Saturday, December 19, 2009

TERCABUL?

Hah! Ambik kau! Tajuk yg sesuai ngan akhbar tabloid yg melambak-lambak kat pasaran!.

Bukan apa. Setiap kali aku dengar lagu ni, aku rasa "semacam". Sumpah!. Tapi itulah kot yg menjadikan lagu ni unik.

Lagu apa?

Aha..

Bercanda Di Pasiran Pantai dendangan Allahyarham Sudirman ngn Anita Sarawak. Opening lagu ni cun. Unik gila. Paham2 la M Nasir yg buat. (Perh..lagu dah berzaman seh!)

Part last lagu ni ar yg buat aku tak bole bla, yg masa Kak Nita ketawa ala2 manja-manja anak dara tuh. Gelak nakal siut!. Serius wat aku rasa TERcabul. Nak tergelak pon ada!. Lebih2 lagi kalau lagu ni dipasang di kedai2 makan, kemudian didengar oleh pakcik- makcik dan kanak2. Pernah sekali aku makan di Seksyen 7 dan berkumandangla ..

"Bercanda di pass-i-ran pantai..kita bersama memm-madu as-maha-rra, cinta setiy-yaa..aha..aha "(cenggitu la kak nita sebut ngan penuh emosi manja ya!). Sungguh BIRU ye bunyik dan coloryer sampai makcik pakcik kat kedai tu yg ku tengok tersenyum-senyum penuh makna. Begitu tinggi emosi kak nita waktu nih.hahahahaha.LOL

Tapi sekarang ni, semua stesen2 radio dah tak pasang lagu tu full version. I mean, tak sampai vokal kontroversi kak nita itu. Dulu2 mungkin takpe kot. Sekarang ni faham2 la. Segala macam gejala ada. Walau apapun, lagu tuh memang menjadi part of sentimental value dan tak jemu didengar.

Ke aku sorang je yg rasa lain macam?

Err..korang penah dengar kan?




NotaKakiFaizal--)Jum bercanda di pasiran pantai Morib!!hahaha

22 comments:

hans said...

hahaha
aku benci video klip karaoke dulu2

Jard The Great said...

tak layan ar lagu neh.. ahahaa...

FaizalSulaiman said...

hans --)hahaha..tau takpe.dlm MV tu, kakak tu siap menari etnik lagi.hahaha LOL

FaizalSulaiman said...

Jard The Great--)thanks coz singgah ye.hehehe..lagu ni agak klako sket, bagi pihak tuan tanah la.hehehehe

iyllienaz said...

haha..xpenah dgr lak lagu ni..mayb masa lagu ni glamour, baru lahir kot..hahaha

FaizalSulaiman said...

iyllienaz--)hahaha..rugi tak dgr. g ar sedut kat youtube.kompem gelak tak hingat punyaa.haha

Mr.Homosapiensz said...

x layan le lagu ni tp klu terpasang tu dgr jer...x prasan sgt oart BIRU tu....

'AQILAH said...

dah dengar...hhahaha, macam bukan manje je..gatal..:P

tapi tak pernah dengar kat radio pun..

Tunjuk Bintang said...

ko je sorang yang perasan kot.. aq biasa2 jerk.. biasalah dah bermudu asmara!

FaizalSulaiman said...

Mr.Homosapiensz --)haha..ya ka?

FaizalSulaiman said...

'AQILAH--)gatal-gatal manja.ahakks!

FaizalSulaiman said...

Tunjuk Bintang --)kau memang.tak peka.hahaha

FFButhaks said...

sp lak cabul ko nih lalink????

FaizalSulaiman said...

hey lalink.hahahaha..
motif kau bertanya?haha

baru update ye?nanti aku baca okey!

Kaito said...

aku tak pernah lak dengar lagu ni....bukan zaman aku ni...haha

FaizalSulaiman said...

Kaito --)hahaha.mst kau zaman2 urban neh.hehe.cuba ar dengar.sumpah lau gelak2 dow

epol said...

kak nita?manje? (nightmare) hehe :p

nway,mmg agak 'nakal' pasrt last tu..kalo yang corrupted mind mmg dah pk biru dah kan?lol

**da lame tak dgr lagu tu kat radio'

FaizalSulaiman said...

epol --)sumpah nightmare.hehehe
kira aku dah corrupt dah otak neh.hahah LOL!

**try a gugel kat utube.mesti ada!**

cikmemy said...

haha..morib la pantai paling x best tp pling selalu aku pegi..

FaizalSulaiman said...

cikmemy--)hehe..tak best?sebab apa?kotoq ka?hehe

Primadona69 said...

bercanda di ladang sawit!!!
hahahhaha

FaizalSulaiman said...

Primadona69--)meh aku sambung..

"kita memadu asmara..pastu kena tangkap basah"

LOL!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR