Thursday, October 21, 2010

PERGI JUA SEBUAH DUKA KARAM SATU SURATAN ATAU KEBETULAN


Belum pernah aku alami kersahan yang begini, siang malam aku bagai tiada berbeza!
Dalam hati aku bertanya, apakah kau gelisah?
Sayangnya harapan yang selama ini aku bawa
Hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagai sebuah mimpi
Walaupun hatiku amat berat melepasmu
Dan rintangan mendatang sayang..terpaksa aku leraikan!
Aku mencari kembali pohon hijau nan rendang
Disitulah kita berteduh
Kau dan aku demikian diibaratkan

Siapakah diantara kita dengan rela menjadi pendusta?
Siapakah dulu membina harapan?
Siapa yang memusnah impian?
Itu yang kau tinggalkan
Setelah jauh berjalan jatuh
Akhirnya aku yang tersungkur
Dugaan ini kah dugaan untuk ku?
Hujungnya tak seindah mimpi
Hanya igauan ngeri
Kau yang pernah ku rindu
Mudahnya berlalu
Inikah noktahnya?
Perhubungan kita?
Andai begitu suratan takdir
Usah lagi kita mungkir
Perlukah kau dan aku merelakan

Kita hanya insan yang selalu mengharapkan
Suatu yang indah dalam percintaan
Dikala tiba dugaan mendatang
Aku? Kau tinggalkan
Walau kita dihadapkan
Dengan pelbagai pilihan
Mengapa sering terjadi pilihan tak menepati..



Jiwang tak hari ni? Aiceh!

Entry saja2 sambil telinga mendengar 10 pilihan retro 80-90 an music Malaysia.

Dengar lagu dulu-dulu best. Lirik puitis ya amat.

Tatau la kalau korang dibesarkan dengan lagu2 ni ke tak. Tapi aku memang selalu juga mendengar lagu ni when I was a kid sebab ayah aku pun gila muzik just like me.ha ha ha. Betul2 kuah tumpah ke nasik neh.

Lagu dulu2 dengar pun tak jemu. Entah la. Malar segar kut!he he he

Seleksi 10 semalam:
1)Salamiah Hassan (Menghitung Hari)
2)Adam Ahmad (Kau Pergi Jua)
3) Khadijah Ibrahim (Ku Pendam Sebuah Duka)
4) Fransisca Peter (Aku Hanya Pendatang)
5) Ibnor Riza (Mimpi Yang Tak Sudah)
6) Syed Sobrie (Cinta yang Terhumban)
7) Nora (Renungan Terakhir)
8) Visa (Dalam Gerimis)
9) Zabarjad (Karam)
10) Kenny, Remy, Martin (Suratan atau Kebetulan)

Masih releven nak dengar..

ps: misi mencabut gigi bermula hari ini!

9 comments:

Paan Ovrtd said...

Wooohooo...list lagu yang 70% menepati citarasa aku jugak. Karaoke sepam!

MiNNie said...

no 1, 2 , 3... selalu aku laungkan ... tapi dalam versi aku la hahah... salamiah hassan, kadijah ibrahim n adam ahmad leh pekak bile dengar aku malalak lagu mereka .. wink!!

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd ---)jom paan.duet!hahaha..

aku bet kamu mesti menang.kan pernah jadi juara dulu.hihihi

FaizalSulaiman said...

MiNNie ---)ku pendam sebuah duka tu tetiba teringat cerita spektra TV2.hehehe

mR.sYaH said...

patutlh rasa cam pernh dgr..

selamat mencabut gigi FS..

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH --)hehehe..belum lagi la syah.minggu depan, sabtu:(

Jelly Beku said...

wah..memang ar...mantap tul post..jiwang x hingat dunier..hehehe,,btw aku follow u tau..hope u dont mind k

FaizalSulaiman said...

Jelly Beku---)hahahahaha..sesekali jiwang tak apalah kut.thanks btw. tak ada apa2 hal la:)

MiNNie said...

kan .. spektra zaman kite sekolah rendah ..adoi .. rusdi ramli.. zamarul hisham baru mule2 nak glamer huhuhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR