Monday, October 25, 2010

PAINKILLER DAN GIGI BONGSUKU YANG SANGAT "CHOMEL" SIFATNYA

Salam:)

Isnin harini boleh dimulakan dengan kalimah Bismillah dan semoga apa yang direncanakan mendapat keberkatan Ilahi.

InsyaAllah, Amin.

Sejak diserang (ceh serang ke??) third molar gigi bongsu aka 'wisdom teeth' tumbuh2 manja neh, semua nikmat duniawi,berkaitan dengan keselesaan sudah ditarik Allah s.w.t

Allah dah tarik nikmat untuk bercakap. Aku dah tak banyak bercakap.
Allah dah tarik nikmat nak makan. Selera makan dah semakin lama semakin merosot.
Allah dah tarik nikmat kesenangan tidur. Almost every night, aku terjaga sebab sakit dan memaksa aku memakan painkiller:(
Allah dah tarik sikit sifat sabar aku. Oh my..aku jadik mudah marah sekarang.

Sifat rajin dah mula berkurang, aku jadik semakin malas dan asyik nak tidur aje.
Malah telinga aku akan jadik sensitif bila dengar bunyik bising (common bagi orang sakit gigi agaknya). Hendak2 cellphone adik beradik aku yang bunyik mesejnya saja macam lagu black metal yang macam mintak aku rampas cellphone tersebut, kemudian baling ke dinding:P

Bunyi biasa2 sudah.
Ini bunyi macam nak suruh aku karaoke sampai habis.

Jadah betul!

So sebagai solusi, aku menelan painkiller sejak beberapa minggu lalu. Memula kesannya agak lama. Lama kelamaan, kesannya dah kurang daripada 48 jam terus kepada 2 hingga 3 jam.

Ada sekali aku telan 4 butir terus!

Ubat jenis Acetylsalicylic Acid jenis Aspirin.

Cik A plak pesan, jangan asyik makan painkiller. Err sorry la ya..memang sakit sangat sampai kerja pun tak nak boleh buat so I really have no choice left:) Ada cadangan kunyah bunga cengkeh, tapi tidaklah bagi aku. Terima kasih atas suggestion bernas itu.

Tak sanggup tahan sakit semata2 nak kunyah bunga buat sup tuh ok.

ha ha ha

Chill guys..
Aku melawak, bhai!

Ok Sabtu ni aku cabut. Dah ada pengalaman gigi bongsu sebelah kiri dicabut dulu so tak adalah rasa serun-sejup (seram sejuk) sangat. Confirm kena buat minor surgical sebab bila tengok cermin, macam ada lubang sikit kat depan gigi bongsu aku yang 'chomel' perangainya tuh. 'Chomel' la sampai nak kena jurus penangan maut aku neh!

Aku dah prepare RM 400. Gamble aje. Aku tak pedulik. Yang penting 'si chomel' ini bercabut dan aku boleh bergelak tawa riang ria di hari2 mendatang.

Bwahahahahaha

Tahniah buat KRU atas kemenangan Magika sebagai Filem Terbaik, Shamsul Yusof- Pengarah Terbaik (Evolusi KL Drift 2) erkkk??, Bront Palarae- Best Actor (Belukar) dan Lisa Surihani- Best Actress (Lagenda Budak Setan)

PS: Buat mereka yang menduduki peperiksaan akhir harini, especially to my beloved students, mulakan jawapan anda dengan bacaan Bismillah dan jawablah dengan tenang:)

6 comments:

Muhamad Zaki Zafir said...

oh 400 eh?ok jgk tu..aku kt bangi ni rata2 450..

bru aku tringat,dentist tu kate aku kne buat scaling skali.ape bnda scaling tu aku xtau,tp org kate sakit.

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir---)ha;a.aku target igt sampai 700 ouh,huhu

scaling tu cuci plak di gigi.kita makan banyak tinggalkan sisa plak:) scaling tu membuatkan gigi kita bersih:)

tak sakitlah..ok je:)

Pencacai Alim said...

tumbuh gigi bongsu ni mmg tenat beb..nyawa dihujung tanduk

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim ---)yeahh memang pun! sakit owhhh

iyllienaz said...

dah tua pon tumbuh gigi??hahaha..

FaizalSulaiman said...

iyllienaz ---)hahahaha..ouhh dia takde kena ya??hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR