej2 klakar dan pelik, aku suka menyelongkar laman Seseorang dan Mr Epol. Dlm berblogging gak, aku suka menulis beberapa entry dlm english dan selain membaca newspapers and all materials in english, blogging adalah salah satunya. Dalam hal ni, aku suka membaca entry simple Hafizzuan selain mengagumi cara penulisan english oleh Aliph J.

Kalau simple dan kelakar, entry 'Aqilah dan Wana akan pasti aku baca selain mengagumi semangat sayangkan haiwan Mr Homosapienz yg sering dipaparkan dlm blog beliau. Selain mereka, follower ke 60 aku, Sara pon rajin ku baca entrynya walaupon citer beliau sgt ringkas. Takpe ringkas pon.., janji padat dan mudah faham, kan?

Layout dan blog penuh color oleh CikIntanurulfateha juga kerap kali aku singgah baca. Sangat gigih CikIntan buat entry kaler2 dan link warna warni tuh. Tabik spring ar!!!.Tiap kali aku masuk blog dia, aku rasa hepi gila2. Colorful sangat;-). Dan jika aku nakkan sesuatu yg comel, aku akan masuk blog ShaH utk baca entry selain tgk emoticon2 comel di blog beliau.Gila betol2 gigih kau, bro;-P.

Sometimes, terpikat ngan header kucing comel di blog Illyienaz dan sangat teruja dgn kemasukan contestent dlm pertandingan foto di blog FirdHaikal, selain menunggu entry2 baru dari Mr Shari yg juga merupakan follower terawal, Momo yg suka wat diving di dlm laut (sumpah aku nak dapat lesen dive jugak pasnih) ,Dr Darren yg bizi barangkali selain Ikram yg sangat gemar kepada dunia traditional, blog rakan sekelas Miss Kedondong & LadyWaleane, En Dark ataupun MyaZulkifli yg mungkin ngah sibuk kat Uni di Melaka;-) Congratz Mya!

Dan yg terakhir, aku akan selongkar ke blog Ray utk beberapa bacaan yg agak entertain dan educate ataupun sindiran bermakna KopiMunshi, menyelusuri satu lagi bacaan warna-warni dan lawak2 sambil ku tersenyum-senyum Miss Lolly ataupun blog bewarna putih hitam Ako yg sangat comel2 tulisannya dan kadang2 membaca entry Ryehannna yg ade beruang panda comelyg betol2 aku lupa namanya dan FikriFauzi yg simple but nice;-)

Ada gak yg rajin meninggalkan jejak di ruang komen cam si penulis ayat ringkas bermaka CikMemy dan blogger yg lama gila tak update Frodo. hehehe:)

Ini adalah senarai dari blograck. Ada tak sesapa yg tetinggal kat sini?Anda semua bernilai bagi saya.hehehe..

Mungkin pasni aku takdela nak update hari2. Mungkin tak sekerap sekarang. LOL! hehehe

Harap korang suka dan mengucapkan selamat tahun baru 2010! (apasal ayat belakang ni cam tunggang langgang grammarnya???). Jgn lupa klik2 nuffnag;). Tinggalkan jejak di ruang shoutmix ye dears!!!

NotaKakiFaizal----)Tahun baru, azam lama; boley???

p/s--)header lama. aku suka sebab cantik;)
..err sorry ek kalu sesapa tak suka ngn description yg aku bagi tuh.harap maaf:)

29 comments:

fikri FAUZI said...

wahhh..blog gua ada..terima kasih atas pujian tersebut.. ;DD

have a nice new year.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hebat FS wat entry all in one...sekali lagi selamat tahun baru FS! Yeehaa! =D

bEEdLE d' bARd said...

peh, rajin nyer meng'link' kan setiap blog tu yer..haha..thx promote free blog pinky2 aku tu..lepas ni terpikir nak tukar ke putih yg tulus lagi murni..blog dh berat, kene diet sket...

'AQILAH said...

nama aku ada...wah, bangga...hee tq faizal :) yup, lepas ni ko dah bekerjaya...selamat yeah! :) kalau terjumpa ko, harap belanje aku makan..:P (aku main2 je)

FaizalSulaiman said...

fikri FAUZI---)sama2 fik!. selamat tahun baru jugak!

FaizalSulaiman said...

Blog Anuar Kamaruddin™---)hehe..
thanks Nuar. Happy New Year gak Nuar:-)

FaizalSulaiman said...

bEEdLE d' bARd ----)hehehe..nak tuka kaler plak?ok la kaler yg skunk ni:-)

selamat tahun baru, bard;-)

FaizalSulaiman said...

'AQILAH---)sama2. no hal. nak jumpa katne tuh?ke nak jumpa tiba2? aku rasa lebih dramatik.hehehehehe


selamat tahun baru, aqilah;p

Tunjuk Bintang said...

kalau bintang itu untuk aq,, kamu kena tambah sedikit lagi perkataan. TunjukBintang seperti priamadona69 selalu sebut.. walaupun kami sedang phonesex..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ewaaaaaaaaaah :D


miss lolly tu aii ke ? PANGGGG disitu :) t0cey2.


oke happy new year !

s a r a said...

weee sy juge ade~
terharu ar..uhukk

iyllienaz said...

happy new year..good luck with new job n new environment..=)

FaizalSulaiman said...

Tunjuk Bintang---)tepat sekali. Bintang itu untuk kamu. phonesex? gilos ar korang.hahahaha

buat TunjukBintang, selamat tahun baru;p

FaizalSulaiman said...

miss lolly a.k.a luvfareda----)ye la. Lolly mana lagi kan?hehehhe

selamat tahun baru, Lolly;p

FaizalSulaiman said...

s a r a ----)ada. Masih igt lagi follower yg ke 60 tu.hehehe

thanks for reading & wish u a happy new year!!

FaizalSulaiman said...

iyllienaz---)thanks illie. selamat tahun baru juga, iyllie;-)

cikmemy said...

erk.ade name cikmemy disitu..huhu..terharu ni faizal...hehe

NUke_Rude said...

terharu ....

malu pun ada.. :)

apape pun, thx 4 the support bro! camni la blogger... hahahaha (echo gak)!

FaizalSulaiman said...

cikmemy ---)hehehe..selamat tahun baru gak cikmemy;-)

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude----)well (echo gua)hahaha
lalala..terharu, ko nangis tak? hahaha.selamat thn baru, bro;p

err camne nak pronounce mini siri ko tu ek? "pik as" ke?LOL. sorry kalu salah.

Kuwe said...

haha.bulih berkira. kuat ingatan demo boh.

FaizalSulaiman said...

Kuwe -----)hihihihihi..selamat thn baru kuwe;-p

NUke_Rude said...

pronounce cam ni:

pe' us... bukan pe' as.

hahaha. nak tau mana dtg perkataan tu..? kena la tgu. hahaha

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude----)ouh.okay2 akan ku tunggu;)

cik kedondong said...

nasib baek name aku ade..kalo tak aku tuntut mekdi ngn kfc ngan piza..

avid gunner said...

haha..thanks, faizal. aku rasa mcm nak belanja ko air laici je..

FaizalSulaiman said...

cik kedondong---)hihihi.sib baik bukan kat palace of golden horses sana.;P

FaizalSulaiman said...

avid gunner ---)hahaha..belanja la..belanja la;-)

Frodo Baggins said...

muahahhahahha ~ mende ko! .. aku dah rajin update neyh! kekekeke ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR