Monday, December 14, 2009

SISI FEMININ SEORANG FAIZAL

Aku bukan nak try jadi drag queen ye.(haramjadah punya statement!).Tabu gila statement ni!

Walaupun ramai yg kenal aku menerusi penulisan yg ntah apa2 ntah dan banyak yang sengal melampau, aku tetap boleh mempertimbangkan emosi. Dengan kata lain, aku bukanlah kejam nauzubillah, walaupun adakala aku memang nakal dalam bab usik mengusik. Apalah erti hidup ini tanpa usik mengusik?. Tak gitu, senah?!

Okayla. Stop merapu.

Baru2 ni aku ada dengar radio. Dipendekkan citer, aku terdengarla short peek conversation between si DJ ngan pendengarnya, yg merupakan seorang pompuan. Citer pempuan ni sumpah sedih. Dia berkapel ngn sorang mamat ni, nearly 12 damn years. Siap nak kahwin bagai!. Tiba hari nak kawen (lebih kurang 2 bulan), mamat ni leh pulak ngan selambanya kahwin ngan pempuan lain. Si perempuan malang tu pun dapat tahu seminggu sebelum depa dua ni kahwin!

Adeyyy!!!
Apa jadah la lelaki tu buat ek?Drastik betol tindakan dia. Dia tak fikir sebab dan akibat nanti?
Tu satu hal la. Plak tu si DJ radio ngan selambanya wat lawak. Konon nak bagi sense of humor.

Adey..macha!!

Itu worang banyak sedih, apa you bikin gelak2??. Sensitif la sket. Sib baik ada sorang DJ ni yg baik hatinya. Dia kata ngan penuh hemahnya "mungkin lelaki itu bukan yg terbaik utk awak"
Dan aku sangat menyetujuinya. Jodoh itu ketentuan. Bercintala kau bagai nak rak, alih2 kau kahwin ngn orang lain. Sapa nak jawab tu?

Kerana ia urusan Tuhan.

Perkahwinan bukan satu yg senang. Kau kena kongsi kehidupan ngan si dia. Kongsi katil sama2. Kongsi masalah sama2. Kalau kau tak bole stand ngn orang yang kau hari2 hadap sekarang, camne nak share every little things dikemudian hari?

Tepuk dada..tanyalah aiman..eh..iman:-)

NotaKakiFaizal--)Hidup ni bukan cam fairytale..not everything ended with hapily ever after...

6 comments:

ezzati said...

sedihnyaa kan mcm tu..kt x tau jodoh kt slagi x d ijabkabulkan..dh kawen pn, blum tentu lagi kekal slamanye...huhu..tktnye

Primadona69 said...

err...
u ols cite psl diri i ker?
tiba2...
hhahahaha

FaizalSulaiman said...

ezzati --)ya..ya..ketentuan Tuhan tu seseuatu yg sukar diramal.

FaizalSulaiman said...

Primadona69--)quotation pertama aku.."ko ingat ko chantek?"hahahaha

rasa2 ko aku citer pasal sapa?

hans said...

hahahaha
ko kalau ada hati nak jadi drag queen silalah buang jauh2
hahahaha
owh,betul lah tu
manusia merancang tuhan menentukan

FaizalSulaiman said...

hans--)sudah ku buang ke lautan atlantik sana.hahaha

ye kan, jodoh itu ketentuan Tuhan. Kita hanya mampu merancang:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR