Wednesday, October 27, 2010

KISAH WRITE CUP PUSINGAN SATU. ALHAMDULILAH


Salam:)

Semalam menerima keputusan penjurian Write Cup Pusingan Satu.

Alhamdulilah...

Karya Sesudah Subuh berjaya ke pusingan dua

Terima kasih Admin Aksara Keraian. Juga penganjur. Juga penulis2 lain! Anda merupakan saingan hebat!

Wah macam menang trofi Best Picture gitu! he he he

Sesiapa yang dah terbaca Sesudah Subuh, terima kasih banyak2 aku ucapkan. Harap kalian mendapat sesuatu hasil dari pembacaan itu. Klik SINI untuk membaca semula.

Jujur, karya dakwah islamiah itu antara genre yang susah untuk disiapkan. Aku ambil masa selama 3 bulan menyiapkan Sesudah Subuh. Sepanjang menaip, tak ada langsung rasa marah...sebab all the time kena jadik baik sebaik-baiknya.

Susah jugak jadik writer neh:)

Maka, bermulalah perjalanan pusingan ke dua dan seperti pusingan pertama, aku tak mengharapkan kemenangan sebaliknya menghantar sesuatu yang dirasakan puas untuk diri sendiri.

Kali ini genre yang ditugaskan adalah 'Drama Politik', jalur cerita 'Hubungan Malaysia-Indonesia'

At first membuka laman AK untuk melihat tugasan, membeliak biji mata aku.

Humang aihhh

Susahnyaaaaaaa...

Drama politik tu! Tersilap langkah, binasa!

Pikir punya pikir, kona sana, kona sini, belok wat U Turn...Alhamdulilah..

Sinopsis untuk Pusingan ke Dua Write Cup telah siap. Entah cukup ke tak ramuan politiknya aku tak tahu.

Tapi aku tetap menggunakan nilai pilihan kebanyakan penulis. Kasih Sayang:)

Kasih Sayang mampu merubah apa sahaja, kan?

16 comments:

shahirahkhairudin said...

tahniah beribu lemon FS =)
all d besh untuk pusingan ke-2..

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin---)sama2 shira.untuk kamu juga,,wah muzikal ye?ehehehe

avid gunner said...

good luck dgn 2nd round tu. ko punya cerita revolves around era sape?sukarno? suharto? gus dur? BJ habibie? megawati? SBH?

hahaha

Nazz@Purple said...

tahniah faizal..semoga berjaya lagi ke peringkat seterusnya..

ada msa nanti..nazz nak bace cerita tu..

hanisah hassan said...

tahniah adikku....hikhikhikkk....pinjam semangat sikit boleh...

Paan Ovrtd said...

Semoga berjaya di pusingan kedua FS! Tahniah! Aku bangga dengan teman sepenulisan yang lain juga!

Aku....? Hmm...entahlah.

FaizalSulaiman said...

avid gunner ---)aviddd masak lemak aku wehhhh..nak menyentuh isu begini sangat sensitif.era gus dur, megawati tu macam besh!

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple ---)terima kasih nazz.sila baca je nazz:)

FaizalSulaiman said...

hanisah hassan---)sama2 kak. thanks a lot.bingung la nih

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd---)terima kasih paan. sokongan mu menjadi kekuatanku.ahahahaha

fndrocka said...

Masukkan pasal ariel peter pan pun okeh

tengkorakemas said...

oho lain2 tajuk ye, mcm mana join benda ni sebenarnya?

karya sesudah subuh tu memang best, so aku nantikan karya pusingan kedua ni hehe good luck bro!

FaizalSulaiman said...

fndrocka ---)wahh itu terlebih controversy tuh:P


terima kasih mencadang:)

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas--)at first menyertainya dengan pelawaan lepas tu terus dimasukkan dlm contest WC ni.susah jugak sebab nak kena tulis out of my box.hehe

thanks bro!

Parkcheek Mooda said...

tahniah....mak kalungkan bunga tahi hayam utk ko...hahahahhahahaa...

congrats bro

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Mooda ---)tima kasih mak..eh kak..eh nek..ehh

thanks very much bro!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR