Thursday, October 28, 2010

KESERONOKAN BER-FORMSPRING DAN DUNIA WARNA-WARNI GAY

Header blog lama..teringat kat kawan2


Salam:)

Opsie..ada terma taboo disitu.

Mungkin ada sesetengah content dalam entry ini kurang selesa buat sesetengah reader. Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki, penulis blog memohon maaf.

Jangan bimbang. Teruskan pembacaan. Lepas ni mesti ada keyword gay sesat masuk dalam blog aku.

Confirm!

Trivia: Kali ke dua menulis al-kisah Gay dalam blog suci murni ini.Walaweh..

Kisah gay menyusul sekejap aje lagi. Memula nak cerita pasal formspring.

Aplikasi ni makan bulan jugakla untuk aku update semula. Selalunya jaringan macam FB, twitter atau blog menjadi pilihan. Tetapi entah kenapa, formspring pulak yang dirasakan besh!

ha ha ha

Buat yg kurang tahu@masih cuba2 nak tahu, formspring adalah aplikasi sosial dimana user boleh bertanya soalan kepada pemilik formspring.

Soalan saja, ok.

Tapi semalam aku dengan seorang buddy yang gila buat onar di formspring.

Aku buat formspring tu macam chat pulak. Salah guna betul aku. Kesian member2 formspring aku yg seciput cuma tu, terpaksa membaca ocehan merapu gila2 kita orang.

So sorry guys. Didn't meant to it. Seronok berbual dengan buddy gila tu pasal topic yang aku rasakan taboo untuk dikongsi ramai2.

Kenapa taboo?
Sebab kami bercerita tentang penulisan genre berat dengan isu GAY di dalamnya.

Oh my...

Pada mulanya, aku agak keberatan nak menulis cerita sebegini. Gila kau. Banyak lagi cerita kau boleh buat. Sampuk polong, Tika cinta islamik bertasbih, Gangster drift rempit tapi kenapa cerita dalam botol jugak yang kau nak tulis???

Ha jawab la kau faizal.Jawab!

Aku kembali kepada keinginan (desire) manusia yang tipikal. Bila nafsu merajai mengatasi lewarasan akal.

Kasih Sayang yang melampau...

Tetapi dalam cerita ini walau sekuat mana kasih sayang sesama jantina, ia takkan merubah apa2. Manusia melawan fitrah kejadian, hanya akan merugikan diri sendiri. Kasih sayang songsang ini takkan boleh membawa ke mana-mana pun,UNLESS si pelaku berubah mengikut asal kejadian dan apa yang ditetapkan Ilahi di atas sana.

Aku cuba menulis mengikut acuan sendiri selain cuba elakkan babak2 panas yang lazim untuk cerita sejenis ni.

See?
Kasih sayang bukan hanya ditunjukkan dengan seks saja. (Sebab aku ada dengar gay oriented relationship ni more to physical body interaction--err seks la tu. Betul kaa?)

Cerita ni masih dalam perbincangan dengan buddy gila tu and fortunately he is going to make his own perception towards another gay character in this short story.

And I am trying to make it a heart wrenching piece...

Trima kasih buddy gila:P Sorry la weh..aku panggil ko gitu. Ko mang gila pun kan?he he he

Apa2 pun, million thanks to all of u. Rajin baca entry aku. Rajin komen entry aku. Korang memang rocks ar! Untuk pembaca Loro:Jilbab Chendana , terima kasih juga. Banyak kejutan menanti nanti:)

ps: aku tahu matlamat tak halalkan cara, tetapi tunggulah cerita ini siap dulu ya.Lepas tu baru boleh kita gebang-gebang:)

32 comments:

Faz Nandra said...

wawawa... dato semakin mantap nak buat cerita berkisar gay pulak... hehe... =) apapun faz tunggu cerita baru ni.. jarang orang nak buat kisah mereka =)

Azuan said...

panas ni...ekeke

FaizalSulaiman said...

Faz Nandra ---)thanks faz.faizal cuba nak lari lagi sekali dari kebiasaan:)

FaizalSulaiman said...

Azuan---)ish takla panas.hehe

biasa2 je.selamat membaca azuan!

shahirahkhairudin said...

i have a group of gay friend.. (pengakuan berani mati)

tulis dengan lebih terperinci Faizal dengan harapan kalau ada gay di luar sana yang baca, hati mereka tersentuh dan boleh berubah..

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin ---) hehehehe..

harap2nya apa yang ditulis ni mampu menjentik sikit apa yg dorang pernah lakukan tu.

setiap orang ada titik hitam dlm hidup dorang, kan:)

Lady Waleane said...

WOW! gay pulak.. selamat maju jaya :)

FaizalSulaiman said...

Lady Waleane---)jgn ckp WOW.seram aku owh

cik_sue said...

ermmm....teruskan usaha anda mengupas...

FaizalSulaiman said...

cik_sue ---)kupas bawang.ehehehe

cik_sue said...

jgn sampai terkena mata sendiri percikan air bwg tu udahla yer kwang3

FaizalSulaiman said...

cik_sue ---)kalau kena apa lagi.nangis la.ahahahaha..baru ada mood nak menulis neh.keh keh

pipvz devil said...

ini btul2 bkn main2..cobaan..hahaha..cite gay ek..alahhh skli skale ape slh nyer..layannzzz jek..asl ko xkne badi bnda alah 2 udah..xdapek den nk nolong..mohahahaha..

Paan Ovrtd said...

I've had many gay friends. Seriously. Tapi gay friends aku pula bukanlah seperti gay2 yang selalu orang2 kita momokkan.

Gay, pada sudut pandangan aku, terbahagi kepada dua golongan - faithful gay dan jock. Golongan jock inilah sebenarnya yang secara tak langsung mendiskriminasi golongan gay tersebut.

Aku tahu perkara ini bertentangan dengan norma masyarakat kita yang sedikit orthodox. Aku takde masalah dengan mereka, asalkan mereka hormat pendirian aku.

Aku straight. :)

FaizalSulaiman said...

pipvz devil ---)janganla badi.hehehehe..hidup mereka ini unik sebanrnya:)

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd---)yeahhh

the jock one inilah yang memorak merandakan kaum2 dorang.suka tipu sort of main2 semua.i have a few too. aku dengar aje citer dorng.

kadang2 bagi nasihat and keep asking..bila ko nak berubah:)

julianasuparman said...

pergh! hot citer ni...jgn ko kene serang plak...muehhehe =D

FaizalSulaiman said...

julianasuparman ---)ish inshaAllah tak sebab nak masukkan pengajaran juga

pipvz devil said...

unik lah sgt..bkn pe..bnde2 mcm ni pnah lalu dpn mate aku..p bkn aku ar..de member konon2 nk tolong golongan mcm ni p xpsl2 tserap plak dlm golongan ni..kalu nk tolong niat kne btol..xpepsl kang..sian mak bapa..p kekdg kn aku tringin gak nk mngenali golongan gay ni..hehe..zmn skrg 'gay' mcm cndwan tumbuh.nmpk normal p hakikat nyer..hemm eh mls lah nk ckp..pape pn aku nantikn krya ko 2..hehe

FaizalSulaiman said...

pipvz devil ---)ayat cendawan tumbuh tu buat aku senyum:)

hehe

ok2 der.apa2 nanti ko tunggu je k!

Muhamad Zaki Zafir said...

mnarik ni,cuma ati2 tulis bro. :)

heran aku.klu org len, ye kite blh trima diorg gay, biasa la tu..tp cuba klu adik sndiri yg gay.blh trima? ke biase jgk? :)

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir ---)memula mungkin shock.terperanjat beruk tapi slow2 kna fahami dan perlaha2 ubah dia:)

Muhamad Zaki Zafir said...

xpe bro..cuma aku heran persepsi msyrkt yg mcm blh trima hbgn dgn kaum sjnis ni tkut kerana dikatakan kolot & stereotyped.. :)

Mr.Ix said...

formspring aku pun kureng nk aktif masa ni.....

Parkcheek Mooda said...

jeng3....siapakah buddy gila itu? mst best citer tuh.....2 persepsi beb

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir---)ouh alasan itu sungguh tak boleh terima. biarla kita dikata kolot asal norma masyarakat dan nilai agama dipatuhi.

:)

FaizalSulaiman said...

Mr.Ix---)itulah.aku nak tanya tapi tgk macam ko tak aktif.hi hi hi

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Mooda---)ha ha ha ke nak aku habaq siapa dia?hehe

soundtrack da dipilih.sila tgk wall fb.hahaha

Kuwe said...

hahaha. bulih kiro jugok songsang demo ni boh. kkacik ke lagu mana ni.

pahtu. bulih doh tu tukar "in relationship with..." kat facebook. ko guano?

kawe tok ingat formspring kawe. tidok nok g nyoal etek ni.

FaizalSulaiman said...

Kuwe--)kawe lom songsang lagi boh.ahahaha..

demo ado formspring?lekas tanya kawe deh.ahaahaha

tengkorakemas said...

haha pakcik ke buddy gila tu?berkait je entri ni dgn entri dia hehe

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas---)ehehehehehe..pandai teka:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR