Saturday, October 30, 2010

QUICK TOUR:MINI JELAJAH BLOG SAYA

Salam Sabtu:)

Hari yang ditunggu sudah tiba.

Doakan semua selamat.

Ceh!

Macam nak gi menikah la kau, Faizal. kah kah kah

Ok guys. At first terima kasih pada follower2 baru yang dah follow blog aku yang tak seberapa ni. Tak seberapa pun, aku sayang maa. Susah kot nak dapat follower.

So kita kena la appreciate:)

Harini cikgu nak bawak korang semua jalan2 kat dalam blog cikgu ni.

Jadah!

Dah bertahun buat blog, baru nak buat sesi jejelan cik kiah?

Haruslah. Nak bagi pembaca/followers/silent readers user friendly sikit dengan blog ni. Aiceh kau! Pandai cover!

Aku bahagikan tour ini kepada 4 bahagian.


1) Header
Keciknya gambo. Korang right click bagi besau tak pun korang tengok je header atas yg ada tiga tompok taik unta tu, k


Ada 6 part. Laman FB, kemudian siri suspense thriller 'Oktober Dendam Bermula'. Mana2 yang belum baca, korang bolehlah membacanya:) November ni nak tukar ke satu cerita khas. Cerita panas:PP. Disusuli dengan kolaborasi Seram-Romantis Jilbab Chendana yang sekarang dah masuk ke episode 19. Jangan gusar tentang ending, especially Chendana kerana siri 25 episode ini bakal mengejutkan korang2 yang membacanya, pada akhir episode nanti.

Terima kasih sekali lagi

Dua link lagi menyambung terus kepada Mini Siri yang pernah dihasilkan di laman ini seperti kisah Seram gabungan 4 cerita dalam satu: 'Seru', kisah black comedy misteri '7 Hari' dan Kisah cinta Islamik 'Prosa Cinta Amir Naufal'. Manakala Cheritera pula menyambungkan korang kepada cerpen2 yang pernah disiarkan di blog ini.

Uniknya, dalam Cheritera, aku bereksperimentasi dengan genre2 yg aku sendiri tak pernah menulisnya seperti "Necklace: The Musical" (Musical), "Biarkan Awan Itu Berwarna Merah Jambu (Science Fiksyen--dengan twist di akhir bacaan), "Gula-Gula Chenta" (Romantic Comedy) dan "Kaseh Seribu Bintang" (Cinta Tragis)

Terakhir, korang akan disambungkan terus ke laman penulis2 muda Aksara Keraian:)



2) Panas dan Baru


Antara gadget baru yang aku letakkan. Nampak macam best plak bila tengok gambar2 thumbnail ni bergerak-gerak menunjukkan entry2 baru yang masih panas ditulis.

Woh! Macam goreng pisang cik Awang simpang la.hahaha (abaikan kalau tak kenal sapa cik awang)

Nak2 aku plak yang terlebih rajin update hari2. So sesiapa yang tertinggal, korang klik aje ye. Kalau nak baca lah:)



3) Suka, Kongsi dan Tweetkan Ia


Tiga aplikasi yang cukup best digunakan! Sumpah owh!

Button share dipasang untuk membolehkan pembaca lain berkongsi entry yang ditulis, selanjutnya berkongsi di wall FB mereka.

Aplikasi lain yang sama fungsinya adalah tweeter. Tweeter ni lebih kepada instant messages dan hanya mempunyai limitasi beberapa aksara sahaja:)

Manakala button like biasanya digunakan readers/pemilik blog itu sendirik untuk menyukai entry yang ditulis. Ok aku selalu sangat tekan butang like utk entry sendiri. hahaha

Pathetic la kau, Faizal

Aku tak kisah pun. Siapa lagi yg nak suka entry kita melainkan kita sendiri, kan?.

Ayat pujuk yang tipikal.bwahahahaha

Kejap.Korang perasan ada link kaler merah bertulis 'loro' tu kan?

Nah. Link itulah yang akan menyambung kepada koleksi2 episode loro, samada Jilbab atau Chendana. Penting meletakkan tagging kepada setiap entry. Kalau buat link, senang pembaca blog nak tengok semula:)



4) Kegilaan Terbaru: Jom tanya soalan?!


Tak ada lain aku.

Siapa ada acc Formspring, jom gebang2 tanya soalan

Buat laman Formspring macam kita punya, yuk!

ha ha ha


So camne?

Lepas jadik tour guide?keh keh keh

Feel free to visit my blog, komen entry2, tekan button like. Kongsi dengan kawan2. Some more kalau follow blog saya, tinggalkan link kat shoutmix ye.

Terima kasih bebanyak:))). Senyum!

Jumpa lagi.

Ding dong..

*Bunyik loceng

16 comments:

Jey Yusuff said...

ok dah paham. jd yg atas 2 mmg taik unta la. hehehe

Jelly Beku said...

jelly nak form spring tu cam maner erk?

tengkorakemas said...

ini ke harinya bro?hehe

bro, aku boleh tweet je, nak like ke share takdak FB hehe

Pencacai Alim said...

time kasih cikguuuuuuuuu

FaizalSulaiman said...

Jey Yusuff ---)hehehehehe..see bukan faizal je leh nampak kan, Jey?hehe

FaizalSulaiman said...

Jelly Beku--)jelly masuk je laman formspring kena register dulu,k

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas---)hehehe..tak jadi plak.esok cabutnya.mencik ohhh

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim ---)sama2 anak murid.hehehehe

Muhamad Zaki Zafir said...

aku suke tgk blog2 skrg..mcm forum pn ade.meriah. :)

imanshah said...

salam ziarah cg

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir---)kan?hehehe..kalau suka kita akan komen:)

FaizalSulaiman said...

imanshah ---)time kasih iman:)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

dunia sekarang sgt2 maju sudah kn? macam2 cara boleh buat:)

FaizalSulaiman said...

FIFIEY LYCHEE MARATION ---)kan? meniaga dalam tenet pun dah bleh maju..

tengkorakemas said...

bro, aku tag ko dalam entri mencari identiti blogger, ada masa buatlah hehe

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas ---)bereh boh.nanti kang kalu aku free aku wat.

ps; sebenarnya dah ada dulu ni. tp tu 24 yg ni 25,hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR