Saturday, December 12, 2009

SARIKATA HARAMJADAH BUAT AKU SAKIT PERUT

Pernah tak kau berguling-guling gelak sebab terbaca subtitle apa kejadah dalam dvd@vcd pirate? Lebih2 lagi dengan sarikata bahasa melayu.

Well, sepanjang cuti ku yg teramatlah panjang ini, masa terluang banyak dihabiskan di depan lappy. Kalau tak update blog atau berFB aku tgk vcd@dvd lama. Selongkar punya selongkar, alih2 terjumpa citer The Lake House lakonan Keanu Reeves ngn pelakon yg tak penah kenyang, Sandra Bullock (buloq=kebuloq..hahaha), selain Dreamgirls, lakonan Beyonce.

So sepanjang citer ni berputar, aku saja tukar kpd Malay Subs & bersiap sedia nak gelak kuat2. Dan ramalanku benar belaka.hehehe

"Oh!. Shit. Baby I love you"
Translate--)"Oh! Tahi. Bayi aku cinta kau"

"Oh..you're in a wrong floor"
Translate--)"Oops bersalah lantai"

"Lets go"
Translate--)"Biarkan pergi"

"Don't walk me baby. I buy you out"
Translate--)"Jangan jalan aku bayi. Aku beli kau keluar"

"Get the hell out of my face"
Translate--)"Pergi neraka keluar dari muka aku"

Sebenarnya, banyak lagi. Tak larat aku nak tulis semua. Yang penting semua tu mengarut. Dan paling tak bole bla, ayat ni pon di translate skali. Serius, dua tiga hari jugakla aku sawan gelak. LOL!

"Holy shit!!. Go to hell or I kick your ass!"
(tahi suci!!. Pergi ke neraka atau aku tendang punggung kau"

Kebetulan adik tiri bongsu aku sedang membaca perkataan itu dan bertanya..

"Eh taik pon suci ke?. Bukan najis ke?"

Aku?

..Speechless..

NotaKakiFaizal--)Sekarang ni semua download je...

17 comments:

Tunjuk Bintang said...

layak ko belajar bahasa ibunda kamu itu... hahahhahaha

lady waleane said...

hahaha..mmg klaka. ko tunggu citer esei bdk darjah 5 dari aku... hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kahkahkah...giler lawak king kong!! =D

epol said...

mabuk betol sape yang wat sub tu..gile sengal :DDD

FaizalSulaiman said...

Tunjuk Bintang--)ha ha ha ..funny

FaizalSulaiman said...
This comment has been removed by the author.
Ryehanna said...

wakakaka,..

aku pun pernah tergelak mcm hape lg bila bc subtitle salah camtu.. mmg bodo... hahaha

ezzati said...

hehe..memang klaka. Kalo jmpa sub acmtu mmg awl2 dh disable or pkai English sub..Buat pening kepala je..

Syarifah Nadiah said...

hahahaha kelakar teruk !
wuuu best entry !

FaizalSulaiman said...

lady waleane --)ya..harus aku menunggu.camnela senak perut aku nanti baca esey tu yek?hehehe

FaizalSulaiman said...

Blog Anuar Kamaruddin™ --)king kong pon tidak selawak ini.hahahaha

FaizalSulaiman said...

epol--)memang sengal pon bro.hahahaha.

FaizalSulaiman said...

Ryehanna --)mang buduh pun kan?hehehe.tula jgn beli yg pirate.opps:-)

FaizalSulaiman said...

ezzati --)hehe.kan.aku pon suka kalu pakai english subs jer.senang!

FaizalSulaiman said...

Syarifah Nadiah --)tengkiu..tengkiu. dapat pahala sbb buat org ketawa.hehehehe(ya ka?)

hans said...

hahahaha
dalam dvd selalu macam tu
aku kalau tgok subtitle cam ni terus aku ubah ke English
senang

FaizalSulaiman said...

hans --)aku pon lebey prefer tgk english.apa neraka(what the hell) nak tgk dlm bm kan?hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR